Ik ben een Ex- Klager

 

Mensen hier vinden mij enorm positief.  Ik vind dat een geweldig compliment. Ik ben inderdaad een heel optimistisch mens geworden. Met oog voor elk detail van geluk. Maar eens was het anders. Ik ben namelijk een ex- klager. 

Van klager tot iemand met inzicht

 

Ik heb levenslessen geleerd, groter dan werelddelen.

Deze zin heb ik meerdere malen door mijn hoofd horen gaan,  en uitgesproken. Wat een spijt had ik achteraf. Dat ik voorheen weleens een klager was. Ik ervoer mijn leven namelijk vaak als uitermate zwaar. Sleepte mezelf er soms letterlijk doorheen. Maar liet dit naar de buitenwereld nooit merken.  Ik had het gevoel structureel overspannen te zijn & soms voelde alles als een sleur. Ik was goed in staat uitzinnig te genieten, maar voelde toch vaak een druk van buitenaf. Was dít het nou? Helemaal?

Alles leek zo klein, zo nietig 

Vaste volgers weten dat we het vanaf 2015 flink voor de kiezen hebben gekregen. In dergelijke situaties word je gedwongen na te denken. Was mijn voormalige geklaag echt relevant? Ten opzichte van alle beproevingen waaraan we nu werden blootgesteld? Alles leek zo klein. Zo nietig. In vergelijking met dít. Waar had ik me al die jaren druk om gemaakt? Ik ging eraan onderdoor en besefte dat ik mezelf moest redden. Mijn blog ging ongeveer tegelijk op met mijn gedachten switch. Alles viel op zijn plek. Mijn brein kleurde langzaam roze. Elk lichtpuntje, elke fijne geur of mooi element. Ik begon er daadwerkelijk oog voor te krijgen. Tevens moest ik mij wel vastklampen aan het goede. Ik kreeg ook een missie: anderen met deze geheel vernieuwde inzichten inspireren.

Mijn Leermeester

Het is me gelukt. Ik bén een positiever mens geworden. Ik inspireer. Mijn leersmeester Victor hierbij nimmer vergetend. Ik ken geen positiever mens als hij. Altijd wanneer hij mij aanhoorde, heb ik hem geen moment horen klagen. In tegenstelling tot dat, zei hij altijd: “Geniet van de kleine dingetjes, daar draait het om. We zijn gezond en gelukkig.” Ik vind dat zo mooi. Mijn man is (onbewust) het brein achter genieten van eenvoud. Een theelepel geluk dus. Omdat hij me inspireerde te genieten van de kleinste zaken.

Of het nu daadwerkelijk klagen was, óf mijn waarheid op dat moment? Feit is: Positief zijn kun je leren! 

🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

23 Comments

 • Christa

  22 juni 2017

  Groot voorbeeld ben je! Xxx

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Dank je wel meis!

   Reply
 • Nancy

  22 juni 2017

  Heel goed allemaal hoor maar die jurk!!!!!

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Haha. My dress today! X

   Reply
 • marleen

  22 juni 2017

  Mooi dat je tot inzicht bent gekomen <3 Tof om te lezen!!! En JA DIE JURK… waar is die van???

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Dank je wel x. Soms is er een (weliswaar vervelende) eyeopener voor nodig. Vorig jaar bestelde ik deze via een advertentie op Facebook. Maar geen idee meer waar vandaan precies.

   Reply
 • rachel

  22 juni 2017

  een bikkel ben je en die laatste zin is een topper en sluit ik me helemaal bij aan! xxx

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Ik vind jou ook echt een kanjer! Van positief blijven weet jij alles!!

   Reply
   • rachel

    22 juni 2017

    aah dank je wel lieverd <3 ga lekker genieten van het vieze warme weer hihih xxx

    Reply
    • Cynthia

     22 juni 2017

     Dat meen ik!! Dikke knuf & een fijne zweet dag. Xxx

     Reply
 • Ingrid

  22 juni 2017

  Wat een ommezwaai!
  Goed voor en van jou.
  Durf het bijna niet te vragen…..is het een tante Betsy alvast ter promotie van:)
  Het is inderdaad wel een heel leuk jurkje.

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Zeker weten & dank je wel. 🙂 Toevallig is dit geen Tante Betsy jurkje. Maar wel een heel leuke en fladderige!! Dank je wel!

   Reply
 • Marieke

  22 juni 2017

  Helemaal mee eens. Al is het weleens moeilijk om positief te blijven 😉

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Dat is waar hoor! Het lukt ook gewoon niet altijd. Daar ben je mens voor! X

   Reply
 • Esmee

  22 juni 2017

  Wat een goeie post! Het is belangrijk om af en toe even stil te staan bij de kleinere dingetjes, of de dingen die zo vanzelfsprekend lijken. En… totaal niet relevant maar… die jurk is echt heel leuk!

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Dank je Esmee. Leuk te horen. Gezond zijn en tevreden met de kleinste dingen, is geen vanzelfsprekendheid. Daarom is het een kunst ze altijd te zien. 😉 Ik ben ook echt dol op de jurk. Hij fladdert zo heerlijk in de wind en ziet er gewoon prachtig uit! Dank je wel. X

   Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Ik kan alleen niet naar jouw site linken Esmee. Ik wilde even spieken!

   Reply
   • Esmee

    23 juni 2017

    Oh jee, doet ‘ie het niet? Ik denk dat ‘ie te vinden is via mijn profiel 🙂

    Reply
    • Cynthia

     23 juni 2017

     Nu zie ik je link wel staan. Eerder alleen je naam. Xxx

     Reply
 • Mooier Leven

  23 juni 2017

  Positief zijn is zeker iets wat je kunt leren. Soms is klagen even lekker, maar je schiet er zo weinig mee op! Schouders eronder en gaan denk ik altijd 🙂

  Reply
  • Cynthia

   23 juni 2017

   Ik ben het met je eens dat klagen wel oplucht! Soms is het zeker heel goed!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  23 juni 2017

  Ik vind het heerlijk om positief te zijn. Al klaag ik natuurlijk ook af en toe en dat moet ook kunnen. Het moet allemaal wel in balans blijven haha. Ik probeer nu ook zoveel mogelijk anderen een fijne/leuke dag te bezorgen door minstens een persoon een leuk compliment te geven. Iets kleins kan namelijk leiden tot iets heel positiefs!! Dankjewel weer voor je leuke artikel

  Reply
  • Cynthia

   23 juni 2017

   Het moet wel in balans zijn hé? Klagen heeft ook Wen functie! Xxx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg