Hoe ouder, hoe tevredener?

ouder
Ok, laat ik voorop stellen; ik ben niet stokoud! Ik ben ook niet piepjong. Laat ik zeggen dat ik middel-oud ben. Hoe dan ook, ik voel me wél heel jong. Mijn brein denkt jong en ik voel me wat dat betreft niet ouder dan 25. Ik ben wél ouder geworden qua wijsheid! 

Ouder worden en élke verjaardag huilen.

Toen ik net begin 30 was, huilde ik serieus élke verjaardag om het feit, dat ik dan weer een jaartje ouder werd. Ik voelde me dan zo bléh, zo ‘vergankelijk.’ En nu? Hoe zit dat nu dan? Hoor ik je denken. Nou, nu denk ik: ‘Mens, waar had je het toen over?! Er zijn zoveel meer belangrijkere zaken.’ Maar, dat ik die les nog moest leren, dát wist ik destijds nog niet. Ik sta nu zó volledig anders in het leven. Vic zei eens tegen me: “Als je niet oud wil worden, moet je jong sterven.” Wijze woorden. En zo bezien, kies je er natúúrlijk voor om oud te willen worden! Toch?

ouder
De afgelopen maanden werden mijn hersentjes gedwongen anders te denken. Ik belande in een zware periode met mijn gezinnetje. En het enige dat ik dacht was: ‘Als dit goed komt, zal ik nooit meer klagen.’ En  vanaf dát moment ben ik geen klaagmuur meer. Ik geniet serieus van elke bloem, elke zonnestraal en elke lach. (En ja, natuurlijk geniet ik óók weleens niet.) Maar bovenal geniet ik van het feit dat ik hier nog mag zijn!

Mijn laatste verjaardag had ik een totaal andere mindset; ik wilde mijn bday niet vieren, maar was wel érg dankbaar. Dankbaar voor het feit dat ik weer een jaartje ouder mócht worden. Zoiets als: ‘Jippie, nóg een jaar erbij!’ Dus of deze mindset nu komt door het ‘ouder’ worden of levenslessen? I don’t know, ik denk beide. Wat denk jij? Greets Cynthia!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Victor

  30 juni 2016

  Mooi geschreven

  Reply
  • Cynthia

   30 juni 2016

   Dank je schat! X

   Reply
 • Pappa

  30 juni 2016

  Ze zeggen wel eens je leeft maar een keer,maar je weet nooit hoelang.Maar het feit dat mensen daarmee bezig zijn laat een ding zien dat we die dag het liefst zolang mogelijk willen wegstoppen,of beter gezegd we willen eigenlijk niet dood.Misschien moeten we toch eens nadenken over het leven,wij zijn de enigen op aarde die dat kunnen,dat maakt ons toch bijzonder?

  Reply
  • Cynthia

   30 juni 2016

   Dat wij bijzonder zijn is zéker! En we willen inderdaad het liefst ons sterven zolang mogelijk uitstellen. En omdát we dat willen, moeten we extra genieten van het nu! En ons niet zo druk maken, om zaken die er niet toe doen! Bedankt voor uw reactie!! X

   Reply
   • define careless

    6 november 2016

    Hola! Una recepta molt bona! M’apunto això dels plats…hi ha que veure tot el que estic aprenent per aquí! Gràcies! Un petó. Paula

    Reply
   • http://www./

    13 november 2016

    Báo tin vui cho các bạn biết, Hồng Điền Ngân tiếp tục được nhóm họp năm nay tiếp tục bầu làm trưởng ban tổ chức, đề nghị các bạn vỗ tay chúc mừng Điền Ngân

    Reply
 • Wendy

  30 juni 2016

  Mooi meis ♡

  Reply
 • Cynthia

  30 juni 2016

  Dank je wel!!! X

  Reply

Geef een reactie


Volg

Volg