Grootmoeders Bureau.

eethoek
Hier is hij dan: mijn ‘nieuwe’ werktafel. Ik ben laatst geslaagd voor een eethoek, welke nu fungeert als sfeervol vintage bureau en ik vond het wel leuk hier een artikel over te schrijven. Deze bijzondere eethoek ‘leeft’ namelijk op de een of andere manier. 

Van grootmoeders Eethoek naar Cynthia’s bureau.

Ik heb al eens eerder geschreven over mijn liefde voor vintage. Je leest het betreffende artikel om precies te zijn hier. Inmiddels heb ik meerdere antieke meubels in mijn woning staan schitteren en ik ben hier enorm content mee. Vintage meubelen hebben voor mij een meerwaarde. Ze leven omdat ze al zoveel levens hebben overleefd. Dit maakt in mijn beleving, dat ze sfeer en gezelligheid uitstralen. Warmte in het hoogste segment. En bovendien vind ik het geweldig om goedkoop meubels op te kopen en ze vervolgens te laten schitteren met moderne accessoires.

eethoek

De zoektocht naar mijn bureau.

Al jaren wilde ik een eigen plekje op zolder. Net zoals mijn dochters streefde ik ernaar, een hoekje te hebben om eventjes alleen te zijn. Gewoon om mezelf even terug te trekken en mijn eigen ding te doen. Deze plek had ik al jaren als wens, en toch: het kwam er steeds niet van. Maar een hoekje had ik er wél al voor gereserveerd. Een paar weken geleden vond ik haar in een kringloopwinkel. Zo’n typische ‘Grootmoeders eethoek.’ Deze was precies zoals ik in mijn gedachten had. Ik wilde ook echt gaan voor een gezellige eethoek-tafel. En deze zou hier uiteraard niet als dusdanig gebruikt gaan worden. Want ze werd omgetoverd tot heus bureau, waar ik tegenwoordig rustig mijn blogs kan schrijven. En met een paar schattige accessoires erop is het echt een Cutie-pie om te zien. Vind ik dan natuurlijk. Zo kan ik af en toe ook even naar mijn kamer. En voel ik me weer eens de tiener die geen zin heeft in haar ouders. Lekker puh meiden. Mama is boven. Aan de blog! Wat vinden jullie ervan? Lieve groetjes Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 Comments

 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  14 november 2016

  Ik hou ook zo van oude troep (zo noem ik vintage spullen 😉 ) Ik vind het tof dat je een plek van jezelf hebt gemaakt. In een cursus die ik deed om in mijn kracht te komen kreeg ik ooit de opdracht om mijn eigen godinnenverblijf te maken. Jij doet dat gewoon zonder cursus 😉

  Reply
  • Cynthia

   14 november 2016

   Haha! Lief dat je dat zegt. Mijn blog is ook mijn therapie gebleken. Ook zelf gedaan.

   Reply
 • Dewi

  14 november 2016

  Superleuk! Mooi plekje om je even terug te trekken toch? Dus daar schrijf jij je mooie verhalen ❤️

  Reply
 • Cynthia

  14 november 2016

  Daar gebeurt het Dewi!

  Reply
 • Aneta

  15 november 2016

  Wat een achtig bureautje. Zelf ben ik ook gek op vintage maar dat komt bij mij het huis niet in (van vriendje lief ;P) wil je het bureautje nog verven of is hij zo al mooi genoeg? Een paar mooie accessoires er op en je hebt jouw mooie plekje gecreëerd

  Reply
 • Aneta

  15 november 2016

  Een prachtig bureautje bedoel ik. Af en toe hapert mijn toetsenbord een beetje hihi

  Reply
 • Cynthia

  15 november 2016

  Haha, ja Aneta. Ik begreep het al! Nee ik ga het niet verven. Dat vind mijn man dan weer zonde…

  Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in