Wat is jouw routine wanneer je thuis komt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen heeft een bepaalde routine bij thuiskomst. Na een dagje werken bijvoorbeeld. Of juist wanneer je terug komt van boodschappen doen. Een serie gaf mij onlangs inspiratie om op dit onderwerp te komen. En om mijn eigen, én de routine van de ander eens onder de loep te nemen. 

De routine van Linda

Goede tijden stond hier vóór de vakantie aan. En mocht je deze serie volgen, (wat ík overigens inmiddels niet meer doe) dan ken je Linda wel. Nou, ze kwam laatst dus ‘thuis’. Vervolgens gooide ze haar jas over een stoel, kwakte zó haar tas neer, en plofte toen op de bank. Esperans zei meteen: “Dat zal ik jou nooit zien doen”. En ze heeft gelijk…

Als ik thuis kom, hoe moe ook, is dit mijn thuis-kom-routine. Steevast: 

 • De voordeur openen
 • Mijn autosleutels & huissleutels netjes aan het daarvoor bestemde rekje hangen
 • Mijn gezinsleden begroeten en kussen
 • De hond een aai geven, omdat die al vanaf mijn vorige handelingen als een dolle dwaas rond me heen springt
 • Mijn tas neerzetten onder de trap, waarbij ik irritant diep moet bukken – maar toch doe ik het
 • Jas ophangen in de kast
 • Schoenen aan haakjes hangen in dezelfde kast
 • Dan pas op de bank ploffen

Ik gooi dus nooit mijn spullen neer. Dat kan ik niet. Ik kan pas rustig zitten als er orde is. De foto is trouwens zojuist genomen. Zo kwam ik dus écht thuis!

Wat is jouw routine? Gooi jij je spullen neer? Of ruim je ook eerst op? Ik ben wel benieuwd naar jouw antwoord in de comments. Wie je ook bent, ik daag je uit gezellig mee te kletsen. Dit kan overigens geheel anoniem. Jouw emailadres wordt hier niet gepubliceerd.  

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Christa Schrijft

  9 augustus 2017

  Haha grappig om daar een keer serieus over na te denken!
  Ik kom meestal met de kinderen binnen, die instrueer ik dat ze hun schoenen uit doen en onder de kapstok zetten.
  Vervolgens zet ik mijn tas op onze eettafel, hang m’n sleutels aan een haakje aan de kapstok, hang m’n jas op en zorg ervoor dat ook de jassen van de kinderen aan de kapstok komen ipv ergens in de woonkamer.
  Ik haal alle tassen leeg en ruim de boel op.

  Reply
  • Cynthia

   9 augustus 2017

   Ja he, ik vind dat ook wel leuk om zo over na te denken. Ja, met kleintjes thuiskomen is echt een taak. Als ze groter zijn kun je ze nog continu achter de vodden zitten hoor. Believe moi.. Maar je klinkt als een opgeruimd typetje!

   Reply
   • Christa Schrijft

    9 augustus 2017

    Ja dat klopt wel ja… gelukkig wel weer!

    Reply
    • Cynthia

     9 augustus 2017

     Inderdaad hoor. 🙂

     Reply
 • Ik doe mijn bril af, ruim t apparaat op en loop naar achteren om daar mijn apparaat aan te zetten en doe een slangetje in. Dan ruim ik m’n jas op een die m’n schoenen uit.

  Reply
  • Cynthia

   9 augustus 2017

   Ook opgeruimd dus!!

   Reply
 • Veronique Janssen

  9 augustus 2017

  Leuk artikel! 🙂

  Reply
  • Cynthia

   9 augustus 2017

   Dank je wel!!

   Reply
 • Joanne

  9 augustus 2017

  Mijn telefoon verbinden met wifi, haha! Ook heel belangrijk 😉

  Reply
  • Cynthia

   9 augustus 2017

   Haha, zeker! Op mijn telefoon gaat dat automatisch. Maar wel een goeie!

   Reply
 • Dewi

  9 augustus 2017

  Dat laatste is heel herkenbaar. Ik moet eerst alles netjes ophangen en schoenen opbergen etc. Il gooi ook nooit zomaar wat neer. Anders wordt ik onrustig Haha licht autistisch misschien

  Reply
  • Cynthia

   9 augustus 2017

   Ik zeg ook altijd dat ik autistische trekjes heb, Hihi. Ik houd gewoon niet van rommelig.

   Reply
 • Mooier Leven

  9 augustus 2017

  Ik gooi mijn tas op tafel, ren naar de wc en daarna ruim ik mijn tas op haha. Geen idee waarom maar ik moet altijd super nodig plassen als ik bijna thuis ben!

  Reply
  • Cynthia

   9 augustus 2017

   Ohh, dat is ook heel erg herkenbaar. Een volle blaas. Maar meestal ben ik daarvoor te lui, dus ga ik als ik eenmaal gesetteld ben.

   Reply
 • Ilona

  9 augustus 2017

  Heerlijk om te lezen en heel herkenbaar hangt van mijn dag af maandag dinsdag woensdag gaat het vaak zo als ik weg moet donderdag ben ik met alles later door fysio zwemmen hoe het gaat vaak kom ik thuis Doe ik skibroek jas uit ophangen schoenen in het kastje dan ga ik om 11.00 uur koken daarna keuken opruimen en dan verder kijken skibroek hangt over het traphekje uit knuffels lekker slapen lieverds

  Reply
  • Cynthia

   10 augustus 2017

   Oh wat fijn te horen, dank je. Leuk om jouw routine te lezen! Bedankt Ilona!

   Reply
 • Ingrid

  10 augustus 2017

  Na een werkdag……Sleutels in de gang in de boekenkast. Uitkijken dat ik niet struikel over poes die om mijn benen heen loopt te draaien om aandacht.
  Tas op de stoel onder de tafel.
  En inderdaad ook ik moet meestal direct het toilet bezoeken omdat je in de auto tot rust komt hihihi.
  Naar boven om te douchen.

  Reply
  • Cynthia

   10 augustus 2017

   Leuk jouw routine te lezen ook. Dank je wel. Een lekkere douche na het werk is ook zeer welkom!

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  10 augustus 2017

  Ik kan ook nooit rustig zitten voordat alles in orde is. Sta vaak in jas en al mijn boodschappen op te ruimen.

  Reply
  • Cynthia

   10 augustus 2017

   Jij ook al niet? Haha!

   Reply
 • Sandra

  10 augustus 2017

  Als eerste ruim ik mijn sleutels op, dan doe ik gelijk mijn schoenen uit, was mijn handen, ruim mijn spullen op en daarna plof ik op de bank. :p

  Reply
  • Cynthia

   10 augustus 2017

   Ik zie het voor me!! Lekker opgeruimd. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg