Hoogsensitief zijn accepteren

Hoewel het gisteren fantastisch was (ik kocht de nieuwe collectie Tante Betsy in) , voel ik mij vandaag uitgeput en uit balans. Vast door vermoeidheid. Daarnaast ben ik me goed bewust van mijn hoogsensitief zijn.

Kenmerken van hoogsensitief zijn

Al vind ik dit best een beetje spannend, toch besloot ik erover te schrijven. Wat er (vandaag) speelt is mijn hoogsensitief zijn. Ik sprak er met iemand over die dit namelijk ook heeft en het maakte mij er weer even bewust van. Ik had het tijdelijk weggestopt. Maar bij stress en nare sferen speelt het bij mij altijd de kop op. Wanneer je hoogsensitief bent beleef je alles intenser. Zowel positieve als negatieve zaken. Daarnaast heb je moeite met veel prikkels en al teveel drukte, ben je gevoelig en kun je in gesprek met iemand leeggezogen raken. Het kán, ik heb het zeker niet met iedereen. Vooral met negatieve mensen ervaar ik het. Sferen voel ik feilloos aan en geuren pik ik meteen op. Soms kan mijn brein ook overbelast raken in sociale situaties. Ik heb, net als mijn moeder dit heeft, een groot empatisch vermogen. Zo enorm dat het voor mij gewoon voelbaar is wat de ander doormaakt.

Goed zoals je bent

Vandaag had ik het ook weer even. Het was me allemaal teveel. Dat komt door een drukke dag gisteren plus het feit dat ik om 4.00 uur al wakker was en onmogelijk nog kon slapen. Dat maakt mij dan extra kwetsbaar. Ik heb mijn rust hard nodig. Ook zo’n kenmerk van hoogsensitiviteit. Victor zegt dat ik het moet accepteren. Dat heb ik inderdaad allang gedaan. Ik ben wie ik ben en het maakt me tot wie ik ben. Ik ben goed zo en het mag er zijn. Maar het is niet altijd gemakkelijk. Soms gewoon uitputtend. Ik geloof dat weinigen dit van mij weten, bij deze dan ook.

Mocht jij je erin herkennen of gewoon nieuwsgierig zijn, ik vond een testje waarmee je kunt meten of je hoogsensitief bent.

 

🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Michelle

  14 februari 2018

  Wat herkenbaar. Ik heb de test gedaan en scoor vrij hoog, maar ik had al wel zo’n vermoeden. Ik zou niet willen beweren dat ik het ben, maar een aantal kenmerken zijn zeker wel alvan toepassing. In jouw geval: even je rust pakken is dus wel belangrijk, wat ik ook zou doen als ik hou was 😉

  Reply
  • Cynthia

   14 februari 2018

   Ik nam de test ook af bij diverse personen in mijn omgeving. Velen herkenden er veel in.

   Reply
 • Ingrid

  14 februari 2018

  Fijn dat je het van jezelf weet en je er steun in krijgt van je mannetje. Soms even pas op de plaats nemen.

  Reply
  • Cynthia

   14 februari 2018

   Gelukkig weet mijn man me soms weleens te remmen. En weet ik het goed van mezelf.

   Reply
 • darinanykl

  14 februari 2018

  Ik weet van mijzelf dat ik wel hoogsensitieve trekjes heb. Vooral de sfeer om mij heen beleef ik intenser dan iemand die niet hoogsensitief is. Ik leer wel mee leven maar soms is het wel lastig.

  Reply
  • Cynthia

   14 februari 2018

   Lastig he? Ik kan ook totaal niet tegen negatieve sferen.

   Reply
 • Rachel

  14 februari 2018

  herkenbaar en heb de test ook gedaan en scoorde hoog wat ik al een beetje wist 😉

  Reply
  • Cynthia

   14 februari 2018

   Jij dus ook?

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in