Hoe overleef ik mijn huishouden?

 

Met drie katten, een hond, plus gezin ( & sores) heb ik de laatste tijd minder motivatie om het huishouden op orde te houden. Ik bedoel: een tiener die niet meewerkt, haren van de dieren op de vloer en kruimels op het aanrecht, terwijl ik alles net gedaan heb. Hoe overleef je zoiets?

Kopjes krijgen geen pootjes

Vanaf het moment dat hubs & ik een huishouden managen, houden we beiden van netjes en schoon. Iets gegeten? Hup naar de keuken. “Kopjes krijgen geen pootjes”, roept mijn lover altijd. En dat is waar. Wat voor moeite is het nou helemaal? Je stopt je bakkes vol met goodies, staat op & loopt richting keuken. Met een beetje geluk staat daar een vaatwasser waar je alles meteen in kunt zetten. Hetzelfde geldt voor thuiskomen. Is het nu echt een ramp om meteen je schoenen aan het hiervoor bestemde haakje te hangen en met je jas dito te doen?

Hoe dan?

Voor kinderen (en later tieners) wel. Het liefst schoppen ze de boel uit, gooien ze alles neer en duiken ze meteen in jouw keukenkastjes. Met als gevolg broodkruimels, walgelijk vieze messen en jam stempels all over. Nu ik dit schrijf krijg ik het al lichtelijk benauwd. Daarnaast heb ik katten & een dok welke de nodige aandacht vragen. Zo willen ze eten, gillen ze wanneer ze buiten willen spelen & bevuilen ze de kattenbak op gezette tijden. En dan zit de wasmand ook nog eens vol. Hoe in hemelsnaam overleef je dit?

Uitzitten & herhalen

Uitzitten! Een miljoen x tot tien tellen, rimpels krijgen, herhalen, met gebalde vuisten op de bank duiken. Jawel! Ik ben het soms werkelijk spuugzat. Maar ik probeer vaker los te laten. Steeds regelmatiger denk ik ooit komt het goed. En verder sporen wij steeds weer aan & aan & aan. “Ruim je even je schoenen op? En je jas in de kast?” Ook bijhouden is de remedie. Continu opruimen, vaak stofzuigen, wassen draaien en wegmikken. Alle overbodige troep of kleding gooi ik weg. In etappes, dat wel. En de boel geregeld schoonhouden. Maar wat toch het meest in deze geldt is: uitzitten!

OMG wat een lánge post. Het huishouden zit hoog & houdt bezig. Dat bevestigd dit artikel maar…

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Florentine

  9 november 2017

  Ohh het lijkt me zo lastig!! Leuk dat je er een artikeltje over hebt geschreven.

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Uhm ja.. Dank je wel!

   Reply
 • darinanykl

  9 november 2017

  Tja..dat huishouden..het is ook echt niet mijn hobby haha. Leuk verwoord!

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Het hoort erbij. Soms helaas..

   Reply
 • Mooier Leven

  9 november 2017

  Hihi huishouden is ook niet mijn hobby, maar ik heb de mazzel dat ik het vaak ook gewoon niet zíe 😉

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Dat is handig!!

   Reply
 • Ingrid

  9 november 2017

  Hierbij zend ik je op afstand heel veel sterkte wensen. Diep in ademen….. tot tien tellen…..en……zelf dóen……helaas.

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Dat vind ik heel lief! Het is hier weer lekker clean, na een middagje soppen!!

   Reply
 • Naomi

  9 november 2017

  Hang jij je schoenen aan een haakje? Hihi Herkenbaar hoor, mijn peutertje kan er ook aardig wat van zoals je weet 😉 Dikke kus en t komt ooit goed inderdaad haha, daar hou ik me ook maar aan vast 🙂 Xxx Naomi

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Ja! Wij hebben een schoenenkast met speciale haakjes! Super handig. Ja, peutertjes kunnen er zeker wat van. Die fases heb ik al twee keer gehad, en het houdt niet op.. Alhoewel deze blog niet bedoelt is voor Esperans. Zij helpt inmiddels heel fijn mee!! Kkkkussss

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  9 november 2017

  Uithuilen en opnieuw beginnen! Maar serieus, het klinkt misschien gek, maar pubers gaan vanzelf ooit wel een keer het besef krijgen dat rommel niet grappig is. Ik gooide vroeger thuis ook alles maar neer, nu ben ik toch netter geworden.

  Reply
  • Cynthia

   9 november 2017

   Yep! Zo is het wel weer.. Ik weet ook wel; ook ík was de netste niet..

   Reply
 • Aneta

  9 november 2017

  Tja dat huishouden is hier ook een groot ding en dan heb ik niet eens diertjes en kinderen Hihi

  Reply
  • Cynthia

   12 november 2017

   Ik kan het me voorstellen, Aneta.

   Reply
 • Rachel

  10 november 2017

  het huishouden doen is mijn favoriet 😀 en ben blij dat ik weer een beetje mobiel ben en een hoop zelf kan doen, tot ergenis van de rest hier moahaha nee heerlijk alles moet schoon zijn klaar 😉

  Reply
  • Cynthia

   10 november 2017

   Hier ook. Alleen is het jammer als jouw werk verprutst wordt. Vind ik dan… x

   Reply
 • Daisy Dingen

  10 november 2017

  Haha zo herkenbaar. Ik heb een kleuter en een hond… en een man! Die van mij is niet zo opruimerig, dus die moet ik meestal ook wel een beetje aansporen. Gelukkig doet die het dan wel gewoon als ik het vraag 🙂

  Reply
  • Cynthia

   10 november 2017

   Jaaa, ik kan het me voorstellen! Gelukkig helpt jouw man wel wanneer je het vraagt! 😉

   Reply
 • ilona

  11 november 2017

  mooi en leuk om te lezen met een man en 2 pubers is er altijd wat te doen in huis en druk er mee om je huisje schoon netjes te houden en de was blijft altijd door doorgaan succes met je gezellige gezin dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   11 november 2017

   Wat lief Ilona. Het klinkt wel gezellig, jouw reactie te lezen. Dat is het ook zeker. Wel pittig op gezette tijden. 😉

   Reply
   • ilona

    12 november 2017

    ja snap ik dat het soms pittig is met victor en de meiden geniet van elkaar fijne dag lieverds knuffels voor jullei

    Reply
    • Cynthia

     12 november 2017

     Jij ook Ilona, lief!

     Reply

Geef een reactie


Volg

Volg