Hoe ontdek je wie je bent?

 

Aangezien ik nu weet wat ik weet over zelfkennis, vind ik het leuk er een artikel over te schrijven. Niet dat ik er al ben, verre van. Net als velen van jullie heb ik nog een lange weg te gaan, en nog een waslijst om te leren. Maar de stappen die ik heb gezet wil ik wel graag met je delen. Want ik ben blij met waar ik nu sta. 

Zoekend

Waar sta ik nu dan? Dat weet ik eigenlijk zelf ook helemaal niet. Ook niet waar ik behoor te staan. Wat ik wel weet, is dat ik jarenlang zoekend was. Ik was de gelukkig getrouwde vrouw van Victor, en de trotse moeder van mijn dochters. Maar in mijn eigen wezen was ik altijd zoekend. Waar stond ik nu precies en was ik volledig gelukkig? Tuurlijk was ik dat op vele fronten wel. Maar voor mijn gevoel had ik niet bereikt wat ik wilde met mezelf. Bloggen hielp me al een heel eind op weg met mezelf uitten en bewust voelen wat ik voelde. Het bracht mij op vele fronten veel. Kijk maar eens naar mijn idee dat ik erdoor opdeed, om een webshop te starten. Maar verder is er natuurlijk meer dat mij steeds meer deed beseffen wie ik was.

 

Levenservaring

Ik heb veel meegemaakt. En ik leerde hierdoor dingen in perspectief zien. Maar ook leerde ik meer dan ooit mijn gevoel volgen, en te kiezen voor mezelf. Iets dat ik voorheen negeerde. Hoe slecht, want nu bekeken staat dit voor mij gelijk aan zelfverwaarlozing. Nare dingen van het leven brachten toch iets positiefs. Namelijk zelfinzicht. Het mooiste cadeau dat er is, eigenlijk.

Leeftijd

Ik weet nu veel meer wat ik wil en wie ik ben, dan toen ik 20 was. Ik ben wijzer, denk bewuster na, en weet ook gewoon wat ik waard ben. Het kost daarom ook gewoon jaren. Geduld dus, meiden!

Leerervaringen

Op werkvlak heb ik ook veel geleerd. Ik weet van mezelf dat ik een goede, plichtsgetrouwe medewerker ben. Maar in het dagelijks bestaan, heb ik ook geleerd hoe ik een ander kan helpen en bij kan staan. En dat ik een veel leuker mens ben, dan ik vroeger aanvankelijk dacht. Samengevat; Jezelf leren kennen kost tijd, levenservaring en doe je ook op je werk. Althans, ik spreek nu natuurlijk voor mezelf. Daarom ben ik benieuwd naar hoe jij erin staat.

Ken jij jezelf echt goed? En zo ja, hoe leerde jij dit?

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Mooier Leven

  23 oktober 2017

  Ik vind het zo leuk om met zelfontwikkeling bezig te zijn! Toen ik een paar jaar terug voor het eerst een kernkwadrant maakte leerde ik mezelf best goed kennen, maar elke dag leer ik weer iets nieuws!

  Reply
  • Cynthia

   23 oktober 2017

   Ja, dat is het ook. Elke dag leer je bij. Zelfs als je 80 bent, denk ik..

   Reply
 • Rachel

  23 oktober 2017

  ik leer elke dag nog bij maar ik ken mijzelf door en door 😀 en ik heb mijzelf echt leren kenen toen ik er alleen voor kwam te staan oftwel toen mijn moeder overleed. vind het wel mooi dat ik elke dag nog bij leer iid!!

  Reply
  • Cynthia

   23 oktober 2017

   Dat lijkt mij vreselijk Rachel. En zo te lezen blijft dat moeilijk. Het is inderdaad mooi dat we blijven leren. Het leven is 1 grote levensles!

   Reply
 • Ingrid

  24 oktober 2017

  Fijn zo’n ontdekkingsreis binnen jezelf.
  Steeds een stukje verder. En leren. Blijven leren over jezelf. Soms zijn er toch nog van die kleine ontdekkingen. Over jezelf en waar je staat in het leven.

  Reply
  • Cynthia

   24 oktober 2017

   Dat is wel het mooie! Dat je blijft leren over jezelf. 🙂

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg