Goed zichbaar worden op Google

Met een heerlijk bakkie in de hand, struin ik internet af op zoek naar mezelf. De afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt aan mijn droom. Een eigen bedrijf opzetten. Het is gelukt! Maar, dan ben je er nog lang niet. Nee, vervolgens heb ik wederom hard gebikkeld om een ‘plekje’ op Google te bemachtigen. Langzaam kom ik er. Ik geloof in hard werken voor succes. En stukje bij beetje boek ik dat nu. 

Waarom vindbaar willen zijn op Google?

Misschien denk je nu wel. Waarom zou je vindbaar willen zijn op Google? Had je mij dit 3 jaar geleden gevraagd, dan had ik er ook nooit bij stilgestaan. Zakelijk bezien begrijp ik er nu álles van. Jezelf vindbaar maken op Google is noodzaak, wanneer je een bedrijf hebt. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Eerder vertelde ik in een blog, dat Google onder meer houdt van ‘beweging’. Een site waar steeds nieuwe content op wordt geplaatst ís beweging. Vandaar dat ik in mijn webwinkel een blog heb, waar ik zowat dagelijks blog. Dat vond ik eerst heel lastig omdat ik dacht dat alles strak moest zijn. Aangezien ik eigenlijk gewoon mezelf wil zijn, was dat een klus waarbij ik te moeilijk nadacht. Achteraf blijkt dit helemaal niet zo te zijn. En nu ik mijn gewone zelf ook daar kan zijn, vind ik bloggen aldaar ook heerlijk. Yaay, kan ik gewoon op twee blogs mijn passie kwijt.

Meta omschrijving

Waar ik ook op heb gelet is mijn meta omschrijving; hier én in de webshop. Een meta-omschrijving is een omschrijving van waar een site voor staat. Bijvoorbeeld: Een theelepel geluk-‘Lifestyle blog over genieten van eenvoud’. Dát is dus wat ik veranderd heb, zodat google mijn site relateert aan wat het doet. Nu sta ik op Google als volgt weergegeven: Een theelepel geluk- Tante Betsy Webshop & Koffie Blog. Hetzelfde deed ik met mijn webshop. Hier staat nu vermeld: Een theelepel geluk- Tante Betsy Webshop. Deze wijsheid deed ik op door veel te lezen.

Wat ook helpt om hoger te scoren?

 • Reageren op andere blogs en hierbij het webadres van je bedrijf achter laten. Zo creëer je een backlink
 • Artikelen & blogs delen op Facebook en Twitter
 • Anderen vragen jouw artikel ook te delen. Hoe meer jouw artikelen gedeeld worden, des te belangrijker Google jouw site acht
 • Nogmaals; veel content toevoegen
 • In de teksten op jouw site letten op belangrijke sleutelwoorden, welke linken met waar jij als bedrijf voor staat

Mijn resultaat?

Ik ben steeds meer zichtbaar. Trots kan ik meedelen dat wanneer ik mezelf zoek op Tante Betsy jurkjes, ik al op de eerste pagina sta. Tuurlijk is dit hard werken. Maar ik bespaar mezelf een hoop advertentie kosten en krijg steeds meer verkeer hier vandaan. Geweldig toch?

Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Irene (@WijzermetIrene)

  22 november 2017

  Haha wat leuk dat je erover blogt. Ik heb ook wel vaker op mezelf gezocht. Ik vond ooit eens een keer een advertentie met mijn naam en daar dan bij. Ook daarom koop je bij bol.com. Ik vond dat wel grappig, ik heb een boek uitgegeven op bol.com

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Wat leuk. Wat voor boek heb jij uitgegeven?

   Reply
 • Mooier Leven

  22 november 2017

  Ik denk dat SEO vaak moeilijker over gedaan wordt dan het werkelijk is 😉 Het onderzoek naar de juiste woorden is het lastigst, maar als je eenmaal weet op welke woorden je gezocht wil worden is het inderdaad belangrijk om lekker veel relevante content te maken en dat doe je super goed <3

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Je moet gewoon veel erover lezen en vervolgens doen. Je ziet jezelf er steeds beter in worden! Dank je wel meis!

   Reply
 • Ingrid

  22 november 2017

  Het gaat dus, hopelijk én waarschijnlijk, helemaal goedkomen in jouw Betsy jurk met een bakkie leut met een theelepel geluk er in.

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Dat bakkie hé? Dat doet het hem. Vandaar dat ik mijn blog inmiddels ‘Koffie blog’ noem. En ja hoor; het zit wel snor! 🙂

   Reply
 • Nancy

  22 november 2017

  Helemaal super! Maar ik twijfel ook niet aan jou kwaliteiten!

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Super lief Nancy! Xxx

   Reply
 • darinanykl

  22 november 2017

  wat goed zeg! Moet ik me ook meer in gaan verdiepen.

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Ja heel goed, in korte tijd. Wanneer je echt online iets wilt bereiken, is SEO onmisbaar Darina!

   Reply
 • Rachel

  22 november 2017

  idd reageren, delen, enz. zoveel mogelijk!!

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Precies, jij hebt er ook veel ervaring mee.

   Reply
 • Hard werken wordt beloond. Fijn dat je zo snel resultaat ziet, helemaal top!

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Zeker, ik ben ervan overtuigd! Dank je wel.

   Reply
 • Rico

  22 november 2017

  Misschien ken je ze al, misschien ook niet: Maak gebruik van Google Analytics en Google Search Console. Beide tools zijn gratis. Analytics toont het gedrag van je bezoekers zoals hoeveel active gebruikers er online zijn, welke pagina’s het meest bezocht worden etc. Google Search biedt je mogelijkheid om beter gevonden te worden, door diverse hulpmiddelen!

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Dank je Rico, voor de tips. Analytics staat gekoppeld inderdaad. Search console ken ik dan weer niet. Daar ga ik eens naar kijken!

   Reply
 • roeloveintheair

  22 november 2017

  Wauw, jij gaat echt keihard he. Wat een power heb je! Mag ik jou eens een paar vragen laten invullen voor een serie op mijn blog? Gaat over power vrouwen.

  Reply
  • Cynthia

   22 november 2017

   Dank je wel, een super compliment!! Tuurlijk wil ik dat!!

   Reply
 • Aneta

  23 november 2017

  Goed bezig!

  Reply
  • Cynthia

   23 november 2017

   Dank je!

   Reply
 • Melanie

  23 november 2017

  Wat goed, Cynthia. Al heb ik ergens gelezen dat reacties bij anderen geen backlinks oplevert. Google zou dat er uit hebben gehaald omdat je anders te makkelijk je ranking kon manipuleren. En bloggers die tactiek gebruikte om hoger te komen. Klinkt eigenlijk wel logisch.

  Reply
  • Cynthia

   23 november 2017

   Ok, dat zou kunnen. Met de rest ben ik wel goed bezig gelukkig. Hartstikke bedankt voor jouw input!

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  23 november 2017

  Goed bezig! Dat is ook zo belangrijk als je een eenmanszaakje bent. Dat je energie steekt in het gevonden worden en dat komt niet vanzelf, natuurlijk. En een hele goede service is ook belangrijk. Want daar komt de beste reclame uit.

  Reply
  • Cynthia

   23 november 2017

   Het komt inderdaad niet aanwaaien. Goede service staat op 1. Daar heb ik ook al heel fijne beoordelingen op gehad.

   Reply
 • Evelyne

  24 november 2017

  Ik lees ook heel veel, maar soms snap ik er toch de ballen van, haha. Zoals met Google Analytics. Enfin, dat kan ook aan mij liggen :p

  Reply
  • Cynthia

   24 november 2017

   Als je het vaak genoeg leest, begrijp je het meeste wel. Ik snap ook lang niet alles hoor..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg