Goedkope & snelle tip voor een Blinkende oven

Kocht ik voorheen dure en uiterst chemische oven reinigers om mijn oventje te laten stralen. Waarbij je zowat stijl achterover slaat van de geur. No way dat ik me daar nog toe laat overhalen. Ik heb iets veel beters, goedkopers én iets dat veel effectiever is. Dit werkt echt! 

Ovenreinigers en de resultaten

Die oven reinigers moest ik soms trouwens wel 4 x achtereen gebruiken, en dan nog liet het resultaat te wensen over. Zó doe ik het nu.

Ik kocht een doosje “Driehoek” bij Jumbo voor 0,69! cent.

 
Hiermee smeer ik de binnenzijde van de oven in. Ik warm de oven tegelijkertijd op, zodat het goedje lekker uitsmeert. Dit laat ik (afhankelijk van de hoeveelheid vuil) een aantal uren intrekken. Een nachtje werkt goed bij flinke aankoeking. 😉


Vervolgens met een natte spons & doek wegwrijven. Zie hier het resultaat!


Je kunt trouwens ook een sopje maken met een kloddertje groene zeep (=Driehoek) & water, om de keuken te ontvetten. Ik heb de pot al maanden, en heb nog meer dan de helft over. Moet je zien wat ik dus bespaar! Verder ruikt deze zeep echt heerlijk. Ook niet geheel onbelangrijk, als je het mij vraagt.

Ik hoop dat jullie deze tip nuttig vonden. 

🎀Liefs cynthia🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

15 Comments

 • Nicole Orriëns

  25 juli 2017

  Ja absoluut. Makkelijke manieren om de oven schoon te maken vind ik altijd interessant : )

  Reply
  • Cynthia

   25 juli 2017

   Goed te horen! Succes, mocht je je eraan wagen.. 🙂

   Reply
 • Marloes

  25 juli 2017

  Oh heel handig! Ik ga het meteen proberen, mijn oven is met bijna geen mogelijkheid écht schoon te krijgen.

  Reply
  • Cynthia

   25 juli 2017

   Dat probleem had ik ook. Succes!!

   Reply
 • Michelle

  25 juli 2017

  Die noteer ik zo op mijn boodschappenlijstje. Handig voor ons nieuwe huis waar ik meteen alles perfect schoon wil hebben 😉

  Reply
  • Cynthia

   25 juli 2017

   Ik snap je hélemaal!! Leuk vooruitzicht, een nieuw huis. Veel plezier alvast!

   Reply
 • Sandra

  25 juli 2017

  Ik krijg de oven ook nooit echt goed schoon! Toevallig heb ik net weer een pot gekocht want ik gebruikte dit spul wel eens om schoon te maken omdat ik het zo lekker vind ruiken maar nooit voor de oven gebruikt. Ga het dus ook eens proberen!

  Reply
  • Cynthia

   25 juli 2017

   Ja het ruikt echt heel lekker hé? Waar maak je hier verder mee schoon? Ik ben wel benieuwd!

   Reply
 • Nathalie van Esschoten

  25 juli 2017

  Wat goed zeg! Bedankt voor de tip en wens je een fijne dag! 🙂

  Reply
  • Cynthia

   25 juli 2017

   Graag gedaan! 😉 Ik wens jou ook een heel fijne dag.

   Reply
 • Marieke

  25 juli 2017

  Wat een goede tip!

  Reply
  • Cynthia

   25 juli 2017

   Dank je wel!

   Reply
 • Roelina

  26 juli 2017

  wauw, nooit geprobeerd. Toch maar eens in huis halen dus. de oven vind ik wel zo’n crime om schoon te maken.

  Reply
 • Bedankt voor je goede tip!

  Reply
  • Cynthia

   26 juli 2017

   Graag gedaan. Jij bedankt voor jouw reactie! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg