Hey hallo meer energie

 

De eerste dagen na mijn werk was ik gesloopt, op & kapot moe. Maar ik geloof dat energie haar weg vind. En ook dat ik profijt begin te krijgen van de keuze om ander werk te zoeken.

Energie was ver te zoeken

Ik liep een tijdlang op mijn tandvlees van vermoeidheid, en energie was structureel ver te zoeken. Het voelde alsof ik continu leeg werd gezogen. En zo wilde ik niet meer verder. Toen kwam deze baan. Natuurlijk is er wel veel gebeurd de afgelopen jaren. Dat maakte de zeer grote keus om mijn vaste baan op te zeggen gemakkelijker. Je gaat bewuster nadenken over dat wat belangrijk is in dit leven. Hoe belangrijk het is om te gaan voor geluk en passie. En zo hakte ik stukje bij beetje de knoop door, en maakte ik me los uit mijn vaste patroon. Nu ben ik alweer een week werkzaam in mijn nieuwe functie.

Tijd om dingen te doen

Hoewel het vroege opstaan mij beslist niet meevalt, lijkt het te gaan wennen. Wanneer ik s’middags thuiskom, val ik wel in de armen van mijn lieverd in slaap (wat een rijkdom is dat trouwens). Maar na een hete douche ben ik weer helemaal fit. Bovendien neem ik het werk niet mee naar huis. Klaar is klaar en wat heerlijk vind ik dat! Ik vind het namelijk vreselijk zwaar om te piekeren over werk. Na een werkochtend heb ik nog een lange dag in vrijheid voor de boeg, waarin ik mij bezig kan houden met mijn winkeltje, het huishouden, de boodschappen en het gezinsleven. En wanneer ik dan op de klok kijk, het nét 15.30 is, en ik het gevoel heb dat het al ruim over vijven is geweest, dan ben ik toch erg blij. Dankbaar dat ik die moeilijke knoop door wist te hakken. Ik voor mezelf heb durven kiezen en me nu gewoon meer mens voel. En dus omarm ik de energie, die ik na een werkochtend gewoon nog heb. Want, hoe anders was dat!

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • Ingrid

  9 december 2017

  Fijn voor jou lieve Cynthia. Goed om te lezen dat je, vooralsnog, de juiste beslissing hebt genomen.
  Hoe mooi is het dat je energie krijgt van werk is werk en naar huis is ook écht naar huis. En vooral thuis zonder nog in je hoofd te zitten met wat allemaal nog moet gebeuren. Klaar is Klara na het fietstochtje van 45 minuten:)

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2017

   Hartstikke lief, Ingrid! En vandaag zijn we lekker met de auto gegaan. Nu weekend! Een fijne voor jou gewenst. Xxx

   Reply
 • Nancy

  9 december 2017

  Heerlijk hè! Werken moet wel leuk blijven!

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2017

   Nou zeker!!

   Reply
 • Kreanimo (@IlseVerhoeven81)

  9 december 2017

  Verstandig, lijkt me!
  Je doet het zo goed, Cynthia!

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2017

   Ah wat lief!

   Reply
 • Evelyne

  9 december 2017

  Knap van je!

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2017

   Dank je wel!

   Reply
 • Rachel

  9 december 2017

  heel goed van je en idd je werk lekker op het werk laten!!!!xx

  Reply
  • Cynthia

   9 december 2017

   Dank je wel. Loslaten is belangrijk!

   Reply
 • ilona

  20 december 2017

  wat mooi en goed van je lievecynthia dat je voor jezelf hebt gekozen hoe spannend ook maar je kunt het llieve kanjer ga zo door en mooi om te lezen dat je nu een beetje energie terug komt knuffels

  Reply
  • Cynthia

   20 december 2017

   Dank je, lieve Ilona!! Knuffels terug. Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg