Hoe staat het nu met hardlopen?

 

hardlopen

Vandaag weer eens een update over mijn hardloop gewoonten. Want, hoe gaat het nu eigenlijk met hardlopen op dit moment? En lukt het met het behalen van mijn doel om elke dag te gaan? Daarover schreef ik dit artikel, lees dus gezellie mee. 

Ik noem het Meditatief hardlopen

Misschien weten jullie nog wel dat ik al jaren aan hardlopen doe. Als je hier al vaker leest tenminste. Ik ben er een jaar of twee tussenuit geweest maar kwam gelukkig weer helemaal terug. Niet op mijn oude niveau van 30 km op mijn best. Maar eigenlijk ben ik veel verder gekomen dan dat. Niet in het aantal kilometers dat ik ren, wel in de beleving ervan. Ik loop veel fijner, luister meer naar mijn lijf. Dat telt voor mij inmiddels veel meer dan afstand. Tien op de tien keer lekker lopen is wel een stukkie fijner dan één op de tien keer. Meditatief hardlopen, zo heb ik dat zelf genoemd. Daarmee bedoel ik dat ik alles heel bewust doe en beleef. Pijntje hier of daar? Hoge ademhaling? Tandje terug!

Koukleum

Ik loop dus nog steeds hard en vind het zo fijn dat ik dat weer heb kunnen oppakken. Sinds een poos loop ik nu ongeveer om de dag. Mijn streven was elke dag, maar ik merkte dat de kwaliteit van loopjes omhoog ging door mijn lichaam een dag rust te geven. Ook weer een punt waarin ik naar mezelf heb leren luisteren, in plaats van steeds maar meer van mezelf te vragen. Voor kou heb ik ook geen enkel excuus meer met twee mega dikke fleecetruien. Daaronder trek ik, als rasechte koukleum, ook tachtig lagen aan (phaaa), dus als ik het al koud heb is dat maar voor heel even. Hardlopen en hierin luisteren naar mezelf is ook weer een stukje dat ik in verband breng met het levensgeluk waarnaar ik streef. Sinds de afgelopen jaren luister ik meer naar of ik ergens gelukkig van wordt. En daarmee kom ik steeds op de betere weg. Natuurlijk is elke dag een les, maar stukje bij beetje kom ik er. Net als jij.

Heb jij ook als doel om geluk te vinden in jezelf of in jouw leven? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

 • Saskia

  22 maart 2018

  Heerlijk als je je ritme gevonden hebt he!
  Ik staarde me altijd blind op de prestaties van anderen. En liep me daardoor dus ook constant in de blessures. Ik wil de gewoon té veel in té korte tijd.
  Toen ik dat eenmaal los had gelaten ging het eigenlijk als vanzelf.
  Maaaaar, ik moet wel blijven luisteren naar mijn lijf. Max twee keer per week is dat dus.
  En waar ik ooit liep te hikken om te 5k vol te lopen, loop ik langzaam aan rondjes richting de 7.5k.\

  Voor mij is hardlopen vooral even het hoofd leeg maken en genieten van de frisse buitenlucht na een dag op kantoor.

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2018

   Ja precies Saskia. Hardlopen is zo veel leuker. Loslaten en doen waar je lijf blij van wordt. Gaandeweg leer je gewoonweg luisteren. En moet je zien: daardoor loop jij nu alweer 7.5 km. Super top! Geniet ervan. Hardlopen is ontladen en als je dát kunt vinden in hardlopen, is dat echt een kosteloze rijkdom!

   Reply
 • Victor

  22 maart 2018

  Goed zo meid!

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2018

   Thank you!!

   Reply
 • Ingrid

  23 maart 2018

  Fijn dat het je zoveel goed doet! Loop.je ook nog samen met je oudste dochter E.?
  Ik ben helemaal niet sportief, helaas, maar bewonder een ieder die dat wel is.

  Reply
  • Cynthia

   23 maart 2018

   Ik loop niet meer met de oudste. Hardlopen is toch niet zo haar ding. Zij doet krachttraining, dat is weer niet mijn ding.. Ik was ook niet sportief, tot ik dit vond. 🙂

   Reply
 • Rachel

  24 maart 2018

  lekker en goed bezig meis!!

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2018

   Dank je wel Rachel!

   Reply
 • Jenn

  28 maart 2018

  Heerlijk, goed bezig!

  Reply
  • Cynthia

   28 maart 2018

   Dank je wel Jenn!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in