Is gras groener bij de buren?

 

buren

Hardlopen vormt de laatste weken en maanden een belangrijke rode draad door mijn leven. Meer dan eens heb ik het nodig en ren ik vaak avond aan avond. Vandaar ook deze foto. Maar deze post gaat over een heel ander onderwerp. Namelijk of gras werkelijk groener is bij de buren.

Zoiets zet je aan het denken

Ik houd van Nederlandse programma’s waarbij ik bij mensen ‘naar binnen’ kan kijken. Gewone, dagelijkse levens spreken mij aan. Eenvoudig lijkt vaak zo rijk. Vandaag keken Victor & ik een programma genaamd “Verlaten”. Het ging over mensen die of waren verlaten of iemand hadden verlaten. Het raakte mij enorm om te zien hoe mensen dit hadden ervaren. Verlaten en opzij gezet door een ander. Vreselijk! Eén man is hier nooit overheen gekomen, heeft zich laten opnemen en is aan de antidepressiva gegaan. Maar het verbaasde hem nog altijd dat hij er na vijf jaar nog altijd niet overheen was. Na afloop bleek deze man inmiddels overleden, zo triest.

Blij dat ik gebleven ben

Ook ik heb het zwaar te verduren gehad. Op het randje van wanhoop en soms erop. Met een man die nergens nog oog voor had. Soms voelde dat onzichtbaar. En ondanks mijn grote liefde voor hem en mijn begrip, zag ook ik het soms totaal niet zitten te blijven. Ik wist niet waar het toe zou leiden. Zou alles ooit goed komen? Het was maar een gok. En waar was in hemelsnaam die perfecte relatie die eens was? Ik werd gillend gek. Wat ben ik blij voor het gevecht dat ik leverde & welke ik overwon. Langzaam kwam daar mijn man en onze diepe relatie terug. Vandaag moest ik slikken bij die gedachte. Soms moet je barre tijden doorstaan om te vechten voor wat je lief is. Opgeven is een optie. Vechten is goud. Ik ben blij dat ik gebleven ben. We zijn weer samen. Wezenlijk en spiritueel.

Het programma vandaag raakte me enorm en is te zien bij programma gemist op NPO2 DOC2 genaamd Verlaten.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 Comments

 • Victor

  20 februari 2018

  Ik weet het meissie. Het was niet gemakkelijk. Ik ben dankbaar dat je gebleven bent. Ik hou van je. Vergeet dat nooit hoor. Ik hou meer van jou dan gister maar minder dan morgen. Zoals een oud gezegde luidt. Als de dag van toen……hou ik van jou.

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2018

   Net als toen is het weer. Daarom ben ook ik blij te zijn gebleven. Ik hou van jou tot in de oneindigheid. Xxxxxxx

   Reply
 • Ingrid

  20 februari 2018

  Oh jeetje……wat raken jullie me. En ik ben al een beetje labiel vanavond vanwege het overlijden van 1 van “mijn” oudjes vandaag.

  Reply
  • Cynthia

   20 februari 2018

   Ach ach. Wat triest Ingrid.. Heel veel sterkte. Neem de tijd hiervoor. Echt! Knuff.

   Reply
 • roeloveintheair

  23 februari 2018

  Wauw, mooi! verder geen woorden voor, mooi geschreven weer!

  Reply
  • Cynthia

   23 februari 2018

   Dank je meisss!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg