Het is Linkshandigendag & ik ben hartstikke Links

Omdat het vandaag linkshandigendag is, en ík echt hartstikke links ben, dit artikel. Want hoe is het nou om linkshandig te zijn? En gebruik je als linkshandige alleen je linkerhand? Ik spreek hier natuurlijk voor mezelf, dus vertel ik in deze blogpost hoe dit mij vergaat.

Oeh-lala linkshandigendag

Leuk dat er een speciale dag als ‘Linkshandigendag’ is ingesteld. Dat men toch een beetje denkt aan ons, oehlala. In onze familie zijn mijn zusje & ik de enige linkshandigen. Dat maakt ons een beetje bijzonder. Ook mijn dochters zijn beide rechtshandig, net als Vic. Mijn linkshandigheid is, in tegenstelling tot wat anderen altijd dachten, nooit een belemmering voor mij geweest. Mijn moeder vroeg zich vroeger weleens bezorgd af, of het niet heel lastig was om links te zijn. Maar hey, ik kan taken nét zo goed uitvoeren als menig rechtshandige. Toch zijn er dingen die ik met rechts doe, omdat ik ze simpelweg niet met links kán. Deze dingen bijvoorbeeld:

 • Knippen
 • Zagen
 • Boren
 • Timmeren
 • Een bal gooien
 • Een blik openen
 • Sprayen met luchtverfrisser

Het zou me haast beide- handig maken. Maar omdat ik echt schrijf met links, houd ik het op linkshandigheid. Linkshandigen: high five. Gefeliciteerd met deze dag!!

Ben jij links óf rechtshandig? 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

24 Comments

 • Naomi

  13 augustus 2017

  Haha, Ik doe eigenlijk alles met links, behalve werken met de muis achter de pc, das zover ik weet t enige dat ik met links doe, voor de rest alles rechts. En ben t idd met je eens dat je alles wat een rechtshandige doet net zo goed met links kunt doen 🙂 En linkshandige zijn vaak erg creatief en dat klopt ook wel bij ons! Dus ben er heel trots op om linkshandig te zijn 🙂 Geniet van je dagje! Dikke kus!

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   High five sis! Inderdaad, wij zijn beide erg creatief! En ik ben ook gewoon blij met én trots op mijn linkshandigheid. Lief dat je reageert!!! Xxx

   Reply
 • Sandra

  13 augustus 2017

  Hier nog een linkshandige hoor! Ik doe alles met links, echt alles. Anders gaat het mis… hahaha! Knippen kan ik niet, met links niet en met rechts ook niet. Zelfs met een linkshandige schaar knipt de schaar niet. Ik ben raar, i know… :’)

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   Echt? Wat bijzonder dat jij niet kunt knippen.

   Reply
 • ilona

  13 augustus 2017

  hhahaa heel herkenbaar doe bijna alles links eten knippen alles los trekken alleen schrijven doe ik rechts de rest links handig voelde me ook heel onhandig in 2015 6 weken met rechts moeten eten omdat de linkerduim in een brace at ppfff nou dat is echt 3 keer niks mooi om te lezen dat je beide handen kan gebruiken leuke blog om te lezen lieve cynthia knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   Dank je Ilona. Jij gebruikt ook twee handen dus? Dan behoor jij, net als mij, tot 1% van de bevolking die dat heeft. Wij zijn uniek!

   Reply
   • ilona

    13 augustus 2017

    ja alleen met schrijven de rest links ja wij zijn uniek cynthia mooi om te lezen knuffels

    Reply
    • Cynthia

     13 augustus 2017

     Bijzonder!

     Reply
     • Ilona

      13 augustus 2017

      Heel bijzonder cynthia heb lol als andere wel eens wat nodig hebben in de keuken of het is linkshandig of zoals messen meestal beide zeide geslepen heb 2 hele oude brood messen die gebruikte oma vroeger altijd die zijn links handig muis gebruik ik links alleen alles voor rechts handige is duurder dan voor rechts handige

     • Cynthia

      13 augustus 2017

      De muis van mijn pc gebruik ik rechts. Die kan ik links niet bedienen.

 • Marieke

  13 augustus 2017

  High five! Ik ben ook links. Maar doe toch ook best veel met rechts, zoals snijden. Dat kan ik met links echt niet.

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   High five back at you. Toevallig. Ik snijd ook met rechts. Dat kan ik ook niet met mijn linkerhandje. Gek hé?

   Reply
 • Mooier Leven

  13 augustus 2017

  Ik ben hardstikke rechts 😉 bijzonder dat je toch een aantal dingen met rechts doet terwijl je links bent!

  Reply
  • Cynthia

   13 augustus 2017

   Haha, jij bent hartstikke rechts. Ja ik vind dat best gek.

   Reply
   • Mooier Leven

    13 augustus 2017

    Ja alleen met mn handjes dan

    Reply
    • Cynthia

     13 augustus 2017

     Hihi!! Klinkt zo ‘rechts’ he??

     Reply
     • Mooier Leven

      13 augustus 2017

      Ja haha

     • Cynthia

      13 augustus 2017

      🙂

 • Ingrid

  14 augustus 2017

  Wist dat linkshandigen bijna altijd creatief zijn. Bijzonder wel dat je bijna tweehandig bent. En ook nog een linkshandige zus hebt.
  Ik ben gewoon een uitgesproken rechtshandige.

  Reply
  • Cynthia

   14 augustus 2017

   Klopt inderdaad van het creatieve. Welkom bij het overgrote deel van de mensheid, met jouw rechtshandigheid. 🙂

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  14 augustus 2017

  Ik doe alles met rechts, maar kan sommige dingen ook links, zoals knippen met een schaar.

  Reply
  • Cynthia

   14 augustus 2017

   Oh wat bijzonder!

   Reply
 • rachel

  15 augustus 2017

  leuk artikel!! hier alles rechts op de oudste dochter na 😀 die is links en ik vind het altijd heel speciaal moet ik zeggen 😀

  Reply
  • Cynthia

   15 augustus 2017

   Oh zeker heel bijzonder!!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg