Hoe mijn vriendje werd als vader

Als je (nog maar net) een relatie hebt met iemand is het altijd maar de vraag, hoe deze persoon zal zijn als vader. Wordt hij een typisch vader figuur? Is hij betrokken? In deze post vertel ik hoe dat bij ons is gegaan. 

Inhoudelijk wist ik niet hoe hij als vader zou zijn

Eigenlijk wist ik voor we zelf ouders werden, dat Victor gek is op kinderen. Altijd als hij een kindje zag, ging hij meteen door zijn knieën om met het betreffende jongetje of meisje te praten. Echt een heel kindgericht type. Ik weet nog hoe mooi ik dat vond om te zien. Maar natuurlijk wist ik inhoudelijk niet hoe hij als vader te werk zou gaan.

Toen kwam de dag dat hij papa werd

En ik mama. Ik weet nog dat ik helemaal in trance lag te bekomen van de bevalling, en de kraamhulp net vertrokken was. Het enige dat Vic kon zeggen was: ”Wat erg Cyn. Een meisje. Hoe moet dat later met al die jongens?” Meteen al was hij vreselijk bezorgd over dat kleine humpie. Hij had een drukke baan als politieman. Maar oppassen na zijn nachtdienst was zó geen probleem. Hij verzorgde de baby (later het grotere kind) en benutte zijn tijd als zij haar dutjes deed. Pas dan ging hij zelf slapen. Nooit klaagde hij. Als ik dan thuiskwam om 12.30, trof ik hen samen aan in bed. Hij op zijn zij. Spelend met haar handjes en verliefd kijkend naar zijn kindje. Zo’n ontzettend lieve vader. Ook deed hij altijd gek met zijn dochter. Later met de tweede was hij al net zo.

Betrokken

Wel is hij altijd een duidelijke vader geweest. Heel lief, maar consequent. Betrokken en ontzettend bewust met opvoeden. Maar ook zo bezorgd dat ik weleens dacht: tikkeltje overdreven. En toch zo ontzettend goed bedoelt. Zij betrokkenheid voerde door met begeleiding op school. Altijd heeft hij met huiswerk geholpen & bij elk gesprek was en is hij aanwezig. En waar mijn geduld soms ophield te bestaan, ontstond die van hem. Je begrijpt dus wel dat ik Vic de beste vader vind die een kind zich kan wensen.

En hoe ben ik geworden als moeder?

Dit heb ik Victor even gevraagd. Hij vind mij zorgzaam, liefdevol, bezorgd & begripvol. Een écht moedertje, zoals hij dat altijd zegt. Dat klinkt een beetje beknopt. Maar dit artikel gaat ten slotte over hem hé?

Daarom ben ik zo blij dat hij de vader werd van mijn kinderen. En natuurlijk dat hij mijn levensgezel nog steeds is. 


🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Christa

  28 juni 2017

  Mooi omschreven! Zo heb ik nog niet naar mijn man en vader van mijn kinderen gekeken eerlijk gezegd!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Dat komt vanzelf! Dank je wel meid. Xxx

   Reply
 • Ingrid

  28 juni 2017

  Twee intens gezegende dochters, met zulke betrokken en liefdevolle papa en mama.
  Wat een geweldige foto’s met herinneringen.

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Dat zijn ze zeker! Dank je wel Ingrid!

   Reply
 • bonsje

  28 juni 2017

  wat lief Cyn en wat een leuke foto’s!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Dank je wel Bons! X

   Reply
 • Aylovelife

  28 juni 2017

  Dat klinkt als een fijne papa! Leuk ook van jou dat je je bewust beseft hoe hij is, denk dat dat voor hem ook heel fijn is!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Dat vind hij denk ik zeker fijn!

   Reply
 • Mooier Leven

  28 juni 2017

  Wat lief geschreven, jullie hebben maar mazzel met zo’n lieve man en papa! ♡

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Nou & of! X

   Reply
 • Elke

  28 juni 2017

  Klinkt echt als een geweldige vader! Zeer mooi omschreven ook!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Oh wat lief, dank je wel!

   Reply
 • Michelle

  28 juni 2017

  Wat lief en mooi bericht! Klinkt als een topvader! Krijg inspiratie voor mijn eigen blog 😉

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Dank je Michelle! Lief. Fijn dat ik je ermee inspireer. X

   Reply
 • Wat schattig! Volgesmij zijn jullie beide gewoon topouders!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Ach, lief. We doen ons best! X

   Reply
 • Dana

  28 juni 2017

  Heel mooi Cynt, koester dat want het is heel bijzonder! Kus xxx

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Ah, dank je Daan! Ik koester dat enorm! Veel liefs. X

   Reply
 • alovelyadventurenl

  28 juni 2017

  Wat een mooie ode aan je man (zeg je dat zo?) Ik moest wel even gniffelen toen hij zij het oh wat erg, het is een meisje! Inderdaad gelijk het beschermende papa gevoel! Prachtig vind ik dat..Ik weet zeker dat Kids papa goed om hun vingertje hebben gewonden. Zo hoort het ook, echte liefde! Je mag trots zijn op je mooi gezinnetje!

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Dank je wel. Ik zou het ook wel ‘ode’ willen noemen. Een echte vader inderdaad. Ik ben ontzettend trots inderdaad!

   Reply
 • Marieke

  28 juni 2017

  Wat mooi geschreven! Zo teder en liefdevol! <3

  Reply
  • Cynthia

   28 juni 2017

   Ah.. Dank je wel!

   Reply
 • rachel

  29 juni 2017

  zoveel liefde en kracht komt er uit deze blogpost <3

  Reply
  • Cynthia

   29 juni 2017

   Dank je wel Rachel!!

   Reply
 • roelina

  1 juli 2017

  Wat mooi geschreven. Om trots op te zijn zo’n man als vader. Papa’s zijn sexy hè, helemaal als ze zo zorgzaam zijn voor hun kroost.

  Reply
  • Cynthia

   2 juli 2017

   Lief, dank je wel! Ja eigenlijk wel. Het heeft iets heel moois.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg