Wat Hardlopen voor mij doet

 

hardlopen

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik al jaren verbonden ben met hardlopen. Begon ik eens voor mijn lichaam, zo loop ik nu vooral om andere redenen.

Ik heb langzaam een liefde ontwikkeld voor Hardlopen

Ik keek foto’s terug van al die keren dat ik hardliep en wat is het fijn dat ik dit heb gevonden. En nog belangrijker: dat ik er een liefde voor heb ontwikkeld. In het begin was deze echt ver te zoeken. Menig keer kreeg ik onophoudelijk zinnetjes in mijn hoofd als: waarom doe ik dit in godsnaam? Of: ik ga écht terug hoor. Maar zoals met alles, de aanhouder wint. Ik zette door en begon het te missen wanneer ik een week oversloeg. Daarnaast begon hardlopen mijn lijf goed te doen. Het maakte strakker & zelfverzekerder. Ik heb hardlopen na een aantal jaren losgelaten. Niet in mijn hoofd overigens. Ik deed het gewoon niet meer. Daar had ik ook alle redenen toe destijds. Maar inmiddels loop ik alweer een kleine anderhalf jaar. En opnieuw voelt het niet fijn wanneer ik niet ga. Ik mis het dan weer. Neem vandaag. Ik heb al een paar dagen niet gelopen en heb een mindere dag. Maar ik weet hoe hardlopen mij vanavond zal helpen. Dat er een last van me af gaat vallen. Alleen al daarom snak ik ernaar.

Dé manier voor mij

Hardlopen gaat tegenwoordig altijd lekker. Dat komt door mijn meditatieve wijze van lopen. Bewust luisterend naar wat mijn lijf van mij vraagt. Een enorm verschil met wat ik voorheen van mezelf eiste. Toen liep ik een op de tien keer goed. Nu tien op de tien. En dát voelt fijn. Ik ben zo blij dat ik deze manier van rennen voor mezelf heb ontdekt. Misschien heb je ook al eens gelezen dat ik een avond loper ben. In de avond loop ik lekkerder en lichter dan in de ochtend met een gaar hoofd. Okay ik ben fit in de morgen, eenmaal gedoucht en wel. Maar hardlopen is (bij mij) weer een heel ander verhaal. Hoe dan ook leegt een potje rennen mijn hoofd. En naast het feit dat het mij goed doet voelen qua lichaam, is dit nu de voornaamste reden voor mij om te blijven gaan. Zelfs in kou. Ik kocht bovenstaande mega hoodie, zo heb ik het altijd warm en géén excuus dat het te koud is om te gaan.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Victor

  11 maart 2018

  Goed zo meissie. Je moet doen wat goed voelt. En als hardlopen een uitlaatklep voor je is, dan moet je dat vooral blijven doen. Ben heel trots op jou hoor.

  Reply
  • Cynthia

   11 maart 2018

   Erg lief! Ik ook echt op jou. X

   Reply
 • Ingrid

  11 maart 2018

  Én je geeft licht. Topper:)

  Reply
  • Cynthia

   11 maart 2018

   De ster van de nacht.. Thankssss

   Reply
 • Aneta

  11 maart 2018

  Heerlijk he!!! Of het bij mij nu hardlopen is of een andere sport: het voelt zoooo lekker!!!

  Reply
  • Cynthia

   11 maart 2018

   Ja het is heel verlichtend!

   Reply
 • Darina

  12 maart 2018

  Fijn dat hardlopen zo goed voor jou werkt. Ik heb dat twee jaar gedaan en ben overgestapt op wandelen.

  Reply
  • Cynthia

   12 maart 2018

   Wandelen is ook heel goed!!

   Reply
 • Jenn

  12 maart 2018

  Heerlijk, fijn dat het zo goed werkt voor je 🙂

  Reply
  • Cynthia

   12 maart 2018

   Ja zeker!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in