Japanse soep met noodles van Bons.

img_5664

Hey hallo. Zondag; tijd voor een kook-vlogje. Ik heb er zin in! Video’s opnemen blijkt soms best lastig & vandaag zitten er dan ook wat blooper stukjes tussen. Maar: het leven is niet perfect en ik dus ook niet. En juist daarom besloot ik de video te laten zoals hij is.

Soep met noodles, Bonsjes Style.

Eén van de blogs welke ik dagelijks een bezoekje breng is die van Bonsje. Ze heeft ook zo’n gezellig kook-blog & geïnspireerd door dít recept van haar, besloot ik het ook te gaan maken. Kijk snel de video en get Hungry!

 

 

 

Uiteraard heb ik ook nog even haar uitgeschreven recept overgenomen voor jullie:

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 kippenpoot/kuikenbout
  • halve liter kippenbouillon of misobouillon
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels sake
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 2 cm verse gember
  • 1 knoflookteentje
  • 1 bosje ramen noodles (of welke noodles je ook lekker ving)
  • toppings als: tauge, lenteui, enoki of andere paddenstoeltjes, gebakken uitjes, gekookte garnaaltjes, dunne plakjes biefstuk….alles is lekker!

Hoe maak je het?

Dit is echt niet moeilijk!

Je kookt een lekkere bouillon en noodles, je legt de toppings in je kom en daarover heen giet je de kokend hete bouillon en dan is het: slurpen maar! 🙂

Voor de bouillon laat je de kippenpoot met de gember in plakjes en het teentje knoflook zachtjes koken tot de kip zo gaar is dat het vlees makkelijk af te pluizen is. Daarna vis je de kippenpoot uit de bouillon en deze pluk je schoon. Het vel, vet en de botjes gooi je weg, het vlees hou je in een schaaltje apart. De bouillon zeef je even door een schone theedoek of een kaasdoek.

Kook de 2 eitjes zacht, dus water aan de kook…eitjes er in en dan 6 minuten koken. laten schrikken en pellen.

Kook in de gezeefde bouillon de noodles beetgaar, daarna maak je het op smaak met de sake en de sojasaus.

Pak nu 2 soepkommen.

Leg in elke kom een hoopje noodles, kip en je toppings naar keus. Hier giet je de kokend hete bouillon over, je eitje er in en je kan eten! De bedoeling is een beetje dat je met stokjes (of een vork) de noodles eet en de bouillon lekker uit de kom drinkt. Slurpen mag 😛

*Natuurlijk heb ik een dubbele portie gemaakt, aangezien wij met zijn vieren zijn. Bedankt voor het kijken & tot snel. Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

10 Comments

  • Nancy Baten

    4 december 2016

    Oh heerlijk! Hier ben ik zo gek op! Als we Indisch eten Neem ik dit altijd!

    Reply
    • Cynthia

      4 december 2016

      Echt een aanrader inderdaad!

      Reply
  • Bonsje

    4 december 2016

    Ik ben helemaal trots ❤

    Reply
    • Cynthia

      4 december 2016

      Ik weet niet of deze aan die van jou kan tippen hoor. Maar lief!❤️

      Reply
  • Aneta

    4 december 2016

    Oh! Heerlijk soepje en super makkelijk om te maken zo te zien

    Reply
    • Cynthia

      4 december 2016

      Enorm simpel inderdaad. Dank je wel Aneta. X

      Reply
  • MamaIssues

    5 december 2016

    Lijkt mij heel erg lekker! En simpel daar hou ik ook van 🙂
    Heb het even opgeslagen kan ik binnenkort een keertje maken!

    Reply
    • Cynthia

      5 december 2016

      Oh leuk om te horen. Dat zal Bonsje al helemaal leuk vinden! Bedankt voor je reactie! X

      Reply
  • Dewi

    8 december 2016

    Lekker! Lijkt een beetje op Indische soto, maar dan weer anders. Ik ga hm bewaren. Leuke kookvlog ook weer

    Reply
    • Cynthia

      8 december 2016

      Dank je wel Dewi! Wie weet maak jij deze binnenkort ook eens. Kus.

      Reply

Geef een reactie


Volg

Volg