Omgaan met blogs die jou – als beginner- negeren 

Misschien sla ik de plank finaal mis voor wat betreft mijn interpretatie. Maar toen ik net begon met bloggen bleef de deur vaak hermetisch afgesloten bij de, achteraf bezien, grotere blogs. Vandaag wil ik graag mijn ervaringen meegeven. En hoe ik ermee om ben gegaan. 

Blogs geven je geen kiertje

Wanneer je als groentje start, lees je je suf, zoek je aansluiting bij andere blogs en wil je graag. Weet jij veel wie groot is en wie niet! Je leest dat je, om comments op jouw eigen blog te genereren, beter geregeld kunt reageren op anderen. En zo probeer je je weg te vinden en een leuke interactie te bewerkstelligen. Maar dán merk je dat blogs je geen kiertje geven. Ze reageren niet terug op jouw comments. Mogelijk klikken ze wel op jouw blog (ja dát doen de meesten wel), maar velen zullen niet bij jou reageren.


Wat doe je dan?

Je probeert het nog een aantal maal. Maar krijgt geen respons.

Dit is wat ík deed:

 • Ik liet de betreffende blogs los. Ik zou er sowieso komen
 • Hoe weinig verkeer ik in het begin ook had, ik bleef mijn blogs promoten in diverse groepen op Facebook
 • Daarnaast maakte ik een account aan op Twitter en Instagram. Je wilt niet weten wat dit mij dagelijks nog steeds oplevert
 • Ik ging iets minder echt op zoek naar andere blogs. Men reageert tegenwoordig ook vaak op mijn blog. Ik zorg er op mijn beurt wel voor, dat ik alle blogs een bezoekje terug breng en een comment, op een mij aansprekende post geef. Als teken van vriendelijkheid én dank
 • Ik zorgde voor inhoudelijke content en postte veelvuldig. En zoals je merkt, doe ik dat nog steeds
 • Ik behield mijn plezier en een enorme dosis passie in mijn blog
 • Ik geloofde in mijn kunnen. Schrijven is immers mijn lust en leven

Jammer 

Op zich best jammer van de interactie, want ik vind bepaalde blogs namelijk oprecht leuk. Anderzijds heb ik vreselijk van ze geleerd. Ik weet nu hoe ik moet bloggen. Op geheel eigen wijze. Maar ik zal nooit een dergelijke desinteresse bezitten.

Volg dus je eigen weg & vooral: heb plezier in wat je doet. Dan komt het wel goed met die blog van jou!

Is dit herkenbaar?

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

64 Comments

 • bonsje

  24 april 2017

  ik blog nu ruim een jaar en zie mezelf nog als beginnend blogger 😉 Ik weet niet wat goed of fout is en welke bloggers er groot of klein zijn. Ik blog voor mezelf, ik vind het leuk als mensen het lezen en vind contact met andere bloggers ook gezellig. Ik blog niet trouw maar wel veel en graag, ik hou me niet aan mijn niche en doe waar ik zin in heb. Ik betaal namelijk zelf voor dit stukje www 😉 Ik merk dat ik als foodblogger in een verzadigde markt ben gestapt maar food en schrijven zijn mijn passie’s. Nu ik dik een jaar bezig ben merk ik dat ik meer bereik ga krijgen, maar ook toen geen kip mij zag staan schreef ik met plezier. Dit is mijn ding en ik doe het met liefde, fijn als mensen het lezen, nog fijner als ze ook terug komen. Ik volg bv zelf een mamablogger en comment daar regelmatig en krijg nooit feedback terug. Jammer maar helaas…ik blijf met plezier haar fotodagboekjes bekijken. Ik zal niet groot worden denk ik maar het plezier dat ik hier in heb is veel groter dan mijn blogje ooit zal worden 😉

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Plezier erin hebben en houden. Dat is toch het aller belangrijkst. Toch vind ik het wel zo, dat wederzijdse interesse wel zo leuk is. Dank je wel Bonsje. Blijf lekker doen wat je doet!

   Reply
 • nicoleveevy

  24 april 2017

  Bij grote bloggers krijg je echt nooit reactie idd! Ik geef ook echt alleen een comment als het me ook oprecht interesseert! En er hoeft ook niet altijd reactie terug.. maar soms stel je wel eens een vraag en dan 0 respons is echt wel vervelend vind ik! Ik vind dan de woorden zoals ik doe het allemaal voor jullie lezers en ik hou zo van jullie een beetje ongeloofwaardig worden!

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Dat kan ik begrijpen, aangezien jij een vraag stelt. En voor persoonlijke benadering staan ze niet echt. Best jammer.

   Reply
 • Marieke

  24 april 2017

  Heel herkenbaar! Ik werd in het begin nog gevolgd door twee hele grote mamabloggers, die mij na een tijdje ook hebben ontvolgd. Ik vond dat vervelend, maar heb inmiddels wel leuke contacten met grote, middelgrote en kleine bloggers. Vind het vooral jammer dat er een aantal grote bloggers het nodig vind om de kleine bloggers volledig af te zeiken. Zij zijn tenslotte ook ooit klein geweest.

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Ik kan me voorstellen dat dat iets met je doet. Logisch. En waarom ineens ontvolgen hé? Het is absoluut jammer, volledig eens! Maar: hier kun je wél lering uit trekken. Dat dan weer wel!

   Reply
   • Marieke

    24 april 2017

    En dat doe ik dus ook 😉

    Reply
    • Cynthia

     24 april 2017

     Goed zo. Dan is het toch ergens goed voor! X

     Reply
 • MamaPlaneet

  24 april 2017

  Of het herkenbaar is? JA. En dan vooral als je om tips en advies vraagt…dan blijft t stil. Alsof iedereen met de verkeerde bedoelingen een blog start, alsof ze zijn vergeten hoe het is om een groentje te zijn, alsof ik niet eens een kans krijg. Jammer maar zodoende leert men. Bepaalde blogs mijd ik tegenwoordig, puur vanwege de arrogantie erachter. En misschien ben ik nu te eerlijk, maar het is zoals ik het ervaar.

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Tips.. Het geheim van de Smit he.. Ik waardeer jouw eerlijkheid. Probeerde het zelf milder te formuleren, maar ik mijd sommigen ook vanwege jouw puntje. Jammer voor hen, maar ook voor jezelf. Juist omdat jij oprecht bent. X

   Reply
 • My happy kitchen

  24 april 2017

  Ik vind het ook altijd zo jammer wanneer een blogger nooit reageert. Het gaat op een blog toch juist ook om interactie met je lezers en niet alleen maar zenden?

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Ja precies. Je wilt toch een band? En je wilt jouw lezers toch juist laten zien hoe je de interactie waardeert??! I don’t understand.. x

   Reply
  • Rosita

   25 april 2017

   Daarom reageer ik 9 van de 10 keer wel

   Reply
   • Cynthia

    25 april 2017

    Goed zo!!

    Reply
 • alovelyadventurenl

  24 april 2017

  Heel mooi/goed beschreven. Ik voel precies hetzelfde. Soms snap ik ook niet wat ik in hun ogen fout doe.. denk dat het ook een stukje gunfactor is.. Ik probeer in iig wel iedereen een berichtje te geven soms wat later wegens geen tijd maar probeer het wel. Is toch juist leuk die interactie

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Dank je wel. Het gaat juist om die interactie. Bezoekers en reageerders maken toch echt je blog. Mijns inziens in elk geval. En interactie vind ik geweldig!

   Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Oh ja, de gunfactor. Dat is het ook hoor!

   Reply
 • Sammie

  24 april 2017

  Gewoon niet druk om maken zou ik zeggen 🙂 ik reageer bij blogs als ik wat te melden heb en anders niet, of die blogger nou groot is of niet 🙂

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Moet ik ook niet doen. Maar het valt mij wel op. Fijn dat je nu wat te melden had dan. 😉 x

   Reply
 • iliveformydreams.com

  24 april 2017

  En de interactie is juist ZO leuk… Jammer altijd als dit dan niet terug word gedaan. Ik maak me er zeker niet druk om 🙂

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Zo leuk ja! Heel goed.

   Reply
 • Mooier Leven

  24 april 2017

  Ja dat is soms best lastig, al snap ik ook bij de hele grote bloggers dat ze weinig tijd overhouden om bij iedereen te kijken. Ik volg een aantal blogs trouw (waaronder die van jou ) en zelfs dan vind ik het soms lastig om alles bij te houden wat er geschreven wordt. Maar het blijft leuk als je reacties terug krijgt of gewoon überhaupt reacties krijgt 😉

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Die kant kan ik me ook wel voorstellen. Maar al neem je maar 1 keer de moeite. Denk ik dan.. 🙂

   Reply
   • Mooier Leven

    24 april 2017

    Dat is ook zeker zo! Ik waardeer elke comment ontzettend en vind het sowieso heel leuk als iemand die ik ook volg terug reageert.

    Reply
    • Cynthia

     24 april 2017

     Ach ja. Wel leuk dat er zoveel herkenning is. Het is zeker heel leuk wanneer de ander ook eens terug reageert!

     Reply
 • sannekje68

  24 april 2017

  Herkenbaar 🙂 al moet ik heel eerlijk toegeven dat zelf ook niet een heel fanatieke collegablogger ben die overal op reageert, geen onwil maar gewoon een gebrek aan tijd hihi. Gelukkig heb jij je pad gevonden en blijf je die lekker vasthouden, doe je goed want 13 in een dozijn zijn er al genoeg!

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Dank je wel. Ach, met passie kun je een hoop. 🙂

   Reply
 • Michelle

  24 april 2017

  Ik kom nog maar net kijken en heb het gemerkt bij de grote blogs. Maar zij zullen vast minder tijd hebben of iets dergelijk denk ik dan. Jammer, maar ik ga vrolijk door haha

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Goed zo! Lekker doorgaan hoor. 🙂

   Reply
 • tanjanh

  24 april 2017

  Ook hier herkenning. Heb nu een aantal bloggers die wel reageren en waar ik op reageer want dat maakt het juist zo leuk.
  Snap soms echt de afgunst niet die mensen kunnen hebben.
  Ben zelf nog zoekende naar welke kant ik nu echt op wil met mijn blog. Wil niet de meute volgen, maar een stijgend aantal bezoekers zou toch leuk zijn ;).
  Ach ik blijf het een leuke hobby vinden dus als ik dat in mijn achterhoofd houd hoef ik me ook om die bezoekersaantallen niet zo druk te maken….

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Best jammer ja. Maar inderdaad: wil je bloggen als hobby zien, dan moet je dat vooral in het achterhoofd houden. 🙂

   Reply
 • roeloveintheair

  24 april 2017

  Zucht, wat ben ik het weer akelig met je eens. Ook ik ben nog steeds een groentje. Door o.a. tijdgebrek lukt het me niet altijd zoveel te reageren op andere blogs dan wel mijn blog te promoten in facebookgroepen. Maar het geeft niet, ik vind het gewoon leuk en zoals ook jij schrijft, als je bij jezelf blijft is dat goed en komt het vanzelf wel, of niet maar even goede vrienden dan. Ik zit trouwens niet verlegen om reacties van andere (grotere) bloggers (wel leuk dat je komt kijken hoor, dat waardeer ik echt enorm) maar uiteindelijk zijn reacties waar het draait om echte interesse beter dan lukraak reageren, toch?

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Lukraak reageren hoeft ook niet. Ik reageer wel op iets dat aanspreekt. Maar inderdaad, bij jezelf blijven is toch wel een goed recept!

   Reply
 • Aneta

  24 april 2017

  Ik denk dat grote bloggers dagelijks zoveel reacties krijgen dat zij zelf de bomen door het bos niet meer zien. Maar ondanks dat zou interactie wel heel leuk zijn.

  Reply
  • Cynthia

   24 april 2017

   Bloggers die fulltime bloggen, je zou haast denken dat zij meer tijd hebben dan hen, die ook nog werken. Xx

   Reply
   • Rosita

    25 april 2017

    Dat denk ik niet, dan moet je ervoor zorgen dat je geld verdient met je blog. Door content te maken.

    Reply
    • Cynthia

     25 april 2017

     Ik bedoel ook de bloggers die er hun geld mee verdienen. 🙂

     Reply
 • Sandra

  25 april 2017

  De interactie vind ik een van de leukste dingen aan bloggen. Veel grote bloggers volg ik zelf wel, maar ik reageer eigenlijk nooit. Weet niet precies waarom, maar voel mij daar dan gewoon niet zo goed bij. Denk dat de interactie (die er vaak niet is) inderdaad ook een rol speelt! Het leuke aan de ‘kleinere’ blogs vind ik dat je met elkaar zo’n leuk contact hebt. Daar besteed ik dan veel liever aandacht aan! 🙂

  Reply
 • Rosita

  25 april 2017

  Ik maak me er niet druk om. Ik probeer altijd te reageren, maar ik kan me ook voorstellen dat grote bloggers dat niet snel meer doen ivm de vele reacties en de tijd die daarin gaat zitten. Ik denk ook niet dat het geen gunnen is, maar meer druk zijn met andere dingen. Ik ga mijn eigen weg, doe lekker m’n ding. Vraag als ik iets nodig heb. Ik vind al dat ik best goed bezig ben als ik kijk wat ik al heb bereikt.

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Ik ben benieuwd naar jouw site en kom snel eens bij je kijken. Grappig toch, dat we er allemaal onze speculaties over hebben?

   Reply
 • Marion

  25 april 2017

  Heel herkenbaar. Ik lees veel blogs en soms reageer erop omdat ik “gewoon” wil reageren. Daardoor heb ik wel leuke contacten opgebouwd.

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Je kunt er veel leuke contacten mee opbouwen. Dat maakt het zo persoonlijk. X

   Reply
 • rachel

  25 april 2017

  herkenbaar. ik vind ook dat je je blog eigen moet maken en niet al te veel af kijken bij een ander, want dat ben jij gewoon niet, en dan zal je blog ook nooit jij jij worden snapje. er blijven altijd blogs die ineens een opening vinden naar een pr bureau of wat dan ook want die heb ik ook mee gemaakt.
  ik vind dit soort blogs zoals jij en nog andere gewoon heerlijk persoonlijk en kom daar liever dan een overtrokken site die het voor de kliks en centjes doet 😉

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Fijn te horen Rachel, dat je hier graag leest. Een persoonlijk sfeertje wil ik altijd behouden. No matter what! Ik lees en kijk ook graag bij jou. Gewoon omdat jij lekker jezelf bent. En echt!

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  25 april 2017

  Ja, dat is wel herkenbaar. En ook best pijnlijk als het voelt alsof ‘grote bloggers’ je niet de moeite waard vinden om op te reageren. Maar mooi om te lezen dat desondanks je zelf bent doorgegaan : )

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Ja, zo voelt het. Alsof je het niet waard bent om op te reageren. En je die kans niet geven. Fijn te lezen dat ik niet de enige ben, die er zo in staat! Maar ik ga fijn door! 🙂

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  25 april 2017

  Herkenbaar. Ik heb altijd gedacht dat het aan mij lag. Dat ik geen goede reactie zou geven ofzo, of dat mijn blog niet serieus te noemen is. Fijn dat jij hier zo over schrijft.

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Je bent zo goed als je jezelf vind Irene. Het ligt zeker niet aan jou. Dank je voor jouw reactie. 😉

   Reply
 • Merel

  25 april 2017

  Vind dit soms een lastige. Ik probeer sowieso op iedereen te reageren, maar heb het soms echt te druk om even langs te gaan bij de mensen die bij mij langs komen. De tijd die ik heb besteed ik toch vaak aan opdrachten, bloggen en leren. Daarnaast mis ik toch de interactie met het bloggen. Vind dat op Facebook toch iets makkelijker; daar heb je weleens een kort gesprek met lezers.

  Heb zelf wel gemerkt dat naarmate je groeit, je vanzelf wel interactie krijgt met andere bloggers die groter zijn dan jij (of gewoon echt groot). In die gevallen kan ik me ook wel goed voorstellen dat ze niet de zoveelste band willen opbouwen met iemand die na een tijdje spontaan verdwijnt.

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Ik merk ook dat naarmate je groeit, grotere blogs je interessanter gaan vinden. Dat is wel opvallend. Jouw laatste puntje. Daar zit wat in inderdaad. En wellicht is het zo ,dat zij nu vooral interactie hebben met de ‘oudere’ garde. Van waarmee zij ooit startte. Maar toch blijf ik erbij, dat je best (al is het maar één keer) een keertje een soort van bedankje kunt achterlaten bij de ander. Bedankt voor jou reactie. X

   Reply
 • Sheila

  25 april 2017

  Ik vind het leuk als het bloggen persoonlijk is. En daar hoort die interactie heel erg bij. En die vind je dan sneller bij ‘kleinere’ bloggers. Of iemand dan een beginner is of niet, vind ik niet interessant. Het gaat om de interactie én natuurlijk of de content je aanspreekt of niet. Zo vind je elkaar toch elke keer wel weer.

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Bloggen en persoonlijk zijn is gewoon hartstikke gaaf! Bedankt voor jouw bijdrage Sheila. X

   Reply
 • Charel

  25 april 2017

  Heel mooi artikel! Ik snap je volkomen hoor! Soms heb ik zo’n aantal vaste bloggers waarbij ik reageer en terug krijg dat is dan wel leuk! Maar je hebt er een paar bij haha die doen of je niks bent… Heel vervelend!

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Sja! Zolang wij maar zelf weten dat we VEEL zijn. Daar gaat het om! X Dank je wel.

   Reply
 • Ilse van Kreanimo

  25 april 2017

  Je doet het zo goed. En ja ik herken het ook wel. Zo jammer.

  Reply
  • Cynthia

   25 april 2017

   Wat lief! Working hard… Ach, wij leren ervan zullen we maar zeggen! Xxx

   Reply
 • Karin

  26 april 2017

  Ik vind het herkenbaar. Ook wat Marieke zegt over het afzeiken van kleinere bloggers. Maar ik kan het heel makkelijk van me af laten glijden en vaar mijn eigen koers. Wat betreft het zelf reageren bij anderen, ik merk dat ik daar minder aan toe kom nu ik weer werk. Dus probeer ik er sowieso 1 moment in de week een paar uur voor uit te trekken en verder als ik iets tussendoor lees.

  Reply
  • Cynthia

   26 april 2017

   Ik ben eigenlijk best benieuwd wat Marieke en jij bedoelen met afzeiken. En structureel op elk geschreven artikel van iedereen reageren. Kón het maar! X

   Reply
 • Florentine

  27 april 2017

  Ik begrijp heel goed waar je over schrijft. Wat een leuk en eerlijk verhaal heb je geschreven 🙂
  Liefs, Florentine

  Reply
  • Cynthia

   27 april 2017

   Dank je Florentine!! Liefs x

   Reply
 • Jessica J.

  28 april 2017

  Ikzelf reageer op zowel grote als kleine blogs, maar wel enkel als het onderwerp me interesseert of ik echt iets te zeggen heb. Reageren om te reageren, doe ik niet. Dat zie ik jammer genoeg wel vaak, bloggers die overal reageren zodat ze hun url kunnen verspreiden. Hoe merk ik dat? Reacties à la ‘ziet er goed uit!’ op een negatieve review of een comment over douchegel onder een artikel over wasmiddel… Frustrerend vind ik dat!
  Van mij hoeft een blogger bij wie ik een reactie achterlaat niet per se onder een van mijn blogposts te reageren als soort van dankbaarheid, want dat vind ik eerder gedwongen. Dan heb ik liever wat minder reacties van mensen die ook echt wíllen reageren.
  Oh, en zelf reageer ik altijd op de comments onder mijn blogposts, al kan dat soms een paar dagen op zich laten wachten. Iets met een fulltime baan en bloggen als hobby, hehe.

  Reply
  • Cynthia

   28 april 2017

   Zo zie je dat iedereen op haar eigen manier beziet. Leuk toch, deze diversiteit? X

   Reply
 • Shirley

  11 mei 2017

  Ik kom ook nog maar net kijken en het is inderdaad lastig om er tussen te komen maar ik doe wat ik kan en blijf vooral mezelf.

  Reply
  • Cynthia

   11 mei 2017

   En dát is By far het belangrijkst! Succes.;)

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg