Bloggers die uitvallen.

Ik mis een paar bloggers. Vanuit het niets posten ze niet meer. En ik begrijp het. Bloggen houd je pas vol, als het een passie is. 

Bloggers: verwacht niet binnen een jaar GROOT te zijn

Heel toevallig vielen twee bloggers die ik ken, uit. Eentje met een korte update over het hoe en waarom ervan. Bij de ander staat de hele site gewoon op inactief. Zonde! Want ik mis de meisjes beslist. Je krijgt toch een onderlinge band. En ik vraag me af, hoe het ze vergaat. Zoals ik al zei: niet voor iedereen is het onderhouden van een blog weggelegd. Je moet er een passie voor hebben. En een gezonde dosis humor. Maar niet geheel onbelangrijk: bergen geduld. Want denk jij nu echt, dat het ontvangen van veel bezoek in één maand geschied? Absoluut niet! En denk je binnen een jaar GROOT te zijn? Hell No. Er gaan heel veel blogposts voorzien van goede content, veelvuldige deel acties en alot off investeren aan vooraf. Met investeren bedoel ik in je lezers. Maar natuurlijk ook in andere blogs. Voor wat hoort wat. Als jij reacties en verkeer wilt, zul je ook moeten lezen bij anderen. En reageren uiteraard.

Dan denk ik: Hier doe ik het voor

En als jij dan zoveel moeite doet, en je krijgt te weinig bezoekers (naar je zin) per dag. Dan kán de moed je in de schoenen zakken. Je op zijn minst doen twijfelen. Ook ik twijfel nog steeds regelmatig. Dan wil het in de ochtend niet vlotten ofzo. Om dan vervolgens de teller te zien draaien in de middag. En tegen de tijd dat ik ga slapen, denk ik dan: hier doe ik het voor.

 

Onder alle omstandigheden

Natuurlijk spelen andere oorzaken mogelijk een rol. Ik schrijf onder alle omstandigheden heel fijn. Sterker nog: ik begón ermee in de meest ellendige tijd uit mijn leven. Het hielp me vaak uit diepe dalen. Tilt me nóg hoger als ik al blij ben. Ik deel tranen en lachjes. En schrijf altijd met evenveel plezier. Maar niet iedereen kan dat. Misschien is een ander tot helemaal niets meer in staat. Zoals ik dat heb met hardlopen. Dat lukt mij niet als het niet goed gaat. Dat lukt me by the Way helemaal niet meer. Maar dat terzijde. En dan kan het natuurlijk ook zo zijn, dat een uitvaller er gewoonweg geen zin meer in heeft.

Hoe dan ook. Ik mis de meiden. En ik hoop ze terug te zien op internet. Hebben jullie dat nou ook?
Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

43 Comments

 • Ingrid

  19 maart 2017

  Het moet ontiegelijk tijdrovend zijn en ik denk dat veel Bloggers zich daar in vergissen. Ook denk ik dat je het langer kan volhouden als je gevoelens van je af kan schrijven. Goed of slecht. En denk dat het aantal bezoekers er dan misschien minder toe zal doen. Ik weet dat natuurlijk niet zeker maar kan me dat zo voorstellen.
  Blijf jij ons in elk geval maar van leesvoer voorzien:)

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Je weet totaal niet wat het daadwerkelijk inhoudt, als je eraan begint. Maar als je, zoals ik, verzot bent op schrijven, vormt dit geen enkel bezwaar. Ik schrijf al vanaf het moment dat ik kón schrijven. ❤ Dit is voor mij een ware uitkomst. Ingrid, jullie zijn voorlopig niet van me af.

   Reply
 • Nancy Baten

  19 maart 2017

  Ik moet zeggen dat ik een hechtere band heb met buitenlandse bloggers. Op een paar Nederlandse na natuurlijk en de meesten bloggen al jaren ,ook fulltime. Dus die stoppen niet zo snel.

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Nee precies. Als je fulltime blogt, stop je niet zo vlug. Wel heel leuk, dat jij veel internationale bloggers kent. Jouw netwerk en bereik is veel groter uiteraard. X

   Reply
 • Patricia de Ryck

  19 maart 2017

  Helaas spelen er soms ook andere factoren een rol. Dat heb ik gemerkt in de eerste fase van TwijfelMoeder. Nu is het ook rustiger, maar heb ik deze week wel wat uitleg geplaatst. Een hacker en hoogzwanger zijn, zijn geen fijne blogcombinatie…

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Oh zeer zeker. Er kunnen veel meer redenen zijn voor uitvallen. Had jij last van een Hacker? Jeetje, ik ga jouw blog eens lezen. Wat een leuke naam trouwens: Twijfelmoeder! Bedankt voor jouw reactie. 🙂

   Reply
   • Patricia de Ryck

    19 maart 2017

    Jup… had opeens heel rare blog online staan en was tekst van mezelf kwijt… dank voor complimenten voor mijn blognaam. Als je in de columns duikt (leuk vermaak voor de zondag) snap je ‘m helemaal).

    Reply
    • Cynthia

     19 maart 2017

     Ik heb de intro al gelezen Patricia, en begrijp dat jij heel lang hebt getwijfeld of je aan kinderen wilde beginnen. Wat onwijs gaaf dat je nu dan zwanger bent! Ik ga me zeker nader in jouw blog verdiepen. Leuk! Weer een blog erbij. X

     Reply
 • Mamaissues

  19 maart 2017

  Bloggen is heel veel werk
  Het lukt mij niet iedere dag te reageren omdat ik vaak met 10 dingen tegelijk bezig ben hihi
  Maar lees jouw berichtjes wel altijd overigens
  Ik zag dat je bezig bent met een week vlog? Ben benieuwd 😀

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Veel werk, maar geweldig. Ik lees jouw artikeltjes ook. Overal op reageren kán gewoonweg niet. Maar heel leuk dat je komt lezen. Klopt. Donderdag komt het online. Kus.

   Reply
 • Aneta

  19 maart 2017

  Lezers komen en gaan dat heb ik zeker ook gemerkt in de loop der tijd. Ik vind dat soms wel eens moeilijk. Dan ga ik aan mezelf twijfelen of mensen mij nog wel interessant vinden. Ondanks dat ik dit een stomme gedachte vind, is het best menselijk. En ja, voor sommige mensen is het schrijven niet weggelegd, hoe graag ze ook willen.

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Of volgers die ontvolgen. Ook zo’n Why?? momentje. Heel menselijk. Maar deze blogsters bloggen zelf niet meer.

   Reply
 • Victor

  19 maart 2017

  Vooral niet stoppen hoor. Doorgaan 🙂

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Nee hoor schattie! Echt niet. 😉

   Reply
 • Marieke

  19 maart 2017

  Herkenbaar wel, maar dan vooral van mezelf. Ik wil heel graag bloggen maar merk dat ik soms qua tijd gewoon niet uit kom. Zelfde geldt voor lezen van andere blogs. Ik probeer het wel, maar er zijn dagen bij dat het echt niet lukt. Maar dat haal ik vaak later in.
  Daarnaast was er voor mij ook de drang dat ik veel bezoekers wilde hebben, maar op de een of andere manier zag ik de bezoekers aantallen niet groeien, terwijl het aantal reacties per blog wel groeide. Inmiddels heb ik na bijna 3 jaar bloggen op deze blog wel een groepje dagelijkse bezoekers verzameld. En zie ik langzaam aan mijn bezoekersaantallen groeien, nadat ik het heb geprobeerd los te laten.

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Bedankt voor je uitgebreide antwoord Marieke. Leuk!! Ik snap het hoor, dat het lastig kan zijn. Het worden uiteindelijk ook steeds meer bloggers, in je netwerk. Soms dien je bepaalde zaken los te laten. Maar dat is best lastig! 🙂

   Reply
   • Marieke

    19 maart 2017

    Zeker als je graag de controle wilt houden! Maar het is gelukt en zoals het nu gaat, gaat het prima 🙂

    Reply
    • Cynthia

     19 maart 2017

     Dat is het aller belangrijkst. Xx

     Reply
 • iliveformydreams.com

  19 maart 2017

  Ja ik zie het zeker om me heen gebeuren. Of bloggers die om de haverklap naar een nieuw domein naam gaan..

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Oh, dát heb ik nog niet meegemaakt. Nog niet althans.

   Reply
 • Irma

  19 maart 2017

  Bloggen is inderdaad heel veel werk, echt heel veel! Mensen uit mijn omgeving snappen het meestal niet, en vaak heb ik ook geen zin om het allemaal uit te leggen. Ze denken dat je iedere dagen vrachtauto’s vol pakketjes krijgt, en er niets voor hoeft te doen. Ik blog nu een half jaar, en het komt echt niet aanwaaien. Maar ik vind het (nog steeds) leuk! En daar gaat het om 😉

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Als je zelf niet in het wereldje zit, is het niet te begrijpen. Logisch ook. En het plezier erin hebben. Ja, dat is toch wel het voornaamste. 😉

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  19 maart 2017

  Ik wist van tevoren ook niet dat bloggen zo veel werk zou kosten. Maar het is het zeker waard! Het brengt me ook weer heel veel!

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Het brengt absoluut heel erg veel. Mij geeft het voldoening! Ik vermoed jou ook. 😉

   Reply
 • Benthe

  19 maart 2017

  Oooh dit is eigenlijk het artikel dat ik op dit moment nodig heb! Niet dat ik erover denk om te stoppen hoor, het bloggen zelf vind ik nog onwijs leuk. Maar soms ben je zo hard bezig met promoten en dan lijkt het net of dat allemaal voor niks was omdat er niemand op klikt, haha. Ach ja, dan is het inderdaad beter om geen hoge verwachtingen te hebben en beseffen dat ik toch lekker voor mezelf schrijf en voor niemand anders ☺.

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Ik vind promoten echt een vervelend klusje. En ik heb net zoveel bezoekers als ik maar 1 x per dag promoot, als wanneer ik dat 3 x doe. Ik ga dan ook weer over naar 1 á 2 x! Zou er een dag komen, dat promoten niet meer nodig is? Vast wel. Maar dan moeten we voorlopig tóch nog eventjes aan de bak. 😉

   Reply
 • rachel

  19 maart 2017

  mensen komen en gaan meis, ik herken het. en ook daardoor ben ik een tijdje gewoon gestopt, nou ja gestopt ik had gewoon even geen zin meer in bloggen maar nu weer helemaal terug maarja zonder die mensen die mij altijd volgde, jammer, maar daar in plaats weer een hoop leuke nieuwe mensen waaronder jij 😀
  ik wil ook steeds meer gaan doen met bloggen en vloggen en ja dat kost tijd en geduld, maar zolang ik er plezier in heb vind ik het prima en zie wel wat er op mijn pad komt. ben niet echt een type dat pr bureaus gaat aanschrijven ….

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Dat begrijp ik, dat je er even geen zin in had. Inderdaad zonde van de vaste volgers. Maar misschien keren zij ook weer terug.? Ik bekijk jouw blog en vlogs heel graag. Ach, dat weet je. Dus lekker doorgaan zo. Een heel dikke kus van je maatje! X

   Reply
   • rachel

    19 maart 2017

    het zelfde maatje en fijne avond schat!! xxxx

    Reply
    • Cynthia

     19 maart 2017

     Jij ook lieverd!! Love. X

     Reply
 • Charel

  19 maart 2017

  Ik vind het ook zo jammer dat sommige hiermee stoppen! Ik vind het zo heerlijk! Ik geniet er volop van en is gewoon mijn ‘rust’ momentje. Al moet ik wel zeggen dat het soms met een fulltime baan wel moeilijk is… Je wilt zoveel en dat lukt gewoon niet zoals je wilt.

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Jammer hé? Ik bezie het ook als rust. Alles kan ik erin kwijt. Ook al heb ik een vol leven. Hier maken we tijd voor. 😉 Ik kan het begrijpen met een fulltime job. Dan heb je gewoon beperkte tijd..

   Reply
 • Mooier Leven

  19 maart 2017

  Ik vind het ook jammer als sommige bloggers stoppen, ben dan heel erg benieuwd hoe het met ze verder gaat. Maar dat heb ik ook met bepaalde tv series of spannende boeken

  Reply
  • Cynthia

   19 maart 2017

   Klopt! Helemaal waar. Ik vraag me af of alles goed gaat. Zonde blijft het wel..

   Reply
 • Gera

  20 maart 2017

  Toen ik een half jaar geleden begon had ik ook geen idee in wat voor wereld ik stapte. Want een wereld is het. En nee, het komt me niet aanwaaien en het is bergen werk. Gelukkig geniet ik met volle teugen van dit avontuur. Ik heb zelfs al meer bezoekers dan ik had durven hopen, al ben ik -nog- een microblog.
  Wat ik wel heb geleerd is loslaten. Als ik er door omstandigheden een keer niet aan toe kom om te posten is het ook goed. Dat was echt wel een dingetje. Door het los te laten heb ik de druk er voor mezelf afgehaald en blijft het ook leuk!
  Schrijven helpt me ook om gedachten te ordenen, jammer dat het voor anderen niet zo werkt…

  Reply
  • Cynthia

   20 maart 2017

   Balans vinden is de kunst!! Ik post wanneer ik dat wil en kan. En als dat twee Posts per dag is, dan so be it! Xx

   Reply
 • Denise

  21 maart 2017

  Een van die bloggers waar je het over hebt ben ik waarschijnlijk. Momenteel heb ik er even de tijd en zin niet in maar ben zeker van plan terug te komen. Om mensen niet te verwarren heb ik mijn site even op een hiatus gezet. En dat betekend dat ik weer ga bloggen wanneer ik er weer klaar voor ben 🙂 sorry als je dacht dat ik helemaal verdwenen was.

  Reply
  • Cynthia

   21 maart 2017

   Klopt volledig. Ik miste jou al. Fijn dat je reageert. Alle respect voor deze keuze. En hopelijk zie ik je weer verschijnen. Veel liefs. X

   Reply
 • Ilse Verhoeven

  22 maart 2017

  Ik mis er inderdaad ook een paar!
  Jammer… maar ik begrijp het wel. Life gets in the way sometimes.
  En sommige postjes die je denkt dat het goed gaan doen, doen dat helemaal niet en omgekeerd….

  Reply
  • Cynthia

   22 maart 2017

   Klopt helemaal. Soms krijg je ineens een vloed reacties welke je niet verwacht. Bloggen is hard werken. En soms lukt dat gewoon even niet. X

   Reply
 • Florentine

  23 maart 2017

  Grappig dat je hierover schrijft, ik heb dit ook erg vaak gezien. Ik blog zelf al een aantal jaar, en regelmatig verdwijnt iemand zomaar van de ene op de andere dag, en dan is hun blog echt zo’n verlaten plek. Net als een verlaten huis waar alle meubels nog instaan. Want alle artikelen zijn er nog, alle comments zijn er nog, maar de blogger is verdwenen. Inderdaad begrijpelijk soms, maar zo jammer als je het zo leuk vindt om iemands blog te volgen.
  Veel liefs! Florentine 🙂

  Reply
 • Nadine

  24 maart 2017

  Ik weet niet of je mij bedoelde aangezien ik ook een maand niets aan mijn blog heb gedaan, maar wat je schrijft is wel herkenbaar. Maar ik denk dat het niet altijd ligt aan de bezoekersaantallen dat mensen er mee stoppen, maar er kunnen natuurlijk ook persoonlijke omstandigheden zijn. Maar wat ontzettend lief van jou dat je jezelf afvraagt hoe het met die meiden gaat, en dat je ze mist. Ik ben in ieder geval weer terug. Liefs x

  Reply
  • Cynthia

   24 maart 2017

   Ja! Ik bedoelde ook jou. Ik heb inderdaad ook vermeld dat het om persoonlijke redenen kan gaan. En dat niet iedereen dan bij machte is om dan te schrijven. Ik ben blij dat jij er weer bent in elk geval. Veel liefs en bedankt voor je reactie!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg