Herwin je zelfvertrouwen; word je eigen ‘Goeroe’!

img_0509
Iedereen heeft onzekere perioden en of het nu in je aard zit of niet, we krijgen er allemaal mee te maken. Zo ook ik. Ik bén onzeker van aard & juist nu steekt het weer vaker de kop op, op diverse vlakken. Hoe ik dit elke keer weer overleef?

 

photography-1321641_960_720  sad-505857_960_720
Tja, ik vind het moeilijk om er 1 oplossing voor te geven. Maar als ‘zelf-twijfel’ weer eens toeslaat door omstandigheden, zijn er een aantal dingetjes die ik de laatste tijd toepas. Hier komen ze:

 

 • Als ik me weer eens een wrak voel; ik dwing mezelf te gaan douchen en ook maar iets van make-up te dragen. Fris zijn en verzorgd, zijn de basisstappen voor een gevoel van zelfvertrouwen. Elke dag weer!
 • Jezelf trakteren op een troost-drankje; jij mag voor jezelf bepalen wat dat is!
 • Laat nare gevoelens je overspoelen . Geef ze de ruimte want ze horen op dat moment ook gewoon bij je. En ook onzekerheden mogen er zijn. Dus : ‘omarm je onzekerheid.’
 • Leer lichtpuntjes te zien! In elke dag zijn ze te vinden!!
 • Schrijf op wat je per dag doet en je staat verteld van hoe goed je bent!!
 • Kleed jezelf altijd schoon en verzorgd!! Hoe wankel je ook bent!!
 • Zoek de uiterlijke schoonheden aan jezelf: iedereen heeft ze dus; KIJK!
 • Heb vertrouwen dat het goed komt! Niets is voor altijd.
 • Gebruik je duurste luchtje! Elke dag kan je laatste zijn, dus niks ‘zonde!’ Met je favoriete geur voel je je zekerder.
 • Blijf geloven in jezelf, je hersenen spelen soms gemene spelletjes met je!!

Bedenk je: iedereen is onzeker. De ene keer meer als de andere.. En het waait ook weer over. Dat is goed nieuws, toch? Hoe herwin jij je zelfvertrouwen?

Lees ook deze post: http://eentheelepelgeluk.nl/2016/04/19/vergeet-je-foute…op-wat-goed-gaat/

motivation-1389126_960_720 IMG_0135[1]

Zo, ik voel me weer wat beter na het schrijven van dit artikel. Hopelijk heb ik jou ook kunnen inspireren om je eigen ‘goeroe’ te zijn en jezelf te helpen! Vond je mijn post waardevol? Let me know in de comments. X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • pappa

  18 mei 2016

  Je hebt hier wel een punt,ik heb die ervaring zelf ook alleen heb ik het altijd gedaan met het op papier zetten van gedichten.Zo heb ik altijd mijn problemen van mij afgeschreven,soms lijken problemen je te overweldigen,maar je positieve instelling hebben jou altijd als overwinnaar uit de strijd doen komen .Hou vol meisje je gaat het heus redden samen met Victor ,de zon gaat wel weer schijnen over jullie xxxxpappa

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2016

   Schrijven is heel goed, dat zie ik nu ook weer! Gelukkig kun je veel doen om in jezelf te blijven geloven, zoals op mijn lijstje staat. En het helpt!! Bedankt voor uw reactie pa! Xxx

   Reply
 • Victor

  18 mei 2016

  Iedereen is weleens onzeker. Niets mis mee.
  Goeie Tips

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2016

   Zo is het Vic! Bedankt voor je reactie x.

   Reply
 • Naomi

  18 mei 2016

  Wat mij meestal een boost van zelfvertrouwen geeft, is door juist iets te doen wat ik eng vind, bijvoorbeeld in mijn eentje iets ondernemen zoals winkelen of in mijn eentje ergens een kopje koffie drinken met wat lekkers. Zoals je misschien wel weet heb ik heel lang straatvrees gehad, durfde ik niets alleen totdat ik het gewoon ging doen! Die instelling moet je hebben, niet bang zijn maar doen en ontdek dingen van jezelf waarvan je niet wist dat ze er waren en zie hoe anderen je bewonderen om je zelfverzekerdheid! 😉 Je mindset is alles beslissend eigenlijk in wat je doet en kan heb ik ondervonden 🙂 Mooie blog Cyn en hele goeie tips, misschien was dit ook wel een goeie voor jou/jullie? 🙂 Grt Naomi

  Reply
  • Cynthia

   18 mei 2016

   Dat is zeer zeker een heel goede tip!! Juist datgene te doen wat je eng vind geeft zelfvertrouwen! Dank je wel voor het delen. En super knap dat je straatvrees hebt overwonnen door je eigen kracht. Dat maakt jou al je eigen ‘goeroe.’ Dikke knuffel. Xxx

   Reply
 • Nathalie van Esschoten

  30 mei 2016

  Tof van je dat je zo open bent over jezelf en ik herken dat onzekere stuk maar al te goed hoor! En de dingen die jij toepast in je lijstje pas ik ook toe en ze helpen echt! 🙂 Als ik me rot voel zet ik altijd muziek op waar ik vrolijk van word en ga mezelf verkleden of maak mezelf op om me weer een beetje waardevol en vrolijker te voelen haha 🙂 Ik herken ook wat Naomi schrijft “iets doen wat je eigenlijk heel eng vind” Dat geeft achteraf een heel goed en bevrijdend gevoel 🙂 En ik heb achteraf ook jaren op m’n tenen gelopen om aardig te zijn en anderen niet teleur te stellen maar voelde me er steeds ongelukkiger door en probeer nu steeds meer m’n grenzen aan te geven en te doen wat ik zelf leuk vind en soms reageren anderen daar teleurgesteld of niet leuk op en vind dat nog steeds moeilijk maar ik ben ik en besef nu dat ik pas ECHT gelukkig kan zijn als ik m’n hart volg en niet steeds doe wat anderen van me verlangen. Ik weet nog dat je mij al jaren niet meer had gezien of gesproken en m’n boek had besteld en zelfs hebt gelezen en vond dat zooo lief van je! We hebben daarna een keer gezellig afgesproken in de V&D weet je nog? Je bent een lieve en leuke nicht met haar hart op de juiste plek en er komt een dag dat je dat zelf ook inziet en bent zo te lezen al een heel eind op de goede weg. Tegen mij werd er altijd gezegd “je bent aan het begin van een klimpartij op een hoge berg en je mag je eigen tempo bepalen maar uiteindelijk behaal je de top” En dat geld zeker ook voor jou! Fijne dag! xxx

  Reply
  • Cynthia

   30 mei 2016

   Dank je wel zeg! Ik heb veel geleerd de afgelopen tijd, óók dat we allemaal maar mensen zijn en ons dan ook gewoon kwetsbaar mogen opstellen. Dat is mijn doel dan ook nu. Je favoriete muziek opzetten, vind ik ook een heel goede tip! En fijn dat je deze zaken ook toepast én dat ze ook echt helpen! En ja, uiteindelijk komen we daar waar we willen zijn. En open zijn is een belangrijke eerste stap!! Mooie dag gewenst!! Xxx

   Reply
 • Cynthia

  9 juli 2016

  Haha, dat is heel mooi gezegd Bonsje! En het is echt diepe ‘kracht’, wanneer je dit kunt in die staat! X

  Reply
  • gmac auto insurance payment

   23 september 2016

   Mohon penjelasan :klo dilihat dari t4 yg sy rencanakan untuk membuka usaha goodtea, kayaknya cocoknya pake paket ini (mini booth). tp saya masih ragu apa pilihan saya sudah tepat.bisa diberikan penjelasan tentang kelebihan dan kekurangan dari paket ini?klo saya berencana membuka counter di daerah manado, kira2 berapa ongkos kirim n harga paketnya?mohon penjelasan tentang jawaban saya dikirim via email ke terima kasih

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg