Ik heb voor mezelf gekozen

Mijn werkdag vandaag was weer een stukje dichter richting het einde. Ik tel af. Feit is dat ik een knoop heb doorgehakt waarvan ik nooit had gedacht, deze te kunnen doorhakken. Toch deed ik het. Ik heb mijn baan opgezegd.

Luisteren naar de stem in mezelf

Ik vroeg me al een poosje af wanneer ik het hier zou delen. Steeds weer was ik er niet aan toe. En je ziet het; het komt wanneer het komen moet. Vandaag kwam ik thuis van een dagje werken, en was het zover. Ik was er klaar voor. Ja, ik vertel het jullie gewoon. Hoe het zo kwam? Ik was al een poos toe aan een nieuwe uitdaging. En dat gevoel werd sterker. De vrije, vrijgevochten vrouw kwam steeds meer in mij terug. Het kind in mij. Want als kind wilde ik mijn eigen ding al doen. Ik leerde de laatste paar jaren extreem goed luisteren naar mijzelf, zoals ik nooit eerder deed. Wat goed voelt, doe ik. En ik koos.

Ik koos een nieuw begin

Ik heb het echt even moeten verwerken. Afstand doen van een baan waar je tien jaar heb gewerkt, is een heel ding. Ik heb een andere baan. Heel ergens anders. En daar heb ik enorm veel zin in! Ik ben klaar voor een nieuw avontuur. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Mijn tweede leven, mijn nieuwe kans. En naast de nieuwe baan, zal ik eveneens mijn bedrijf uit te grond stampen. Het eigengereide, vrijgevochten meisje in mij heeft gewonnen. Ik koos een nieuw begin. Omdat niemand anders het voor mij kón doen.

Ik ben trots op de keuzes die ik de afgelopen paar jaar heb durven maken. Het opent nieuwe deuren naar mijn nieuwe toekomst. En daar ben ik mezelf dankbaar voor.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

34 Comments

 • Mooier Leven

  17 oktober 2017

  Super goed gedaan meis, ik ben trots op je ♡ wij komen er wel!!!

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Dank je lieverd. Ik ook op jou. Ik ben er echt van overtuigd dat wij er gaan komen. Wij girl bosses!!

   Reply
 • Nancy

  17 oktober 2017

  Gefeliciteerd!✨
  Ik had t wel gedacht! Alleen niet dat je een andere baan zou nemen. Wat ga je doen?

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Heel veel mensen hadden dit verwacht. Ik moet ernaast blijven werken, totdat dit niet meer nodig is natuurlijk. Ik krijg een administratieve functie. Dank je Nancy!!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  17 oktober 2017

  wauw, ik had het voorgevoel de laatste tijd al een beetje. Gelukkig leven we niet meer in de tijd dat we 50 jaar achter elkaar bij dezelfde baas blijven werken. Ik vind het hartstikke goed dat jij de stap hebt gezet. Soms ben je gewoon toe aan iets nieuws, om het leven spannend te houden. Heel veel succes lieve Cynthia!

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Gek, ik hoor het zoveel.. Grappig ook wel! Nee 50 jaar bij eenzelfde bedrijf is niet aan mij besteed. Spanning is het goede woord wel! Lieve Irene, dank je wel. X

   Reply
 • Wat goed, wat dapper, wat fijn!

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Lief!!! Xxx

   Reply
 • Darina

  17 oktober 2017

  Wat leuk! Gefeliciteerd!

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Dank je Darina!

   Reply
 • Marieke

  17 oktober 2017

  Wat goed!! Ik vroeg me al af wanneer je die stap zou nemen. Vraag me niet waarom ik het wist, gewoon gevoel 😉 Trots op jou! En uit ervaring weet ik inmiddels dat niks zo bevrijdend is, als je voor je zelf kiest! X

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Echt, ik zeg het weer. Men vroeg mij zoveel wanneer ik mijn baan zou opzeggen, maar ikzelf had niet verwacht dat het dit jaar al zou zijn. Jij hebt ook onlangs een andere baan aangenomen, dus jij weet wel dat het niet gemakkelijk is. Lief, lieve Marieke. Dikke kus.

   Reply
   • Marieke

    17 oktober 2017

    Precies! Je geeft toch een stukje zekerheid op! Maar jij kan dit. En het gaat helemaal goed komen.

    Reply
    • Cynthia

     17 oktober 2017

     Bedankt voor je vertrouwen!!

     Reply
 • ilona

  17 oktober 2017

  heel goed van je lieve cynthia volg je hart en heel veel succes met je nieuwe baan en ga voor je gezellige webshop en je gezellige blog lieve cynthia succes en sterkte met alles wat op je pad komt dikke knuffels voor jullie straks lekker slapen

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Hartstikke lief Ilona. Dikke knuffels terug & welterusten vannacht!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  17 oktober 2017

  Wauw powervrouw! Ik wens je natuurlijk heel veel geluk toe in je nieuwe baan en natuurlijk je webshop/blog. Echt zo knap! Heel mooi om te horen/lezen dat je zo goed naar jezelf luistert. Heerlijke avond gewenst!

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Dank je Sylvia, ik voel me best stoer dat ik deze stap durfde te nemen. Hartstikke bedankt en ook jij een heerlijke avond in het mooie land waar je nog even verblijft! Xxx

   Reply
 • Marja Jager

  17 oktober 2017

  Goed dat je voor jezelf gekozen hebt Cynthia! Ik wens je heel veel succes met je nieuwe baan en met je blog en je webshop. Dikke kus.

  Reply
  • Cynthia

   17 oktober 2017

   Hartstikke lief! Dank je wel hoor, dikke kus terug!

   Reply
 • Ingrid

  17 oktober 2017

  Wat een stap! Ik zelf zou zo 50 jaar kunnen blijven hangen. Hou niet van veranderingen. Heb ook na drie jaar eerste baan, 30 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Economische crisis zorgde ervoor dat ik mijn werk en “werkvrienden” kwijtraakte. Inmiddels een totaal andere wending in mijn leven door de zorg in te gaan. Als het lichaam meewerkt gaat dit hem worden tot einde werkbare leven hahaha
  Des te meer bewonder ik mensen die drang en het gevoel wel hebben om knopen door te hakken en het gewoon doen, zoals jij lieve Cynthia.

  Reply
  • Cynthia

   18 oktober 2017

   Dus eigenlijk werk je nog niet heel lang in de zorg? Voor mijn gevoel was dit wel zo, gek genoeg. Ik vind het juist weer knap wanneer iemand ergens 30 jaar kan blijven werken. Zo heeft ieder zijn ding. Dank je wel Ingrid. X

   Reply
   • Ingrid

    18 oktober 2017

    Hihihi inmiddels, met veel plezier, ook al weer 6 jaar in “de zorg”.
    Per wanneer ga je met je nieuwe baan beginnen? Hoeveel dagen per week? En ook dichtbij?

    Reply
    • Cynthia

     18 oktober 2017

     Oh fijn zeg!! Per 1 december, iets verder weg, maar te doen. 🙂

     Reply
 • Rachel

  18 oktober 2017

  heel goed en heel verstandig meis!!! Xxx

  Reply
  • Cynthia

   18 oktober 2017

   Dank je wel, lief. Hopelijk gaat alles wat beter met je! Dikke x.

   Reply
 • Florentine

  18 oktober 2017

  Wauw wat een beslissing! Maar onwijs gaaf dat je je nu helemaal op de dingen kan focussen die je zelf gecreëerd hebt <3

  Reply
  • Cynthia

   18 oktober 2017

   Zeker. Ik kan me er inderdaad meer op focussen, en dat doe ik heel graag!!

   Reply
 • Aneta

  19 oktober 2017

  Wat onwijs gaaf dat je een andere baan hebt. Een administratieve functie lees ik net. Heel veel succes❤️❤️ groetjes uit Lombok!

  Reply
  • Cynthia

   19 oktober 2017

   Jaa bedankt!!!! Heel veel plezier in Lombok, wat heerlijk. Xxx

   Reply
 • Sheila @ beineffable.com

  19 oktober 2017

  You go girl!!! Want dat is het ook, alleen jij kan zorgen voor veranderingen. En daar is lef voor nodig. Niet iedereen kan het, maar jij deed het. Mag je rete trots op zijn.

  Reply
  • Cynthia

   19 oktober 2017

   Zo is het maar net! Dank je Sheila! X

   Reply
 • roeloveintheair

  19 oktober 2017

  Bam! Super, lees iets administratiefs? Totaal iets anders. Feit dat je kiest voor jezelf vind ik getuigen van ballen! Gefeliciteerd. Jij komt er wel. X

  Reply
  • Cynthia

   20 oktober 2017

   Dank je wel, lief!! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg