Geluk in eenvoud – Even terug naar de basis

Ik begon deze blog met een doel. Mezelf helpen om dagelijks alle lichtpuntjes te zien. Vandaag wil ik weer even terug keren naar die basis. Juist omdat deze me zo ver bracht en een zee aan rijkdom heeft verworven. Maar ook omdat het soms goed is om terug te kijken naar waar je vandaan komt en nu staat. 

Ik trainde mezelf meer te genieten

Nee, ik werd niet rijk in centen. Wel qua inzicht. Ik ben de afgelopen jaren getransformeerd in een hernieuwd mens. Natuurlijk ben ik nog steeds dezelfde Cynthia, maar wel die met een andere kijk op de wereld. Ik zie meer kansen dan ooit. En dat begon allemaal hier, op mijn blog. Destijds had ik een houvast nodig, een reminder om mezelf te laten zien wat echt belangrijk is in het leven. Door alles bewust te beleven, kreeg ik er automatisch steeds meer oog voor. En zo trainde ik mezelf als het ware om meer van het leven te genieten. Zeg nu zelf: kun je dit in geld uitdrukken?

Missie

Kleine zaken werden groots. Eigenlijk is er op dit vlak niets veranderd. Zij zijn dit nu nog steeds. Zo ben ik zeer dankbaar voor die ene dagelijkse wandeling met onze hond, een schoon huis en eten op tafel. Natuurlijk ben ik het meest dankbaar voor de mensen in mijn leven. Mijn gezin, ouders, overige familie en vriendinnen. Het feit dat Vic opknapt is mijn grootste cadeau. Ik ben er nu van overtuigd dat geluk zit in de kleinste zaken. Denk maar eens aan een kopje koffie, het feit dat je gezond bent en er mensen zijn die van je houden. Stel je eens voor dat een geliefde levensbedreigend ziek wordt. Op dat moment telt nog maar een ding. Echt; gezondheid kun je niet kopen. Vanuit dat inzicht, die basis kun je veel. Ik hoef niet rijk te zijn. Zolang ik maar kan leven en zorgen. Weet je wat ik nu zo mooi vind? Dat ik met deze blog nu ook anderen help en opvrolijk. Dat blijkt wel uit de mooie persoonlijke e-mails welke ik ontvang, kaartjes die ik krijg, en mensen die mij persoonlijk aanspreken over mijn blog. Waar het ooit begon, inspireer ik nu anderen. En dat voelt langzamerhand steeds meer als een missie. 🙋

Rijkdom, hmm. Voor mij zit het in eenvoud, inzicht en besef. En ik vergeet nooit waar wij vandaan komen

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Mooier Leven

  6 november 2017

  Prachtig verwoord meis ♡ wat ben je toch een mooi mens; van binnen en buiten!

  Reply
  • Cynthia

   6 november 2017

   Wat een lieverd ben je!

   Reply
 • Christa

  6 november 2017

  Heel mooi verwoord! Respect!

  Reply
  • Cynthia

   6 november 2017

   Ah, dank je!

   Reply
 • Darina

  6 november 2017

  Heel mooi geschreven!

  Reply
  • Cynthia

   6 november 2017

   Dank je wel Darina. 🙂

   Reply
 • Michelle

  7 november 2017

  Mooi en zo waar. Dat is voor mij soms echt even een reminder. Niet alles is vanzelfsprekend.

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2017

   Zeker niet Michelle. 🙂

   Reply
 • Ilse Verhoeven (Kreanimo)

  7 november 2017

  Zo een mooie missie ook.
  Doe je super.

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2017

   Dank je wel!!

   Reply
 • Rachel

  7 november 2017

  oh je bent zoon topper he mop <3 en geld maakt idd niet gelukkig en geloof me ik kan dat beamen!!

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2017

   Ah, jij ook Rachel. Mijn voorbeeld, een schat! Jij kunt het weten!!

   Reply
 • Marja Jager

  7 november 2017

  Zo waar wat je beschreven hebt.Gezondheid is niet te koop en zo belangrijk voor je dagelijkse leven.Mijn moeder kon ook zo genieten van de ‘kleine’ dingen in het leven en dat heeft ze aan al haar kinderen doorgegeven.Heb er nog elke dag profijt van!

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2017

   Dank je Marja! Wat mooi dat jouw moeder dit mooie cadeau heeft overgedragen op jullie!!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  7 november 2017

  Heel mooi verwoord! Geld heeft me nooit gelukkig gemaakt. Ik ben ook totaal niet materialistisch ingesteld. Geld maakt alleen maar makkelijker.

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2017

   Dat wel natuurlijk!

   Reply
 • Ingrid

  7 november 2017

  Erg mooi en waar.
  Was het maar zo dat je eerst niet zo door een ellendige periode zou moeten gaan. Het zijn inderdaad de kleine gelukmomentjes waar je je dan aan vast kunt grijpen.
  Soms denk ik dat het bij “anderen” zo vanzelf sprekend gaat maar we hebben allemaal onze issues die we vaak weglachen.

  Reply
  • Cynthia

   7 november 2017

   Dank je!! Inderdaad, ik denk dat het een les is. Dat geloof ik wel, al had ik het liever overgeslagen. We hebben zeker onze issues, ieder huisje…

   Reply
 • Florentine

  9 november 2017

  Wat een prachtig verhaal<3

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Dank je wel!

   Reply
 • ilona

  11 november 2017

  mooie blog lieve cynthia en zo herkenbaar geluk zit in kleine dingetjes lieve mensen die om je geven zoals je bent iedere dag blij zijn met een dak boven je hoofd te eten 3 keer per dag en mijn lieve professor die is er altijd voor me en ik vind het zo mooi en bijzonder om te lezen dat jou lieve victor voor uit gaat zo mooi en fijn voor jullie ga zo door lieverds jullie zijn kanjers dikke knuffels voor jullei

  Reply
  • Cynthia

   11 november 2017

   Fijne dingetjes he Ilona? We mogen ze nooit vergeten! Jij waardeert ze ook, dat weet ik. Hartstikke lief, jouw meelevende en goedbedoelde reacties. Ik waardeer ze zeer! Xxx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in