Hoezeer ik niet van strijken hou & Hoe ik dit oplos. 

strijken

Wassen valt onder de categorie ok. Ik vind het eigenlijk zelfs heerlijk. Die lekkere geurtjes enzo. En dit dan vers van de pers aantrekken. Mmm. Strijken daarentegen is een heull ander verhaal. 

 

Strijken: Hoe dan?

Ik deelde al eens Dit bericht met jullie. Dat ging over de was en hoe ik mijn tieners me hierbij laat helpen. Voor de strijk heb ik een paar andere foefjes. Ik maakte er een tutorial van. Lees je mee?

strijken
Dé tips:

 1. Was de was.
 2. Stop dit in de droger. Óf hang het op.
 3. Vouw de was gewoon op zodra het droog is.
 4.  Laat de strijkijzer links liggen.
 5. Leg de was netjes in de kast.
 6. Gebruik de strijkijzer pas, wanneer je een bepaald kledingstuk nodig hebt.
 7. Dit scheelt een vreselijke jank- verwekkende stapel in één keer.
 8. OF: koop zo min mogelijk kleding die je hoeft te strijken!

Ik doe het al jaren zo. En het werkt! Aanvullingen hierop zeer graag.

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

16 Comments

 • Juflisanneblog

  18 februari 2017

  Haha, ik koop allereerst bijna alleen maar kleding die niet gestreken hoeft te worden. En als ik dan kleding heb die wel gestreken moet worden, dan besteed ik dit uit aan mijn lieftallige vriend. Super slecht, maar ik vind het echt verschrikkelijk werk!

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   Wat een handige vriend. Is hij te huur? 😉 Lief dat hij dit doet voor je. Ik vind strijken zo zonde van mijn tijd..

   Reply
 • Ingrid

  18 februari 2017

  Precies hoe ik het doe. Alles gewoon netjes de kast in. Bloedje hekel aan strijken. Strijk ook pas als ik iets aan wil wat persé een strijkje nodig heeft. Mijn man strijkt trouwens netter als ik hihi

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   En het werkt veel fijner zo hé? Ik zie de enorme stapels nog voor me, van vroeger. Misschien vind jou man het niet zo erg als jij? X

   Reply
 • Nadine

  18 februari 2017

  Jij bent dus ook iemand die zoveel liefde voor strijken heeft, haha! Ik strijk nooit, ik hou er niet van en ik kan het ook niet. Pas moest ik voor iemand anders een overhemd strijken, echt een drama. De kreukels en vouwen bleven er maar in zitten haha. Nee, strijken is niet voor mij besteed. Ik heb pas ook een lekkere wasverzachter gekocht. Ik word er blij van lekker ruikende was!

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   Oh, ik heb er zoveel liefde voor.. Die wasgeur is inderdaad zalig!! Vooral als het lang blijft hangen! Overhemden vind ik inderdaad ook een kriem..

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  18 februari 2017

  Ik strijk eigenlijk nooit. Alle kleding die kan kreukelen hang ik aan een waslijn of te drogen op een hanger. Eerst sla ik het flink uit, en dan gaat het best : )

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   Als ik het zo hoor, is het van niemand een favoriete klus.. En met veel kleding gaat het inderdaad best!

   Reply
 • MamaIssues

  18 februari 2017

  Ik heb ook zo’n hekel aan strijken! Toch doe ik het altijd omdat de kleren dan zo netjes in de kast liggen haha 🙂
  Af en toe als een keertje geen zin heb vouw ik de was inderdaad netjes op en dan strijk ik het pas als het nodig is..

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   Goed van je, dat je het dan toch strijkt! Ondanks de grote hekel eraan. 😉

   Reply
 • Aneta

  19 februari 2017

  Ik doe het precies zoals jij doet. Alles netjes op een een hangertje en dan de kast in. Strijken doe ik echt NOOIT. En als vriendlief iets nodig heeft, strijkt hij het zelf.

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2017

   Precies Aneta! Mooi opgelost zo. X

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  19 februari 2017

  Oh… ik vind strijken zo’n zonde van mijn tijd! Ik doe het dus ook nauwelijks tot niet. Pas als ik echt een kledingstuk tevoorschijn haal uit mijn kast, waarvan ik echt denk… dit ziet er niet uit. Dan pas ga ik overstag. Gelukkig hoeft het merendeel niet gestreken te worden. Ik pak de strijkplank gemiddeld 2 keer per maand ofzo voor één of twee kledingstukken.

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2017

   Nu ik er zo over nadenk Sheila, pak ik de strijkijzer praktisch nooit. Inderdaad enkel als het zo écht niet kan. Haha. X

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  20 februari 2017

  Ik vind strijken geen punt, maar toen ik nog in de thuiszorg werkte, kwam ik weleens bij mensen die echt alles t/m hun onderbroek strijkten. Dan zou ik wel gek worden als ik dat thuis ook zou moeten.

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2017

   Nou inderdaad Irene.. Wie ziet dat kreukeltje in je onderbroek dan? Hihi.. Nee, dat zou al helemaal niets zijn..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg