Ik geloof weer in 2017.

geloof 2017

Ik ben blij dit zo te kunnen uitspreken. Dit had ik niet gedacht. Lichtpuntjes, bloggen en intrinsieke kracht brachten mij hier; op dit punt! Ik geloof weer. In 2017!

 

Ik kon het niet meer aan

Het afgelopen jaar was erg zwaar. In ben ruim een half jaar uit de running geweest op mijn werk. Ik kon het niet meer aan. In  augustus 2015 werd Victor, de liefde van mijn leven, mijn sterke, stoere en knappe kerel ziek. Als donderslag bij heldere hemel. Er werd Complexe PTSS geconstateerd en voor wie het niet kent; het is ernstig. Zeer ernstig. Een vriendin noemde het eens de ‘psychische tumor.’ En dat ís het.

Wie was die man?

Ik verloor hoop. Zag mijn geliefde aftakelen en ging volledig stuk. Depressie is een heikele bijkomstigheid en ik wist niet meer wie die man was, die daar zo terug getrokken voor zich uit zat te staren. Met die lege, uitzichtloze blik in zijn ogen. Ik werd ook depressief. Heel zwaar depressief. April 2016. Ik moest iets doen. Ik trok het niet meer. Wilde vaak feitelijk niet meer leven. En toen was daar ineens mijn blog. Ik begon met schrijven en tikte mezelf steeds vaker blij. Het heeft me gered. Inmiddels vocht mijn liefde terug en krabbelt hij nu steeds ietsjes verder op. Wat een brute kracht heeft deze man in zich. Want PTSS is een oorlog in het brein. Daar heb je grof geschut voor nodig.

Er is altijd hoop!!  En nu? Nu geloof ik. In 2017, in mijn eigen pantser, in mijn zijn. EN weer in hem! Dit komende jaar moet hem worden. 2017: jij wordt de ónze! Hoor je? Ik heb de laatste dagen last van huilbuien. Beelden dringen zich weer aan me op. En gisteren liep ik ineens huilend door het centrum. Daarom schrijf ik even een extra berichtje. Het helpt me, ik heb het nodig. En ik wil jullie meegeven: als je denkt dat iets niet meer goed komt? Er is altijd hoop! Elke dag. Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Nancy Baten

  28 december 2016

  Wat goed van je dat je zelf iets gevonden hebt wat jou erboven op helpt! Want ik weet uit eigen ervaring dat de partner van een ,,zieke,, vaak vergeten word! Ik hoop echt dat 2017 een mooi jaar voor jou en je man gaat worden!

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Dank je wel Nancy. Ik ben door niemand om mij heen vergeten. Die zegen heb ik. Echter wel door zijn zorgverlener. Het gezin achter de zieke bleef achterwege. Gelukkig was ikzelf krachtig genoeg om dit uiteindelijk te kunnen. Dank je wel voor je reactie! X

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  28 december 2016

  Wat fijn dat bloggen als een reddingsboei voor je heeft kunnen fungeren! Klinkt alsof je een pittig jaar achter de rug hebt. Fijn dat het met jou en je man nu weer wat beter gaat.

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Dat heeft het echt inderdaad! Dank je wel voor je reactie! X

   Reply
 • Saskia

  28 december 2016

  Wat super fijn om dit te lezen zeg! Je had het al kort in je intro stukje benoemd op mijn blog. Goed dat het ook steeds beter gaat met je man en het bloggen je zo heeft geholpen<3

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Dank je Saskia! Lief van je. Bloggen is een goed medicijn gebleken!

   Reply
 • Denise

  28 december 2016

  Je hebt gelijk! 2017 wordt jouw jaar! 2017 wordt misschien zelfs het mooiste jaar dat je gekend hebt. Want als je eenmaal van de depressie af bent, weet ik zeker dat je nog nooit zoveel liefde hebt gekend. Omdat je nu heel anders naar liefde kijkt. Tenminste… ik heb nu elke dag ook steeds meer lief en voel zoveel liefde, wat ik misschien nooit echt gevoeld had. Ik weet zeker dat mijn depressie in 2017 over gaat en ik een ontzettend mooi jaar krijg. Dus jij ook! <3 Laten we samen enorm van 2017 genieten en 2016 achter ons laten als een boek die je net dichtslaat, omdat je hem hebt uitgelezen.

  Reply
  • Cynthia

   28 december 2016

   Bedankt Denise, voor je mooie reactie. Ik wens jou een prachtig 2017 zonder depressie en mét geluk. Veel geluk en een gevoel van vrijheid. Niets is voor eeuwig, ook ziekte niet.

   Reply
 • Charel

  29 december 2016

  Oh wauw wat een mooi en inspirerend verhaal! Heel knap dat je hierover durft te schrijven! Respect ik wens je het beste voor 2017 xxx

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Dank je Charel. Het is wat het is! Ik wens jou exact hetzelfde toe! X

   Reply
 • Aneta

  29 december 2016

  Dit wordt jouw (jullie) jaar lieve Cynthia. Het is niet niks. Het is vreselijk! Vreselijk om je liefde zo te zien lijden. Vreselijk dat je er in mee gezogen wordt. Maar het komt goed! Echt waar. Dikke kus

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Ah lief! Dank je wel voor deze lieve, bemoedigende woorden! Veel liefs. X

   Reply
 • Ingrid

  29 december 2016

  Geweldig dat je gevoel zo goed kan verwoorden.
  Heb het goed met je gezin, en jezelf, in het aankomende jaar.

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Dank je wel Ingrid voor jouw compliment! Ik wens jou een fijne jaarwisseling en een al net zo prachtig 2017! Veel liefs. X

   Reply
 • Ingrid

  29 december 2016

  Dat is nou ook zo leuk aan jou blog…..dat je gewoon antwoord op elke reactie.
  Ik lees pas sinds kort bij je mee maar dat valt gewoon op.

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Ik vind het leuk dat je dat opvalt. Sommige bloggers reageren amper op reacties van lezers. Ik vind dat jammer, aangezien men toch de moeite neemt om speciaal te reageren. Ik waardeer alle reacties enorm en neem graag de tijd voor mijn lezers!! Dank je wel dus nogmaals Ingrid, voor jouw input.

   Reply
 • Wendy

  29 december 2016

  Wat een jaar hè, ik (wij) hebben ons oprecht grote zorgen gemaakt om jullie, maar jullie zijn enorm sterk en blijven vechten. Helaas weet ik maar al te goed hoe het is en het is zwaar….. en zwaar is eigenlijk een understatement …. keep fighting, keep believing and keep loving ♡♡♡

  Reply
  • Cynthia

   29 december 2016

   Kippenvel door jouw begrip! Jouw woorden.. Jij weet precies wat ik bedoel en hoe dat voelt! Ik heb kracht, ik heb geloof en weet dat alles eindig is! Bedankt dat wij jullie hebben in ons bestaan. ❤️

   Reply
 • Sarah

  30 december 2016

  Wauw, wat goed dat je je zo kunt optrekken aan het bloggen. En dat je hier ook zo open en eerlijk over kunt schrijven. Ik wens je alvast het allerbeste voor 2017! Dat het een véél beter jaar mag worden dan 2016!!!

  Reply
  • Cynthia

   30 december 2016

   Dank je voor je reactie Sarah!! En bedank voor je lieve toewensing! Ik wens jou uiteraard hetzelfde toe. Een bloeiend en stralend 2017!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg