Huishoudelijke taken. Wat heeft nu toch de prioriteit? 

Elke dag weer komt het aan bod. Dé huishoudelijke beslommeringen. Whohaa.. Vooral wanneer je een gezin runt. En drie katten & een hond hebt. Maar wat heeft nu eigenlijk prioriteit?

Je moet wel prioriteiten stellen qua huishoudelijke klusjes

Vroeger wist ik het, onervaren als ik was, vaak gewoon niet meer. Ik vroeg me altijd af hoe ánderen dat toch deden. Hun huisje schoonhouden en dit combineren met kinderen. Kinderen. Werkelijk elke dag ging het hele huis op zijn kop. Nu weet ik wel beter en stel ik prioriteiten qua huishoudelijke taakjes. Met een baan, gezin, mijn blog en binnenkort nog meer, hieperdepiep moet ik ook wel.

Zo stel ik mijn prioriteiten:

Opgeruimd 

Als eerst een opgeruimde omgeving. In een huis vol rommel kan ik niet werken. Daarom zorg ik dagelijks voor een opgeruimd huis. Victor en ik zijn beide heel netjes. Wij sporen de meiden steeds aan om dus ook (please) netjes hun spullen op te ruimen.

Stofzuigen

Dan komt juffrouw stofzuiger. Ons huis knapt hier zó van op. Met drie katten en een hondje, is dat ook geen overbodige luxe natuurlijk. Als het hier haarvrij is, is dat al een heel fris gezicht.

De was

Dit gebeurd altijd tussen de bedrijven door. Voor een werkdag, erna, in het weekend. Niet altijd leuk. Waarom precies niet? Omdat de mand na een dag al tot de nok toe vol zit. Wat zeg ik? Een uur. Frustrerend gewoon. Maar ik vind het stiekem zo fijn en belangrijk, om dit bij te houden en altijd frisse was in de kasten te hebben liggen. Volle wasmanden: daar gruwel ik echt van.

Een strakke keuken

Ik word blij van een schone en strakke keuken. Daarom baal ik altijd van een volle, schone vaat in de machine en een aanrecht vol. En om dan zo naar mijn werk te moeten gaan. Of plakplekken omdat er net een boterham met jam is gesmeerd. Dit is ook weer zo’n dagelijks ding.

Wc en douche

Heel belangrijk om deze clean te hebben. Eens per week doe ik deze uitgebreid, maar elke dag reinig ik de glazen wand.

Inloopkast en onze slaapkamer

Deze zijn altijd opgeruimd en strak. Daarom heb ik er weinig werk aan wat betreft schoonmaken. Je kunt overal goed bij. Echt een bijhoud klusje dit.

Zo, en nu die tienerkamers nog. Maar dat is een heel ander verhaal. Wat heeft bij jouw prioriteit? 

🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Marieke

  10 juni 2017

  Hier heeft een opgeruimd huis echt prioriteit. Als de kinderen naar bed zijn moet alles gewoon strak zijn. En de was houd ik wel bij. Want net als jij vind ik een overvolle wasmand echt verschrikkelijk.

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Ja, die twee vind ik ook mega belangrijk. Als het dan misschien niet helemaal clean is, jammer. Maar een strak zicht geeft rust!!

   Reply
   • Marieke

    10 juni 2017

    Precies dat! En chaos in huis is chaos in mijn hoofd. En dat probeer ik momenteel wel te voorkomen.

    Reply
    • Cynthia

     10 juni 2017

     Daar heb je helemaal gelijk in. Ik wens je oprecht rust toe. 😉 Ik raak ook soort van, in paniek als ik middenin rommel zit. Vreselijk..

     Reply
     • Marieke

      10 juni 2017

      Dank je wel mop. X

     • Cynthia

      10 juni 2017

      Xxx

 • Sandra

  10 juni 2017

  Ik kan niet tegen rommel.. tijdens mijn burn-out heb ik echt moeten leren loslaten, dus ook huishouden. Het hoeft allemaal niet meer zo spik en span maar ik hou wel de was dagelijks bij en haal er een stofzuiger doorheen. 1x in de week maak ik alles grondig schoon.

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   En dat zijn de belangrijkste zaken. Minder is ook Ok. Dat heb ik moeten leren. Goed dat jouw burn out je dit inzicht gaf!! X

   Reply
 • Oh oeps! Ik kan de boel de boel wel laten als ik het even te druk heb… chaos hoort een beetje bij mij! Respect voor diegenen die het allemaal netjes op orde hebben!

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Ik vind het juist weer knap als je dát kunt!

   Reply
 • Mooier Leven

  10 juni 2017

  Ik heb een neurotische schoonmaak man en ik ben zelf iets minder van de poets. Vind een opgeruimde kamer wel erg fijn en een schone badkamer/wc dus die hebben zeker prioriteit!! En met een kat dagelijks de kattenbak en even stofzuigen

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Zo vullen jullie elkaar aan. Ja, de kattenbak. Vertel mij wat. Die was ik in het hele plaatje vergeten. Elke dag de poepjes eruit vissen.. Voor het goede doel uiteraard.

   Reply
 • Naomi

  10 juni 2017

  En ik ben een zeikerd geworden met schoonmaken haha! En zo was ik eerst totaaaaal niet. Zo kan t dus ook hihi 😉

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Whaha! Beter dat als een viezerd toch?

   Reply
 • Nicole

  10 juni 2017

  Hier de beneden verdieping! Boven hou ik het zo netjes mogelijk en maak ik 1x ij de week alles goed schoon. Alle was werk ik dan weg bedden verschonen badkamer poetsen.. beneden elke dag! Hier ook 3 katten dus elke dag stofzuigen zeker met die kleintjes! Ook overal even een doekje over want de modder kattenpootjes doen ook zn werk.. heerlijk als alles weer gedaan is! En zo jammer dat het met een uur niet meer te zien is..

  Reply
  • Cynthia

   10 juni 2017

   Ja, dat resultaat veranderd snel he? Als je het maar bijhoud. Dan weet he gewoon dat het pas is gedaan en niet vies is.. Hier neemt ons hondje allemaal takjes en blaadjes mee naar binnen. Een gebed zonder eind. Maar ach, dat heb je met diertjes.

   Reply
 • alovelyadventurenl

  11 juni 2017

  Hier elke dag snel met een doekje je badkamer/wc en idd poepies uit de kattenbak. Keuken doe ik de gehele dag wel bijhouden. Dan nog elke dag vegen/stofzuigen/dweilen ivm veel zand, kattenharen en een kind. Speelgoed zit er nu ingedrild eerst opruimen en dan een nieuw speelgoedje pakken.. soms gaat het nog mis maar ze ruimt met haar 2,5 al heel netjes op en dan 1 keer per week alles grondig. Ohja wassen 3 x per week en strijken 1x

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Dan ben jij ook een bezig dametje! En dat in de hitte. Kies jij er de ochtenden of avond ervoor uit?

   Reply
 • iliveformydreams.com

  11 juni 2017

  Zolang het maar netjes is. Lekker dagelijks wat opruimen en 2/3 keer per week even de schoonmaak taken.

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Precies. Opgeruimd staat op nummer 1!

   Reply
 • rachel

  12 juni 2017

  oh ik heb hier een beetje een ocd-tje in… hier moet alles strak en schoon zijn en de was moet weg gewerkt zijn…..zijn die dingen dat niet is het chaos in mijn bovenkamer!!

  Reply
  • Cynthia

   12 juni 2017

   Ik wil ook het liefst alles perfect. Maar moet helaas prioriteiten stellen. En heb twee tieners. Daar weet jij alles van hé? Xxx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg