Ik ben uit mijn schulp gekropen.  

schulp

Aan de foto’s op mijn blog, zou je het beslist niet zeggen. Maar er was een tijd, dat ik niet tevreden was over mezelf. 

Een omwenteling in mijn rigide denkpatroon.

Jarenlang voerde ik mijn gevecht. Een eigen strijd. Ik vond mezelf te wit en vaak ook te dik. Als ik nu foto’s zie, denk ik: Waarom? Ik heb spijt van deze denkwijze. Mijn ogen gingen eigenlijk open, tijdens een zwarte periode in mijn leven. Onbewust kwam er een omwenteling in mijn rigide denkpatroon. Ik bleek toen zó vreselijk sterk. Waarom was ik niet gewoon goed genoeg? Ook op uiterlijk vlak? Ik beloofde mezelf niet langer te klagen. Op welk vlak ook. En dát deed ik.

schulp

Ineens zag ik wie ik was.

De zwarte wolk boven mij, klaarde op. Misschien ging ik mezelf wel meer waarderen, omdat ik zoveel bleek te kunnen. En ik mezelf eigenlijk zoveel waard achtte. In de spiegel zag ik ineens wie ik was. Een sterk, goed mens. Een strijder. En deze strijder mocht er eigenlijk heus zijn. Voorzichtig aan begon ik foto’s van mezelf (laten) maken, niet meer zo erg te vinden. Iets wat ik vroeger schuwde. Met ingehouden adem soms. Maar ik kroop uit mijn schulp.

Dít ben ik.  Inmiddels maak ik met gemak selfies voor op deze blog. Jullie willen immers de vrouw erachter zien. Nou, dit ben ík. Ok in mijn eigenheid. Er nog maar even van genietend. Tot ik ooit een keer, niet meer besta. Op dit moment sta ik stil bij mijn persoonlijke overwinning. Mijn feestje. Ik kwam uit mijn schulp. Terwijl ik me regelmatig naar voelde over mezelf. Ik..

Ik nodig jullie uit dit ook te doen. Jullie zijn mooi! En goed zoals je bent.
Liefs Cynthia. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

25 Comments

 • Charel

  18 februari 2017

  Heerlijk om te lezen dat je zo ver bent gekomen! Je mag trots zijn hoor! Ik zie graag zulke gekke selfies hihihi!

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   Dank je wel! Dat ben ik ook terecht! Veel liefs. X

   Reply
 • Naomi vd Berg

  18 februari 2017

  Leuk hoor zus hihi! Je bent een mooi mens en dat ben je altijd ook geweest, zelfs in je donkere dagen 😉 Goed dat je jezelf hebt geaccepteerd om wie je bent en niet om wie je wilt zijn of hoe anderen je misschien graag zouden zien. Jij bent jij en je bent een mooi persoon, van binnen en van buiten! Xxx Naomi

  Reply
  • Cynthia

   18 februari 2017

   Lief! Dank je wel.. Geheel wederzijds. Ook jij bent een mooi mens, Altijd geweest! En onze foto samen is goed gelukt toch? Dikke knuf!

   Reply
 • Ingrid

  18 februari 2017

  Wat een leuke foto. Mooie dames.
  Onzekerheid…..jammer toch dat het zoveel voorkomt en vaak over zaken waar men helemaal niet onzeker over hoeft te zijn.

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2017

   Heel jammer! Maar gelukkig komt er dan vaak wel een keerpunt. Vroeg of laat..

   Reply
   • Cynthia

    19 februari 2017

    Dank je wel overigens Ingrid, voor jouw compliment. Lief! X

    Reply
 • Nancy

  19 februari 2017

  Huh, zo kort dan pas? Wat zonde!

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2017

   Het komt zoals het komt. Maar zonde is het wel!

   Reply
   • Nancy

    19 februari 2017

    Ja zeker, en ik had dat ook niet zo achter jou gedacht!

    Reply
    • Cynthia

     19 februari 2017

     Dat kan ik begrijpen! Zoals ik natuurlijk ook al aan het begin van deze blog schreef. Er ligt natuurlijk een en ander aan ten grondslag. Maar dat is weer een heel ander verhaal! 😉

     Reply
 • My happy kitchen

  19 februari 2017

  Dat is denk ik het mooiste voordeel ook van ouder worden: je leert over jezelf en je zelfvertrouwen groeit. Mooi dat je nu zo straalt op foto’s!

  Reply
 • Cynthia

  19 februari 2017

  Dat is zo. En zelfvertrouwen ontwikkelen, is een proces, dat veel vrouwen in de loop van de jaren echt moeten leren.

  Reply
 • Victor

  19 februari 2017

  Je bent het zonnetje in huis. Lekker blijven stralen meid. Je hebt namelijk veel moois om te laten zien.

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2017

   Ah lief! Dat doet me heel goed schat. Love you!

   Reply
 • iliveformydreams.com

  19 februari 2017

  Wat mooi om dit te lezen! Zulke zelf inzichten zijn meestal de mooiste<3 Iedereen is prachtig.

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2017

   Dank je wel meis. Ze zijn zeker het mooist omdat je ze zelf ontdekt. En dat terwijl iedereen je altijd anders verteld. Nee: Je moet er zélf achter komen. En er komt een dag, dat je het zelf ziet! X

   Reply
 • bonsje

  19 februari 2017

  Je bent gewoon prachtig! En met een mooie ziel…..

  Reply
  • Cynthia

   19 februari 2017

   Dat is best heel emotioneel rakend, wat je zegt. Wat lief. Hartstikke bedankt & geheel wederzijds! Xxx

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  20 februari 2017

  Wat knap dat je hier zo open over schrijft! Fijn dat je uit je schulp gekropen bent!

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2017

   Dank je wel. Ach, niets om voor te schamen. Het overgrote deel van de vrouwen ervaart dit. Ik vind het zeker erg fijn! X

   Reply
 • Dewi

  20 februari 2017

  Mooi om te zien dat je zo uit je schulp bent gekropen. Mooie foto van jullie samen. Stralend !

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2017

   Dank je wel Dewi! Wij voelden ons inderdaad stralend!!

   Reply
 • Gera

  20 februari 2017

  Wat mooi Cynthia! Ik zou het inderdaad niet zeggen wanneer ik je stralend op de foto’s zie staan.

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2017

   Dank je wel Gera!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg