Hoe zit het met jouw ontbijt gewoonten?

 

Vanmorgen had ik voor het eerst weer honger na het opstaan. En dat is opmerkelijk te noemen, gezien het feit dat ik (na jaren) geen hap meer door mijn keel kreeg de laatste maanden. Het had alles met keuzes en de hiermee gemoeid gaande stress te maken. Vanmorgen voelde ik mij hier dus blij over.

Eten is een plezierige bezigheid

Ik houd van eten. Echt! Het liefst stop ik alles dat ik tegenkom in mijn mond. Gelukkig kan ik me vaker inhouden dan dat ik eraan toegeef. En ergens komt dat ook wel, omdat ik tijdens hoofdmaaltijden voldoende eet. Het is echt zo dat je dan tussendoor minder behoefte hebt aan snoep, koek of wat dan ook. Bakkies koffie niet meegerekend hé. 😉 Op mijn werk drink ik er wel drie in de ochtend! Hoe dan ook; eten is een plezierige bezigheid. Voor mij dan.

Met een ontbijt voel ik mij meer mens

Okay, terug naar het onderwerp. Ontbijt dus. De afgelopen jaren is ontbijten een heel goede gewoonte gebleven, welke ik van huis uit mee kreeg. Ik heb de voorgaande jaren veel stress gehad, waardoor deze gewoonten ook weer in duigen vielen. Maar afgezien van dit alles at ik, over het algemeen genomen, steevast yoghurt met muesli. Daarbij dronk ik een glas multivitaminen. Je weet wel; zo’n bruistablet. Dan zat ik tot 12.30 wel vol. Vandaag at ik ineens twee boterhammen met jam en dronk ik melk. Wats kebeurt?! Hopelijk blijf ik het nu gewoon netjes volhouden om dagelijks mijn ontbijtjes te eten, want ik voel me zo veel meer mens.

Nuttig jij altijd een ontbijt? En wat eet je dan?

Lees ook dit artikel.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

24 Comments

 • Nancy

  3 november 2017

  Ik ben ook zo dol op eten! Ontbijten doe ik altijd met twee beschuitjes met kaas of jam en koffie en een stuk fruit. Altijd neem ik er de tijd voor, ondertussen m’n mails beantwoorden! In t weekend ontbijten we uitgebreid met verse jus en croissants of pannekoeken of engels ontbijt! Heerlijk!

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Jaaa, een Engels ontbijt is zo lekker! Leuk om te horen dat jij ook zo dol bent op eten. Het is gewoon één van de mooie dingen van het leven. Geniet ervan Nancy!

   Reply
 • Rachel

  3 november 2017

  ik heb altijd mijn nutri’s als ontbijt en de rest een cracker met kaas of vleeswaren. wij eten geen brood, ja 1 x per week mss en yogurt en dat soort dingen komen er hier ook niet in dus lekker simpel een cracker, of gekochte of ik maak lijnzaadcrackers zelf

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Crackers zijn ook wel een goed idee inderdaad. Weer eens iets anders. 🙂 Je brengt me op ideeën…

   Reply
 • darinanykl

  3 november 2017

  Ik ontbijt altijd! Griekse yoghurt met havermout en blauwe besjes en ook een glas water met een bruistablet.

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Dat klinkt erg lekker & gezond. Ga zo door!

   Reply
   • darinanykl

    3 november 2017

    Dank je wel Cynthia! x

    Reply
    • Cynthia

     3 november 2017

     Graag gedaan. Jij bedankt voor jouw reactie!

     Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  3 november 2017

  Goed bezig! Ik ontbijt altijd. Kan niet zo veel op lege maag. Ik ben gek op een boterham met hagelslag ‘sochtends. Maar ik wil wat minder suiker gaan eten, dus ik wil vaker rijstwafels of havermout eten.

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Ook jij goed bezig!! Ik vind havermout ook lekker. Alleen minder praktisch wanneer je haast hebt..

   Reply
 • Nicole Orriëns

  3 november 2017

  Ehm, dat is nog steeds een saaie boterham met Venz hagelslag….

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Dat heb ik vaker gelezen ergens over jou! 🙂

   Reply
 • Patricia Mommy Stories

  3 november 2017

  Ik eet ’s ochtends veel te snel en vaak ook te makkelijk. In het weekend nemen we er uitgebreid de tijd voor. Ik ontbijt meestal met brood. Eigenlijk is daar ook helemaal niks mis mee. Ik ontbijt wel, anders voel ik mij echt een vaatdoek.

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Ja precies, ik voel me dan eigenlijk ook niet top hoor!

   Reply
 • Evelyne

  3 november 2017

  Ik had een periode waarin ik ’s ochtends niet kon eten. Ik gaf onmiddellijk over. Ik had ook totaal geen hongergevoel en kon met gemak wachten tot de middag om te eten. Nu ik full-time werk lukt het mij wel beter om te eten. Ik zou nu niet kunnen wachten tot ’s middags om iets te eten. Voor ik vertrek naar het werk eet ik een kleinigheid en op het werk zelf smeer ik mij een boterham tussen het werken door. (dat is dan het voordeel om in een rusthuis te werken en zelf de boterhammen te moeten smeren 😉 ). Alleen wanneer ik met migraine opsta kan ik ’s ochtends niet eten en wacht ik tot op het werk en wanneer mijn maag gromt om iets te eten. Anders ligt het er gegarandeerd er terug uit.

  Reply
  • Cynthia

   3 november 2017

   Grappig om ook jouw eetgewoonten even te lezen zo! En Zo leer ik je ook weer een stukje beter kennen, want ik wist echt niet dat jij in een rusthuis werkt!!

   Reply
  • Evelyne

   3 november 2017

   Ik snap er niets van.. Ik vul mijn blogadres in en je komt op een totaal ander adres..

   Reply
   • Cynthia

    3 november 2017

    Daarom kom ik ook meestal niet op jouw blog terecht..

    Reply
 • Marja Jager

  3 november 2017

  Mijn dag begint ook altijd met een lekker ontbijtje.Meestal eet ik havermoutpap van amandelmelk.Ik wissel de toevoegingen af.Blauwe bessen,geraspte appel en kaneel,noten of banaan.Als ik vroeg moet beginnen met werken yoghurt of een beschuitje.Zondags maak ik wel eens pannenkoeken of bak ik broodjes…..ik ontbijt in ieder geval altijd!

  Reply
  • Cynthia

   4 november 2017

   Jeetje, goed bezig. Zo uitgebreid. Maar groot gelijk. Ontbijten is de basis van je dag! Daar moet je eigenlijk gewoon de tijd voor nemen!!

   Reply
 • Ingrid

  4 november 2017

  Goed bezig Cynthia!
  Als ik overdag werk neem ik voor ik wegga een uitgeperste sinaasappel. Yoghurt of kwark neem ik mee met wat fruit, wat ik als ik op werk aankom (na 20 minuten) opeet met een bakje koffie erbij.
  Als ik rustig de tijd heb eet ik meestal twee bruine boterhammen. Wel altijd hartig of pindakaas. Ben niet zo van het zoet op brood. En een glas karnemelk. En koffie.

  Reply
  • Cynthia

   4 november 2017

   Dit is ook echt supergezond Ingrid! Fijn dat je de tijd hebt om op je werk te eten!!

   Reply
 • Aneta

  4 november 2017

  Ik eet in de ochtend ALTIJD! In de zomer eet ik yoghurt met fruit en cruesli. In de winter is het de fase van de warme ontbijtjes. Amandelmelk met havermout, honing, kaneel en een peer of appel. Binnen 5 min gemaakt

  Reply
  • Cynthia

   4 november 2017

   Klinkt heerlijk en gezond, ik houd daarvan. Goed bezig jij!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in