Haren wassen. Hoe vaak??

haren
Ik ben benieuwd hoevaak de gemiddelde vrouw het haar wast. Ik heb zelf nogal eens wat wisselingen gehad in hoe vaak ik dat deed. Voor mezelf heb ik dan ook een beetje een tussenweg genomen. 

Een vicieuze was- cirkel

Ik waste vanaf mijn twaalfde elke dag mijn haar. De volgende ochtend was het dan alweer vet. Met als gevolg dat ik het weer waste en weer. En weer opnieuw. En die keer werd vervolgens een beetje een viseuze cirkel. Toen kreeg ik een vriendin die twee maal per week haar haar waste en probeerde ik ook wat minder mijn haren in het sop te zetten. Nou, dat is toch wel een dingetje hoor. Als ik het een dag niet waste, voelde ik me die dag gewoon niet schoon. Het leek wel of er een vat olie op mijn hoofd was leeg gegoten. En dus verviel ik weer in dagelijks wassen.

wassen

Frisse- Bol- Dag

In de jaren die volgden heb ik verwoed veel pogingen gedaan om te minderen. Soms lukte dat één, twee dagen. Maar twee dagen niet wassen, vond  ik toch teveel. Momenteel was ik het om de dag. Een dag ertussen, is lang zat. Ik moet wel zeggen, dat ik me net een tikkeltje lekkerder voel op ‘wasdag.’ En ietsjes minder op de dag ik het niet was. Maar dat betekent wel dat ‘frisse-bol-dag’ ,happy-dag is! Mijn haar is dan zo lekker luchtig en vol. Een om de dag cadeautje voor mezelf. Goed compromis, al zeg ik het zelf. En vaak genoeg verval ik weer in dagelijks wassen hoor. Gewoon omdat ik het zo heerlijk vind.

Slecht?

Ze zeggen dat vaak haren wassen slecht is. Nou, morgen kan ik wel het loodje leggen. Dan kan ik nu beter genieten van vaker gewassen haar. Toch? Want weinig mijn haar wassen. Het lukt mij écht niet. ❤❤❤❤❤❤❤

Hoe vaak was jij je haar? Liefs Cynthia. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

38 Comments

 • Ilona

  22 februari 2017

  Heel herkenbaar ik doe het iedere dag met douche olie voor de exceem scheelt een hoop jeuk lekker genieten lieve cynthia van je frisse schone haar knuffels fijne dag

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Heerlijk toch Ilona! Dank je wel voor je reactie & een heel fijne dag. Xxxx

   Reply
 • bonsje

  22 februari 2017

  Ik was het 1 a 2 keer per week. Vanwege ernstige jeuk en schilfers niet vaker. Ik heb een ontzettend moeilijke huid. Hoe meer ik was, des te erger mijn hoofdhuid reageert

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Dat is vervelend zeg. Gebruik je er ook speciale shampoo voor?

   Reply
   • bonsje

    22 februari 2017

    Ja, van de kapper van dat nare, niet schuimende spul

    Reply
    • Cynthia

     22 februari 2017

     Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Gelukkig is er wel een speciale shampoo voor! En hopelijk helpt het ook nog. X

     Reply
 • Marloes

  22 februari 2017

  Ik was het om de dag, soms om de twee dagen. Als het echt geen porem is gebruik ik een beetje droogshampoo en sinds ik dit doe wordt mijn haar minder snel vet!

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Minder vaak wassen, schijnt inderdaad te helpen. Droogshampoo heb ik ook weleens geprobeerd.

   Reply
 • Nancy

  22 februari 2017

  Ik was het twee keer per week, eerder drie keer maar dat vond ik niet fijn. Mijn haar zit op de tweede dag altijd t mooist!

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Maar jij hebt dan ook een heel mooie bos krullen. En volgens mij geen vet haar. Toch?

   Reply
   • Nancy

    22 februari 2017

    Nee, heel droog en stug haar.

    Reply
    • Cynthia

     22 februari 2017

     Dan is het in jouw geval niet echt wenselijk om het dagelijks te wassen.

     Reply
 • Ilse Verhoeven

  22 februari 2017

  Toen ik zwanger was had ik zo’n mooi en niet vet haar dat ik het veel minder deed. Ik heb zonder zwangerschapshormonen wel vet haar en moet dus vaak wassen. Sowieso na het sporten.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Ik had toen ook een extra volle, gezonde bos. Als het gewoon naar vet neigt dan maar extra wassen.. xx

   Reply
 • Irma

  22 februari 2017

  Ik probeer mijn haar drie keer in de week te wassen, dus ongeveer om de dag. Alleen sport ik veel en regelmatig, waardoor het soms nog wel eens anders loopt, haha.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Precies! Ook om de dag. Ik ken dat met sporten en extra wassen, Hihi! Xxx

   Reply
 • Ingrid

  22 februari 2017

  Ik heb best dun haar. Was het meestal 1 keer in de drie dagen. Op de dagen dat ik het niet was draag ik het (ook vanwege werk) met een klem omhoog.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Dan heb je waarschijnlijk geen vet haar Ingrid. Op niet wasdag draag ik het ook veelal vast. X

   Reply
 • Nadine

  22 februari 2017

  Ik was mijn haar om de dag. Heel af en toe iedere dag, maar dat is al het geregend heeft of ik gesport heb ofzo. Ik hou van lekker ruikend haar!

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Me to Nadine!! I love it! Het liefst een appel of perzik geur. ❤️

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  22 februari 2017

  Ik was het om de dag. Al jarenlang hetzelfde shampoo merk, dit werkt voor mij goed.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Dat is fijn, een vast merk! Als dit werkt voor jou, heerlijk toch? X

   Reply
 • Adri Klein

  22 februari 2017

  Ik was het 3x per 2 weken. Zomers met veel zweten of na een plensbui op je hoofd of gezandstraalt aan zee extra 😉 mijn haar zit gewoon niet goed als het net gewassen is…

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Zo, dat zou ik niet kunnen. Mijn haar zit juist veel beter als het net gewassen is. Als het voor jou werkt, top!!

   Reply
 • Marieke

  22 februari 2017

  Hahaha heerlijk blogje weer 🙂
  Ik was om de dag mijn haar, omdat ik anders geen krullen meer heb. Wel was ik met shampoo met zo min mogelijk rotzooi, zodat het niet vet wordt. Of ik moet last hebben van eczeem dan gebruik ik medicinale shampoo.

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Dank je wel! Heb je last van eczeem? Dat lijkt me echt pijnlijk. Grappig dat je krullen verdwijnen als je het ‘anders’ wast als anders..

   Reply
 • Charel

  22 februari 2017

  Ik wil het graag minderen maar was ook inderdaad om de dag mijn haar en ik vind het heerlijk haha!

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Vind ik ook. 😉 Minderen is knap lastig hé?

   Reply
 • Aneta

  22 februari 2017

  Het ligt er echt helemaal aan of ik ga sporten of niet. Soms was ik het drie dagen niet. Dan doe ik een knot in m’n haar. Ziet er wel een beetje vettig uit maar ach…ik hoef geen modeshow te lopen op m’n werk. Als ik ander werk had gehad, kantoor aan of iets, had ik mijn haar wat meer gewassen

  Reply
  • Cynthia

   22 februari 2017

   Dat is waar. In een andere functie moet je er wel anders bijlopen.

   Reply
 • Dewi

  23 februari 2017

  Ik was m’n haar 3x in de week, soms 2x maar liever 3x. Ik vind het altijd gedoe m’n haar wassen, nou meer föhnen stylen daarna Op vaste dagen.

  Reply
  • Cynthia

   23 februari 2017

   Jij hebt, denk ik, dik haar. Klopt dat? X

   Reply
   • Firmamama.nl

    28 februari 2017

    Ja dat klopt;)

    Reply
    • Cynthia

     28 februari 2017

     Kijk! Dan is het ook best wat werk..

     Reply
 • Sheila

  23 februari 2017

  Hangt ook van het seizoen af. Nu zo’n 2 keer per week. Toen ik dreads had, was het nauwelijks. Misschien eens in de 3 maanden ofzo. Dreads (ik had echte) werken als een spons. En mijn dreads waren mega lang (tot over de grond). Het duurde een eeuwigheid tot het droog was en het drupte dan ook alles zeiknat. Zelfs als ik ging zwemmen, probeerde ik mijn dreads droog te houden. Ik waste wel mijn hoofdhuid, maar de dreads zelf dus nauwelijks. Wat dat betreft ben ik er blij mee dat ik ze heb laten afknippen. Verder mis ik ze nog wel eens.

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Ik had nooit dreadlocks achter jou gezocht Sheila. Gek hé? Nee, dat lijkt me helemaal niets. Die natte gevallen die maar blijven lekken. Bedankt voor je reactie, tof! X

   Reply
 • Kelly

  6 maart 2017

  Ik heb een vaste wasdag voor mijn haren 1x in de week op donderdagavond en soms is het dan nog niet eens vettig ofzo en doe ik het de vrijdag.. Ik heb echt geen fijne haren.. ik heb krullen van mezelf maar die pluizen werkelijkwaar ALTIJD wat ik ook gebruik. En daar word ik gewoon onzeker van. Nu stijl ik ze altijd met de stijltang en gaat er een hoop olie en weet ik wat allemaal van de kapsalon in en kan ik er echt een week mee vooruit. Ja zelfs als ik er een hoop olie in gooi word het niet vet in een week.. kun je nagaan hoe droog mijn haar is

  Reply
  • Cynthia

   6 maart 2017

   Zoo… Daar hoef je inderdaad niet blij van te worden. Ja, wel van de krullen. Dat lijkt me geweldig! Maar wat er allemaal bij een wasbeurt komt kijken. Dan begrijp ik 1 x per week wassen goed!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg