Het lekkere wijf gevoel!

gym-room-1178293_960_720

Er zijn verschillende dingen, waardoor ik mezelf goed kan laten voelen. Welke bijdragen aan mijn gevoel van eigenwaarde. Iedereen kent het gevoel wel: je vangt even een glimp van jezelf op en denkt: hehe, best ok! In tegenstelling tot andere dagen, dat je iets heul anders ziet. Over één van deze bijdragen, vertel ik je vandaag: namelijk sport. Al loop ik momenteel weer wat minder hard: op mijn zolder gaan de workouts gewoon door. Ik heb sinds een paar jaar een heel mooie fiets staan, welke ik eens kado heb kregen van Vic. En al die jaren is deze in gebruik. Met ups en downs, dat wel. Momenteel is deze dus in de up-fase en weet het me een heel goed gevoel te bezorgen. 

In mijn perceptie..

Dat je op een stoffig zolderkamertje prima een volledige workout kunt doen, heb ik inmiddels wel ondervonden. En dat ik erna nét zo’n fijn gevoel heb als na hardlopen, ervaar ik ook. De straat op gaan om te gaan rennen, is momenteel een beetje hoogdrempelig. Maar van passief op de bank zitten, word ik ook niet gelukkig. En dus steven ik op mijn vrije dagen, braaf op de zolder af, om een uur stevig te trainen. Ik fiets 40 minuten achtereen, druk mezelf op, dans wat met mijn dumbells. En met mijn favoriete muziek in de oren, vliegt de tijd werkelijk voorbij. Als ik dan heb getraind en een welverdiende douche heb genomen, dan geeft me dat toch echt weer (even) dat lekkere wijf gevoel. Om deze perceptie vervolgens eventjes vast te houden. Twee dagen lang welgeteld! En uiteraard wil ik met deze blog helemaal niet zeggen dat ik mezelf nou zo geweldig vind. Ik wil uitleggen wat sport met mij doet. Het zit dus zo: Ik voel me dunner, strakker en opgewekter dan vóór de training. Toen was ik nog vatsig en lui en onaantrekkelijk. Een bepaalde ontevredenheid over mezelf voert dan toch een tikkeltje de boventoon. Vooral als ik een paar dagen óók al niet zo op mijn eetpatroon heb gelet. En patatjes en vrouwen-biertjes en chipjes op heb.  Ik heb na het sporten daadwerkelijk aan mijn lijf gewerkt. En ook in de bovenkamers zit alles, mede door deze schamele optiek weer op haar plek. Het voelt verrassend fijn. Natuurlijk zit het tussen mijn oren, dit gevoel. Maar anderzijds héb ik mijn lijf wel degelijk aan de arbeid gezet. Logischerwijs wordt je hier ook strakker door. Hoe het ook zij, laat het gevoel maar zijn! Sporten maakt mij een beter mens. Een betere moeder, een geduldiger werknemer en een lievere vrouw voor Vic. Geduldiger ook in het proces waarin wij verkeren. Ik voel me weerbaarder en krachtiger in het leven staand. EN ik voel me letterlijk beter in mijn vel.

img_3284-1

Die enorme pizza-punt in mijn bakkes.

Binnenkort waag ik me weer aan het rennen, wat mij voorheen altijd zo lief was. Hoe vaak ik ook denk weer in die flow te zitten: het blijft verrekte lastig om het weer op te pakken. Maar ik ga mezelf niet meer aan verplichtingen onderwerpen. Ik doe dat waar ik me fijn bij voel. Dát heb ik wel geleerd. Voorlopig geeft dit mij ook het ultieme sportgevoel! En hou ik de balans van mezelf ok vinden in evenwicht. Wat mij ook een dergelijk gevoel kan geven is make-up, kleding, een heerlijk geurtje of een kappersbeurt. En dan zijn er natuurlijk óók die momenten, dat ik me gewoon OK voel, terwijl ik een enorme pizza-punt in mijn bakkes schuif.. Wat geeft jou nou (even) dat lekkere wijf gevoel? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen. Lieve groetjes Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Bonsje Kraaij-van den Berg

  10 november 2016

  Wat ontzettend knap dat jij jezelf van die bank af kan sleuren! Ik vind je ook een lekker wijf hoor 😉 Mijn lekkere wijf gevoel krijg ik van een mooi jurkje, goede hakken en mooie make up. Ik hou ontzettend van lekker trutten, jammer genoeg ben ik dan in mijn gedrag weer niet zo meisjesachtig 😉 Dat is ook wel weer grappig want dat verwachten mensen niet als ze me zien in mijn jurkjes met bijpassende sieraadjes 😉

  Reply
  • Cynthia

   10 november 2016

   Nou Bons, jij ook! Ik kan goed zien dat jij veel tijd aan je make-up en uiterlijk besteed. Ik ben ook niet altijd heel meisjesachtig. Maar alleen Victor krijgt deze andere kant te zien, haha. Maar je bent wie je bent toch? Je eigen unieke zelf. Bedankt voor je bijdrage !Xxx

   Reply
 • Aneta

  10 november 2016

  Heerlijk verhaal! Sporten doet veel met een mens niet alleen met je lijf maar ook met je bovenkamer zoals jij dit zegt. Sporten geeft mij een gevoel van controle en vrijheid tegelijk. Ook heb ik dat lekkere wijfen gevoel ‘voor een dag of twee’ Hihi. Maar goed, beter dit dan jezelf als een luiwammes voelen ☺️ Dikke x

  Reply
  • Cynthia

   10 november 2016

   Dank je Aneta! Grappig dat jij dit gevoel herkent. Vooral die ‘dag of twee.’ Geweldig! Bedankt voor je reactie. Xx

   Reply
 • Victor

  10 november 2016

  Ga vooral zo door!
  Een pluimpje hoor

  Reply
  • Cynthia

   10 november 2016

   Dank je Vic! Lief dat je reageert. X

   Reply
 • Dewi

  12 november 2016

  Ah je ziet er supergoed uit! …I know the feeling! Na het sporten voel ik mij ook altijd 5kg lichter en kan heel de wereld aan. En als ik mooie kleertjes aan heb Nu voel ik mij even blehhhhh.

  Reply
  • Cynthia

   12 november 2016

   Dank je wel Dewi!! Misschien moet je dan gauw maar weer eens sporten! Dikke knuf.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg