Hoe voorkom ik een zweetgeur? Theelepel deelt haar tips


Zoals jullie weten, ben ik er verzot op om lekker fris te geuren. Hoe vervelend is het dan, om midden op de dag ineens een zweetgeur bij mezelf te bespeuren. Ik vind het vreselijk. Hoe ik het voorkom? Lees even mee. 

 

Tips tegen ongewenste zweetgeur – tjes 

Tuurlijk heb ik het weleens gehad. Meer dan eens zelfs. Misschien dat het een ander amper op is gevallen. Maar ik voel me op zo’n moment hoogst onprettig. Nu ben ik er inmiddels voor mezelf achter hoe ik fris kan blijven ruiken. En dit zijn mijn tips. Let wel. Mijn tips kunnen voor jou heel anders uitpakken. Want elk lichaam is uniek.

Cynthia’s routine:


 • Neem een douche in de morgen, élke morgen
 • Gebruik pas deo wanneer de oksels goed droog zijn
 • Kies een deo die bij jou past, en eentje die zweetgeur voorkomt in plaats van in de hand werkt. Dit kán even een zoektocht zijn
 • Neem een deo mee in je handtas, zodat je preventief kunt spuiten. Niet als het al te laat is
 • Wat voor de één goede deo is, kan voor de ander funest zijn. Ik moet altijd dove gebruiken met de donkerblauwe dop. Het is dé perfecte deo voor mij. Bij iemand anders, zo hoorde ik, werkt dit juist de ongewenste geur in de hand. Ik bedoel maar….

Wat doe jij ertegen? En heb  jij misschien nog enige aanvulling op mijn tips? 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

27 Comments

 • Marieke

  6 juni 2017

  Ook ik heb altijd Dove, al moet ik eens in de zoveel tijd wisselen, omdat het dan ineens niet meer werkt.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Echt? Oh wat grappig. Dat heb ik nooit gehad..

   Reply
 • Mooier Leven

  6 juni 2017

  Ik heb ook altijd dove, maar dan de lichtblauwe dop of de groene met komkommer 🙂 op de echt hete dagen wil ik ook wel eens talkpoeder gebruiken, dat helpt ook super!

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Oh, dat vind ik een goede tip! Dank je wel. De komkommer variant helpt bij mij ook goed!

   Reply
   • Mooier Leven

    6 juni 2017

    Die vind ik altijd zo heerlijk fris! Voel me er extra schoon door

    Reply
    • Cynthia

     6 juni 2017

     Dat kan ik me voorstellen! Heerlijk.

     Reply
 • Ingrid

  6 juni 2017

  Voor mij geen spuitbus want die irriteren. Ik gebruik Fa of Sannex rollers. Liefst frisse geurtjes gewoon vanwege de lekker. Ik transpireer gek genoeg overal behalve met nare luchtjes onder mijn armen. Het is meer het idee.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Die luxe heeft mijn moeder ook, dat ze nooit geurt. Sanex vind ik altijd fris ruiken, wat betreft douchegel. Deo ken ik er niet van.

   Reply
 • Nicole Orriens

  6 juni 2017

  Ik gebruik ook altijd Dove deodorant of Rexona. Als ik naar buiten ga wil ik niet naar zweet stinken.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Vroeger gebruikte ik ook Rexona. Maar sinds er dove deo bestaat, wil ik niet anders dan dat!

   Reply
 • Roelina

  6 juni 2017

  Tegenwoordig gebruik ik nivea en een roller. Voorheen spoot ik mijn deo maar dat hielp lang niet zo goed als een roller. Ik vond een roller altijd wat viezig, maar het helpt echt beter. Is ook beter voor je (donkere) kleren.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Oh, dan zal ik dat eens proberen. Misschien smeer je het zo beter in de huid..

   Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Roelina: ik heb trouwens al twee pogingen gedaan om op jouw laatste artikel te reageren. Ik vermoed dat deze nu in jouw spam staan. 😉

   Reply
 • Ik heb heel lang dove gebruikt, maar nu nivea. Ik spuit ook graag na het douchen, dat ruikt het extra fris!

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Heerlijk gewoon!!

   Reply
 • Ik gebruikte vroeger heel lang Dove, maar nu Nivea. Spuit ook graag na het douchen, ruikt het extra fris.

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Nivea is iets dat ik vroeger gebruikte. Het voelt inderdaad zo heerlijk fris na een douche.

   Reply
 • rachel

  6 juni 2017

  ik gebruik al jaren rexona en doe dat smorgens en savonds voordat ik naar bed ga hihih verder heb ik niet veel last van “geurtjes” gelukkig

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Gelukkig inderdaad!! Xxx

   Reply
 • Sandra

  6 juni 2017

  Klinkt heel stom, maar ik heb altijd Axe mannen deo, haha. Ik ben sowieso niet iemand die erg zweet of snel stinkt trouwens. Vind mannen geuren vaak lekkerder en deze deo die ik gebruik vind ik gewoon super fijn! Als ik bijvoorbeeld ga sporten dan ruik ik ook echt niks bij mezelf. 🙂

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Axe heeft mijn man ook, en als mijn deo op is, gebruik ik die. Maar bij mij is het echt fout. Mijn huid in combi met die deo… De geur is overigens heerlijk!!

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  6 juni 2017

  Ik heb dus een hekel aan geurende deo’s. Ze ruiken zo sterk. Ik gebruik ze daarom nooit. Eigenlijk gebruik ik sowieso nauwelijks deo. Ik zweet heus wel een beetje, maar heb toch de sterke Indo genen. Het zweet ruikt niet :). Wat ik wel gebruik in de zomer is Odorex Extra Dry. Die gebruik je om de 4 dagen en je zweet helemaal niet. Ideaal. En het is geurloos.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Heb jij even geluk met die genen. 😉 Ik ken het product dat jij noemt. Je blijft dan echt helemaal droog, ideaal!

   Reply
 • Lisette

  6 juni 2017

  Ook ik gebruik Dove. Maar dan een roller omdat die juist bij mij het beste werken.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Dat heb ik hier meer gehoord. Misschien moest ik dat toch eens uitproberen. X

   Reply
 • Evelyne

  6 juni 2017

  Tijdens het werk heb ik uiteraard een soort van zweetgeur, zeker met dit warme weer. Ik gebruik ook Dove Deo maar heb niet specifiek een bepaalde geur. Ik heb wel liefst degene die meer naar bloemen ruikt. In het weekend wanneer ik de deur uitga spuit ik parfum op mij. Ik spuit ook op bep. specifieke plaatsen zoals achter het oor en op de binnenkant van mijn pols.

  Reply
  • Cynthia

   6 juni 2017

   Leuk om zo te lezen hoe het voor iedereen zo’n beetje werkt. Parfum is ook onmisbaar. Dat draag ik dagelijks. Bedankt voor het reageren en een mooie dag! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg