Hoe goed ben jij in geheimen bewaren?

Ik ga graag met personen om op wie ik kan bouwen. Bij wie ik mijn verhaal kwijt kan & waarvan ik ook zeker weet dat ze enkel bij deze persoon blijven. Maar dat je zeker niet iedereen kan vertrouwen, dat leer je in de loop van je leven. Want bij wie zijn geheimen nu echt veilig?

Het is prettig wanneer je geheimen of vertrouwelijkheden veilig zijn

Nu heb ik gelukkig niet echt geheimen. Natuurlijk zijn er wel vertrouwelijkheden, welke ik niet met iedereen deel. Ik uit ze slechts bij die personen waar ik me volledig veilig bij voel. Ik vind het ook helemaal niet prettig om met mensen om te gaan die ik niet kan vertrouwen. Dat voelt toch ook gewoon niet goed? En aangezien dat vertrouwen vroeger toch behoorlijk is beschaamd, ben ik voorzichtig in mijn uitingen. Logisch ook, want door ervaring leert men. Hoe ikzelf met andermans geheimen omga?

Houd het maar voor je hoor..

Aangezien ik echt veel belang hecht aan mensen die ik kan vertrouwen, lijkt het me vanzelfsprekend dat men op mij moet kunnen bouwen. In mijn familie sta ik erom bekend, dat ik alles voor me houd. En mensen die mij écht kennen, weten ook dat ze mij alles kunnen toevertrouwen. Ik vind het fijn als mensen persoonlijke dingen met mij durven te delen. En ze hoeven er ook écht niet bij te zeggen dat ik het voor me moet houden. Sommige dingen zijn gewoon niet aan mij om te delen. Ik zwijg als het graf!

Hoe ben jij met geheimen? Kun jij ze goed voor je houden? Of kriebelt het weleens om ze door te vertellen? 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

23 Comments

 • Mooier Leven

  11 augustus 2017

  Ik kan heel goed geheimen bewaren als het gaat om iets belangrijks. Als ik een cadeautje voor iemand heb gekocht of het is iets super leuks, dan vind ik het vaak moeilijker. Ook dan houd ik het voor me als het moet trouwens 🙂

  Reply
  • Cynthia

   11 augustus 2017

   Jaa, dat is lastig. Maar dat is anders. Geen vertrouwelijkheid. Fijn dat jij het ook goed kunt bewaren.

   Reply
 • Ik hou alles voor me als diegene daarom vraagt!

  Reply
  • Cynthia

   11 augustus 2017

   En als er bijvoorbeeld niet expliciet om wordt gevraagd?

   Reply
 • Christa Schrijft

  11 augustus 2017

  Ik heb ook een flinke knauw opgelopen wat betreft vertrouwen..
  ik vertrouw mensen helemaal niet snel en als de eerste indruk al slecht is geef ik ze ook niet echt een kans om dat te verbeteren…
  dus ja ik herken je helemaal!

  Reply
  • Cynthia

   11 augustus 2017

   Tja, het maakt je bewust. 🙂

   Reply
 • Christa

  11 augustus 2017

  Uit ervaring weet ik dat jij heel betrouwbaar bent

  Reply
  • Cynthia

   11 augustus 2017

   Wij kennen elkaar persoonlijk. Maar wat lief!

   Reply
 • Ingrid

  12 augustus 2017

  Ook bij mij zijn de belangrijke vertrouwelijke gesprekken/geheimen veilig. Zeker als vriendinnen elkaar kennen en gaan ‘vissen” ben ik standvastig in het niet vertellen hihihi

  Reply
  • Cynthia

   12 augustus 2017

   Goed zo!! Dat kan ik waarderen! Xx

   Reply
 • Marieke

  12 augustus 2017

  Het siert je dat je zo bent. Ik kan het ook heel goed. Al wil ik het soms nog weleens delen met mijn partner, gewoon omdat ik het dan ook kwijt moet. Maar ik weet van hem ook dat het dan bij hem blijft.

  Reply
  • Cynthia

   12 augustus 2017

   Dank je wel Marieke!

   Reply
 • Patricia

  12 augustus 2017

  Ik ben redelijk goed in geheimen bewaren als iemand mij echt iets in vertrouwen vertelt. Is het iets kleins en onbenulligs dan kan ik het ook nog wel eens doorvertellen. Ik beken haha

  Reply
  • Cynthia

   12 augustus 2017

   Oeps. Zolang je de grote maar bij je bewaart.

   Reply
 • Rachel

  12 augustus 2017

  Never vertel ik wat door!! wat bij mij tussen de muren besproken word blijft daar ook 😉

  Reply
  • Cynthia

   12 augustus 2017

   Oh wat fijn!!

   Reply
 • Michelle

  12 augustus 2017

  Precies hetzelfde! Wat iemand in vertrouwen vertelt blijft bij mij. Andersom is dat ook het geval. Ik heb heel lieve mensen om mij heen 🙂

  Reply
 • ilona

  12 augustus 2017

  heel mooi lieve cynthia zo waar ik heb nu een paar lieverds die me er door heen helpen en die weten alles maar vertellen niks door dat geeft een fijn vertrouwd gevoel die mensen heb je nodig om je heen soms even een uitlaat klep om je heen heel goed dat je dat kan cynthia niks door vertellen en proberen er voor een ander te zijn dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   12 augustus 2017

   Fijn dat jij zulke lieve mensen om je heen hebt. Dat is zo belangrijk! Een knuffel terug hoor, dank je wel!

   Reply
 • Sheila

  13 augustus 2017

  Heel herkenbaar. Ik ben ook iemand bij wie je terecht kan met je verhalen/geheimen/persoonlijke issues. Ik houd ze netjes voor me en laat me niet verleiden om het te delen. Het hangt er wel van af waar het om gaat. Mijn broer ging eens vreemd en gebruikte mij als excuus. Daar was ik dus pissig om. Prima als hij de keuze maakt om vreemd te gaan, al ben ik het er niet mee eens. Dat is zijn keuze. Maar ik laat me niet gebruiken als excuus. Dan moet je zo volwassen genoeg zijn om er voor uit te komen. In zo’n geval zei ik dus ook: “Nee hoor, wij waren helemaal niet samen die dag.”

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   Oh dat is wel naar. En oneerlijk ook.. En wat ben je daar open over. Dat vind ik knap!

   Reply
 • roeloveintheair

  13 augustus 2017

  Ik kan ook goed geheimen bewaren, als iemand mij iets in vertrouwen vertelt, dan ‘vergeet’ ik het meestal ook gewoon direct (niet echt natuurlijk). Dat zou ik ook verwachten. Ik heb wel vriendinnen die makkelijke roddelen. ik merk dat ik me nog wel eens laat meeslepen, terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo ben.

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   Groepsdruk heet dat. Dat kan best lastig zijn denk ik. Fijn dat jij geheimen goed kunt bewaren!! Xx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg