Genoegen met minder

 

genoegen met minder

Maandag. Een nieuwe week, nieuwe kansen. We gaan er weer voor. Dat is de kracht van dit leven en van omgaan met tegenslag. Daar waar dit blog voor wil staan. Ons leven is veranderd de laatste jaren. Gewild maar vooral ongewild. En soms tja, dan moet je genoegen nemen met minder.

Genoegen met minder als in uitjes

Jarenlang gingen we standaard elke zomervakantie samen op pad. Zo hebben wij met ons viertjes vele landen ontdekt. Van Spanje, tot Griekenland, tot Tunesië & Italië. Het was dát waarnaar we het hele jaar uitkeken. Daarnaast gingen we elk weekend wel weg. Was het niet uit eten? Dan gingen we wel naar Scheveningen of naar de film. Voor mij was er geen leven denkbaar zonder dit alles. Het was voor mij een ontsnapping uit de dagelijkse sleur & druk. Tot het niet meer ging. En ik hier gewoonweg genoegen mee moest nemen. Al was dat niet eens nodig.

Flexibel

Ik smeekte, wie dan ook, of het allemaal maar goed mocht komen. Dat was het allerbelangrijkste. Vakanties zaten er niet in. Dat ging niet vanwege Vic. Zo leerde ik eigenlijk noodgedwongen om er binnenshuis het beste & mooiste van te maken. En hey, dat lukte. Nu is de situatie nog anders. Ik moet op meerdere vlakken genoegen nemen met minder. Het is werkelijk verrassend te noemen hoe je jezelf hierop aan kunt passen. Enerzijds koos ik zelf voor minder, anderzijds is het ons opgelegd.

Wie ben ik nu?

Een veel intenser levend wezen. Des te meer besef ik hoe tevreden je kunt zijn. Ik geniet van mijn geliefde dochters, mijn geliefde superman, mijn heerlijke oudertjes & overige familieleden. Mijn schoonmoeder waarmee ik het zo getroffen heb. We hebben een huis, eten en ik lach nog (weer) elke dag intens. Ik geniet van koffie, hardlopen en nogmaals: mijn Vic. We gaan zaterdags weleens naar ons centrum hier in Spijk. Dan zijn we vaak samen en zeggen we tegen elkaar: ” Het voelt net alsof we verkering hebben”. Mensen, als dat geen rijkdom is. Het is fijn & prettig samen. We zijn echt soul-mates. Nu ik terug scroll, zie ik hoeveel ik eigenlijk heb geschreven. Maar ook hoeveel ik heb. Wat een inspiratie. En wat fijn dat jullie kwamen om te lezen. De foto nam ik gisteren, tijdens een fijn rondje rennen.

De laatste jaren ben ik een rijker mens geworden. Rijker in besef, in bezieling en in bewustwording. Ik zal dit levenslang meenemen.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 Comments

 • darinanykl

  5 maart 2018

  Prachtig geschreven Cynthia en helemaal waar. Het zijn ook gewoon de kleine dingen die het hem doen.

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2018

   Ohh dank je Darina! Het klopt inderdaad, de kleine dingetjes zijn het meest waardevol.

   Reply
 • Ingrid

  6 maart 2018

  Oh vrouw….ik begrijp je zo goed, denk ik:)
  Wat een bewondering voor jou, lieve Cynthia, dat je zo veel positiviteit blijft uitstralen ook al is het in letters.
  Wat zijn je man en dochters gezegend met jou en jullie als gezin.

  Reply
 • nancy

  7 maart 2018

  Mooi hè! Dat je eigenlijk t gelukkigst word van hele simpele dingen. En vooral van samen zijn!

  Reply
  • Cynthia

   7 maart 2018

   Ja hoor, dat is rijkdom!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in