Een hard of zacht wasje? Wat heeft jou voorkeur?

hard

De WAS. Een veelal dagelijks terugkerende bezigheid. Ik heb er geen hekel aan. De heerlijke geuren met mijn favoriete wasmiddelen. Ik word er écht blij van. En zodra de zon schijnt, aan de droogmolen ermee. Als het dan droog is van de frisse buitenlucht, is het altijd zo lekker hard. Of toch niet?

hard

Wat ik niet van mijn moeder heb, is dat ik ervan hou als mijn was hard is.

In tegenstelling tot strijken, vind ik wasjes draaien bijzonder leuk. Strijken doe ik pas wanneer ik iets nodig heb. Eerder niet. Wassen daarentegen gebeurt hier elke dag. Qua huishoudelijke taken, kan ik hier echt wel van genieten. Ik vind dit is echt het leukere dingetje onder de soms minder leuke dingetjes. Natuurlijk zitten er ook ergernissen aan wassen in een gezin. Dat er een hoop was in de wasmand wordt gekwakt bijvoorbeeld, terwijl jij alles net hebt weggewassen. Of als je twee dagen niet hebt gewassen. Ja dat is pas leuk. Maar goed, bén je eenmaal bij dan kan ik er echt mijn plezier aan beleven. En ik vind het zomers altijd een super mooi gezicht om die schoon geurende wasjes dan droog te zien wapperen in de wind. Het liefst keurig kloppend opgehangen en elke paar sokken passend naast elkaar. Zo’n pietje precies als ik eigenlijk in het gehele huishouden wel ben, ben ik ook wat betreft mijn was. Dat heb ik vast van mijn moedertje geërfd of overgenomen. Maar wat ik  dan weer niet van haar heb, is dat ik ervan hou als mijn was hard is. Zij wil namelijk haar handdoekjes zacht.

hard

Mijn spijkerbroek zo hard, dat ik een ladder nodig heb om erin te klimmen. Veel vrouwen in mijn omgeving houden niet van harde was, die willen het zacht. Ik hoor het overal om me heen. Terwijl ik er juist van hou als de handdoeken, t-shirts en alle overige was hard is. Hoezeer ik ook op en top lady ben en van zachte lieve dingetjes hou: de was moet hard. Ik weet niet. Ik vind dat zo’n fris gevoel geven. Vooral als je zo’n harde frisse handdoek net uit de kast haalt en hem gebruikt na het douchen. Echt heerlijk en de harde exemplaren nemen zoveel beter vocht op. Of als je onder een fris hard dekbed kruipt. Dat vind ik echt veel meer krakend schoon aanvoelen dan zo,n meegaant stuk stof. Mijn fris gewassen spijkerbroek heb ik het liefst zo hard dat hij bijna rechtop blijft staan. En ik een ladder nodig heb om erin te klimmen. Gekkigheid natuurlijk. Maar de was is typisch weer een eenvoudig-ding, waarvan ik intens genieten kan!

Val ik nu echt zo buiten de boot? Of hou jij ook van een hard wasje ? Ik kruip ondertussen onder mijn kraak schone dekbed! Veel liefs, Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Bonsje

  31 augustus 2016

  Jaaaa ik hou ook van harde was 🙂

  Reply
  • Cynthia

   31 augustus 2016

   Há, ik ben niet de enige…

   Reply
 • ilona

  31 augustus 2016

  mooi geschreven geniet van je harde schone wasjes hier wordt alles binnen opgehangen of in de droger door de exceem mag het niet hard zijn en door de hooikoorts komt al het stuifmeel buiten in de kleren dus dan maar binnen handdoeken beddegoed gaan de droger in dan zijn de bacterieen weer dood en wassen is niet erg is het weer lekker schon en fris in de kast hier draai ik 8 machines in het weekend dikke knuffels en weer een leuke gezellige vlog lieve Cynthia

  Reply
  • Cynthia

   31 augustus 2016

   Dank je wel Ilona!

   Reply
 • Naomi vd Berg

  31 augustus 2016

  Haha grappig, ik hou van een hard dekbed, de rest moet zacht zijn van mij. Maar zo’n hard dekbed doet me denken aan zo’n hotel dekbed, heerlijk! Dan lijkt het net alsof ik op vakantie ben :p Dus je bent idd niet de enige zus 😉

  Reply
  • Cynthia

   31 augustus 2016

   Inderdaad alsof je op vakantie bent! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in