Het succes van mijn huis- tuin & keuken Schrijfsels 

Een blog is een succes, als het actief word gelezen. Weet je wat nu zo grappig is? Dat ik vooral schrijf over zaken, die zich om en rond mijn huis afspelen. En dat mijn blog ondanks dat, lekker groeit. Vandaag deel ik dan ook wat tips om van een simpel blog een succes te maken! Coffee? ☕️

huis

Slechts 3 KM rond het huis

Met een simpel blog, bedoel ik natuurlijk geen afgeraffelde stukjes opleveren. Ik bedoel ermee te zeggen, dat je met je blog niet perse naar grote events hoeft om indruk te maken. Mijn blog gaat toevallig over dingen die ik intern beleef of over wat ik meemaak. Het reikt dus niet verder dan 3 km rond het huis. Maar juist het persoonlijke is wat spreekt. En natuurlijk dient de schrijfstijl die je hanteert aansprekend te zijn. Voor degene die terug komen natuurlijk. Van de foto’s die ik maak, moet je het ook niet hebben. Het zijn voornamelijk de artikeltjes en de mens achter de blog, waarvoor men blijft komen. Ik geef je bij deze wat tips voor een succesvol blog.

Mijn tips

 • Kopieer niet. Ontdek wat jij leuk vind. Dan is de blog ook echt jou.
 • Creer een eigen schrijfstijl.
 • Durf een doelgroep te kiezen. Je kunt wel iedereen op je site willen, maar een select groepje om je op te richten, is veel beter om groei te bevorderen.
 • Entertain. Dát is wat je doet. Kijk naar wat lezers willen lezen bij jou, door te zien hoe vaak een bepaald artikel gelezen is. Ook aan de reacties van lezers kun je dit proeven.
 • Sta 100% achter artikelen die je publiceert. Dan staat je publiek ook achter jou.
 • Zet door! Geef niet op als je op een dag minder bezoekers hebt. Als ze je echt leuk vinden, komen ze morgen vast terug.
 • Laat een eigen logo maken. Het staat professioneel en is een herkenningspunt voor je gasten.
 • Maak de blog-posts niet te lang. Anders worden ze namelijk ‘gescant’ in plaats van gelezen.

Voor vandaag zijn dit mijn tips. Ik ben ook maar ergens begonnen. Nú ben ik hier! Klaar om anderen te helpen. ❤Fijne zondag,
Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

31 Comments

 • Florentine

  5 maart 2017

  Wat een leuk artikel!! Mooie blog heb je!
  Liefs, Florentine

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Dank je wel!!! Kus.

   Reply
 • My happy kitchen

  5 maart 2017

  Weet je waarom ik graag af en toe langskom? Het enthousiasme en de levensvreugde spat van het scherm.

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Wat lief!! Smakkerde-smak! Fijn dit terug te horen. Ik ben inderdaad heel enthousiast. En ja levensvreugde te over… Een fijne dag!

   Reply
 • MamaIssues

  5 maart 2017

  Goede tips!! 🙂
  Ik kom graag op jouw blog!!

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Thanx!! Fijn te horen Marileen. Dat is geheel wederzijds. X

   Reply
 • benthebemelman

  5 maart 2017

  Leuk artikel en fijne tips! Jouw logo vind ik echt heel mooi, supervrolijk. Op mijn blog vind ik het soms lastig om de artikelen kort te houden, vaak is er zo veel te vertellen! Daar ga ik inderdaad op letten.

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Dank je wel. Mijn logo past erg bij me. Ik vind jouw logo en lay-out ook mooi. Het is zo zonde als blogs maar half worden gelezen. Zonde van je werk. En je doel ook.. Daarnaast ‘pakken’ korte artikelen meer, vind ik persoonlijk. Hoewel ik jouw punt wel herken!

   Reply
 • Claire

  5 maart 2017

  Wat een fijn artikel! Ik vind soms zelfs dat je artikelen langer mogen hoor hihi. Ik vind dat je leuk en herkenbaar schrijft. En 100% achter je artikel staan ben ik helemaal mee eens. Als jij er al niet in gelooft, waarom een ander dan wel?

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Dank je wel! Echt waar? Ik ben altijd huiverig voor verveling of langdradigheid. Dus dank je voor je compliment! Precies. Goed verwoord over geloven in je eigen artikel. X

   Reply
 • Aneta

  5 maart 2017

  Lekker jezelf blijven, dat is wat ik voornamelijk zoek in een blog. En dat ben jij: lekker jezelf! Fijne tips. Ik vind het soms lastig te peilen wat lezers willen op mijn blog. Ik doe gewoon mijn ding en schijf over van alles en nog wat. Misschien komt het moment nog wel dat er een lampje begint te branden hihi

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Dank je wel! Ik schrijf ook over van alles en nog wat. Maar aan de vaak uitgebreide reacties merk ik wel of iets leuk wordt bevonden. Gewoon lekker heen en weer kletsen en vragen durven stellen. Grote kans dat je antwoord krijgt. Hier kun je mooi op in spelen. 😉 Fijn dat je mij mezelf vind. Mijn blog is in elk geval heel erg een afspiegeling van mezelf. Ik kom ook graag bij jou. Het is er allemaal erg correct en professioneel! X

   Reply
 • Mooier Leven

  5 maart 2017

  Leuke en goede tips! Ik probeer ook mijn blogs kort te houden, al ben ik soms zo enthousiast aan het typen dat het langer wordt dan verwacht. Fotograferen vind ik ook heel leuk om te doen voor mijn blog,al ben ik er nog niet zo goed in ik lees jouw blogs altijd graag, zou het ook niet erg vinden als ze een keer wat langer zijn, je gaat echt niet vervelen!! Liefs

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Nou wat leuk te horen zeg. Wat een geweldig compliment. Ik vind foto’s maken ook niet erg, maar ben zeker geen prof! Maar dat geeft niet. Zolang het geheel maar klopt. Als je erg enthousiast bent, wil het nog weleens zijn dat de blogs langer worden. Ik vind jou blog ook keurig en erg fijn om te lezen! En ik vind jou gewoon een heel leuke vrouw! X

   Reply
 • lifestylemommys

  5 maart 2017

  Bedankt voor de handige tips, hier kunnen mijn zus en ik echt wat mee. Hopelijk gaat ons blog ook groeien maar we zijn dan ook pas 1-1 gestart hihi dus wie weet wat er dit jaar allemaal gebeurt 😀

  Reply
  • Cynthia

   5 maart 2017

   Goed te horen. Dank je wel. Wat grappig en gezellig dat jij een blog runt samen met jouw zus. Dat begrijp ik goed zo, toch? Blijf vooral jezelf en schrijf erop los. Lezers komen uiteindelijk vanzelf als ze jullie blog weten te waarderen. Succes en dank voor jouw bijdrage! X

   Reply
   • lifestylemommys

    5 maart 2017

    Klopt, we wilden allebei blijkbaar raag een blog beginnen maar hadden het niet uitgesproken tot mijn zus me vroeg om dat gezellig samen te doen 🙂 Bedankt hoor. x

    Reply
    • Cynthia

     5 maart 2017

     Super goed idee van jouw zus. Samen scheelt, vooral in het begin, een hoop gedoe. Met technische zaken enzo. Zet hem op jullie 2! 😉

     Reply
 • Ingrid

  6 maart 2017

  En zo lekker toegankelijk! Je schrijft gewoon heel plezierig en fijn om te lezen. Gewoon jij, denk ik:)

  Reply
  • Cynthia

   6 maart 2017

   Eigenlijk wel gewoon ik. Dank je wel! X

   Reply
 • Mooier Leven

  6 maart 2017

  Ah super lief van je! Ik denk ook dat het geheel het belangrijkste is en het is een goede reden om wat nieuws te proberen en te leren! Liefs!!

  Reply
  • Cynthia

   6 maart 2017

   Iets nieuws leren is altijd goed! X

   Reply
 • Firmamama.nl

  6 maart 2017

  Helemaal waar! Jouw blog is ook echt gezellig en voelt als “even” buurten. Ik krijg er vaak wel inspiratie door. X

  Reply
  • Cynthia

   6 maart 2017

   Hee, gaaf te horen!! Geheel wederzijds. Dat zie je wel aan mijn bezoekjes! Xx

   Reply
 • rachel

  6 maart 2017

  ik vind jou blog heerlijk om te lezen en ik vergelijk het met ff een bakkie doen bij je. niet teveel poespas nee lekker huizelijk :D. ik kom hier nog niet zolang natuurlijk maar kom steeds weer terug omdat dit soort blogs mijn gewoon aantrekken 😉 xx

  Reply
  • Cynthia

   6 maart 2017

   Hee, cool te horen! Ik hou inderdaad van niet te gecompliceerd. Gewoon weg kruipen in mijn blogje! En veel mooie reacties ontvangen. Zoals deze van jou!! Kus

   Reply
 • Sylvia

  7 maart 2017

  Fijn zulke tips daar heb je tenminste wat aan. Ik ben ook pas net begonnen maar vind het zo bloggen leuk. Per toeval ben ik op je blog gekomen maar je schrijft heel gezellig

  Reply
  • Cynthia

   7 maart 2017

   Bloggen is heel leuk! Dank je wel voor je lieve compliment. Kom gezellig wat vaker op visite Sylvia. Enne: succes met bloggen. Ik kom gauw eens bij je langs!!

   Reply
 • Roelina

  10 maart 2017

  Wat een leuke blog heb jij! Het voelt zoals zo vele zeggen inderdaad meteen ‘gezellig’. Ik ga zeker wat met je tips doen, ik ben zelf nog redelijk zoekende :). Oh en je hebt er een volger bij!

  Reply
  • Cynthia

   10 maart 2017

   Oh, wat leuk te horen! Superbedankt! Ik ga meteen even jouw blog bekijken. 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg