Hoe kun je leren meer van jezelf te houden? Lees mijn 8 tips!

 

Run me

Er was een tijd dat mijn ‘ik’, mijn grootste vijand was. Hoe kritisch ik naar mezelf was, kwam echter vaak niet terug in hoe ik tegenover anderen stond. Blij was ik er allerminst mee, want hoe kun je jezelf zo pijnigen en toch zo mild zijn naar anderen? Naar aanleiding van de nare situatie waarin ik met mijn gezin ben beland, ben ik hulp gaan zoeken. Hiermee heb ik, als welkome bijkomstigheid, een belangrijk ‘negatief’ gedeelte van mijn leven af kunnen sluiten. Het stuk dat mij jarenlang heeft ‘geplaagd.’ Thanx Psych!

 

field-839827_960_720

Een laag eigenwaarde is bij mij ontstaan door een combinatie van aanleg én gebeurtenissen. Ooit in mijn leven ben ik door ervaringen met mensen, compleet kapot gemaakt. Hoe dit gebeurde, ga ik je verder besparen. Maar jarenlang heeft dit me achtervolgd, 20 jaar om precies te zijn. Het heeft zoveel met me gedaan, dat ik járen geen mens meer vertrouwde. Ik bouwde een muur om me heen en liet geen ziel dichtbij komen. De gebeurtenissen creëerde een laag gevoel van eigenwaarde. Met hevige paniekaanvallen en angsten tot gevolg, waarover ik overigens met buitenstaanders nooit heb gesproken. En nu is de tijd daar, dat ik er open over wil zijn. Mijn doelstelling; méér delen en niet altijd stoer zijn. Hopelijk kan ik anderen hiermee helpen en inspireren dit ook te doen. Ik heb er 20 jaar over gedaan om mezelf weer goed genoeg te vinden . Te houden van mezelf. Hoe? Lees mijn 8 tips!

 

 

1. Durf je kwetsbaar op te stellen. Zeg het als je iets niet durft, praat openlijk over je onzekerheden. Je hoeft echt niet altijd stoer te zijn. Anderen waarderen je openheid en durven hierdoor vaak zelf ook meer ‘kwetsbaarheid’ te tonen.

2. Maak een (dagelijkse) lijst met dingen die je die dag óf tot nu toe hebt bereikt. Je zult trots zijn op jezelf.

3. Wees goed voor anderen en handel uit liefde. Goed zijn voor anderen en dit met liefde doen, geeft een voldaan gevoel en stimuleert liefde voor jezelf.

4. Wees vooral ook goed voor jezelf. Verzorg jezelf goed, eet gezond en beweeg. Dat ben je waard. 😉

5. Indien persoonlijke issues je dagelijks functioneren beïnvloeden; wacht niet te lang met hulp zoeken, zoals ik. Echt zonde van de verloren jaren, dat je ‘vrij’ had kunnen zijn.

6. Zwem eens tegen de stroming in. Uit je mening in een groep met een andere opvatting. Het ís even eng, maar achteraf ben je echt trots dat je dit hebt gedurfd.

7. MOET niet zoveel van jezelf. We maken ons leven vaak drukker dan nodig. Schrappen, schrappen, schrappen dus.

8. Laat nieuwe mensen toe in je leven en geniet van de oprechtheid van vriendschappen. Ik voel me een stuk gelukkiger nu ik meer mensen toe heb gelaten.

IMG-20160426-WA0027

Geloof me, hoe verder je komt in dit leven, des te meer je aan je persoonlijke TOP komt! En tevens, hoe bewuster je in het leven komt te staan! Ik ben er ook nog niet en zal moeten blijven werken. Maar juist door mijn levenslessen van onlangs, ben ik me bewust van het feit hoe belangrijk eigenwaarde en geloven in jezelf is. En ook, constateren wat mij echt gelukkig maakt. Wat doe jij om je gelukkig te voelen en ben jij echt VRIJ? Ik hoor het graag van je. Liefs Cynthia.

Nog een paar interessante artikelen voor jou: http://eentheelepelgeluk.nl/2016/05/18/herwin-je-zelfve…-je-eigen-goeroe/

http://eentheelepelgeluk.nl/2016/04/26/geef-jezelf-vand…n-schouderklopje/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Volg