Je ouders als buren. Werkt dat? 


Ik denk dat de meesten gruwelen bij de gedachte aan wonen (pal) naast hun ouders. In 2010 besloten wij het erop te wagen. Hoe dit bevalt? Ik vertel het vandaag. 

Mijn ouders vroegen gekscherend of wij hun buren wilden worden

De buurt waar wij destijds woonden begon steeds meer te verpauperen. Hoewel wij binnen alles spik en span hadden verbouwd, hadden we het in de buurt steeds minder naar onze zin. Juist op dat moment kwam er een huisje vrij. Pal naast dat van mijn ouders. Na wat naar binnen te hebben gegluurd en mijn ouders ons gekscherend vroegen of het misschien niet iets voor ons was, besloten wij een afspraak te maken met de makelaar.

Twijfels. Hoe pakt zoiets in de praktijk uit?

Ik had eerst mijn twijfels. Want hoe zou zoiets in de praktijk uitpakken?  Zou het ten nadele zijn van onze onderlinge relatie? Maar toch kriebelde het enorm. De gedachte om naast mijn ouders te wonen, voelde als thuis komen. En toen was de dag van bezichtigen aangebroken. Nadat we alle kamers hadden bekeken en Victor daar in die ene kamer tegen het raamkozijn stond geleund. Toen vroeg hij het me. “Wil je het?” Ja, was mijn volmondige antwoord. Ja! Toen ik zijn goedkeuring kreeg, vloog ik hem in de armen. Even later kwamen daar onze kids aangelopen. En ik bedacht me hoe praktisch deze keus was.  Dichterbij hun school én naast opa en oma.

Lente

De verhuizing was in januari en toen werd het lente. Samen met mijn ouders zag ik de lente haar intrede doen. Daar had ik van gedroomd. We kunnen zo bij elkaar naar binnen, maar lopen de deur niet plat. Eten dat over is, word vaak nog even gedeeld. En mijn moedertje komt geregeld cadeautjes brengen. Het werkt. Het kan. Bij ons is het gebleken. En onze dochters zullen dit nooit vergeten. Later zullen zij hier vaak aan terug denken. Vandaag hebben mijn ouders en ik samen een tuincentrum bezocht en onze voortuinen gezellig gemaakt. Het is een mooie ervaring naast ze te wonen. Dat neemt niemand ons af.

Kun jij het je voorstellen?

🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

48 Comments

 • Mooier Leven

  17 april 2017

  Vroeger kon ik het me helemaal niet voorstellen, maar tegenwoordig zie ik er de voordelen ook wel van. Het zou voor mij best een optie zijn om naast mijn ouders te wonen denk ik leuk om te lezen dat het voor jullie werkt!

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Ik had er vroeger ook niet aan moeten denken inderdaad. Maar als je eenmaal ouder en in rustiger vaarwater beland, én iedereen elkaar in de waarde laat. Dan wordt het een ander verhaal.

   Reply
 • Marieke

  17 april 2017

  Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken. Scheelt mss ook dat mijn ouders geen oppasopa en oma (willen) zijn. En alleen in echte noodgevallen op willen passen.

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Ja, dat kan ik wel begrijpen Marieke. Heb je verder dan ook geen goed contact met ze? X

   Reply
   • Marieke

    17 april 2017

    Op zich wel, maar had wel gehoopt dat ze een echte opa en oma zouden zijn. Helaas alleen als het hun uitkomt 🙁

    Reply
    • Cynthia

     17 april 2017

     Helaas heb je dat niet in de hand Marieke. Wel jammer!

     Reply
 • Christa

  17 april 2017

  Bijzondere keus! Maar ik kan er ook de voordelen wel van zien. Fijn dat het zo goed werkt!

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Best bijzonder ja. Goed gezegd. Of het werkt moet uit de praktijk blijken. Dus spannend is het in het begin wel. 😉

   Reply
 • alovelyadventurenl

  17 april 2017

  Jahoor. Zou het geen probleem vinden. Denk dat als je elkaar je privacy gunt en niet continu de deur plat loopt dat het best kan werken. En wat een ervaring voor de kinderen! Ideaal.

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   En daar sla je de spijker op de kop. Het is uitermate belangrijk elkaar in de waarde te laten en de deur niet plat te lopen.

   Reply
 • ilona

  17 april 2017

  wat mooi en bijzonder om zo samen naast je ouders te kunnen wonen wens jullie heel veel geluk met elkaar als buren geniet er van dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Wat een lieve reactie, dank je wel Ilona! XXX En natuurlijk knuffels terug.

   Reply
 • Victor

  17 april 2017

  Werkt prima!

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Ah lief Vic. Bedankt voor jouw reactie. Lekker kort, zoals jij bent! Maar ik waardeer hem zo. XXX

   Reply
 • Huismama

  17 april 2017

  Wat leuk! Mijn ouders (vader/stiefmoeder) wonen tegenover ons. Hun flat staat haaks op de weg, we kijken dus niet bij elkaar naar binnen. Mijn schoonouders wonen ook relatief dichtbij, op zo’n tien minuten afstand. We ervaren dit allemaal als prettig en lopen de deur niet plat ofzo.

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Zo, dat is ook dicht bij elkaar. Fijn dat dit bij jullie ook werkt. En het is inderdaad wat je zegt: de deur niet plat lopen bij elkaar. Dat is nooit goed! Hoe goed het ook gaat.

   Reply
 • Pappa

  17 april 2017

  Het is al weer zeven jaar straks en al zo gewoon dat je er niet bij nadenkt,totdat een van de spencers voor de deur staat en je denkt oja ze wonen naast ons en het is erg leuk om je kleindochters regelmatig te zien en ze zien opgroeien

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Haha! Geweldig toch pa? Nee, Het is geen vanzelfsprekendheid maar iets dat we moeten koesteren. En dat doen wij!! Wat leuk dat mama én u even apart reageren op dit artikel!! ❤❤❤

   Reply
   • Ilona

    17 april 2017

    Ik vind het zo mooi om te lezen dat jullie als ouders naast jullie dochter schoonzoon kleinkinderen kunnen en mogen wonen zo bijzonder veel geluk met elkaar

    Reply
    • Cynthia

     17 april 2017

     Voor hun is dat ook erg bijzonder inderdaad Ilona! Dank je wel. Xx

     Reply
     • Ilona

      17 april 2017

      Knuffels straks lekker slapen

     • Cynthia

      17 april 2017

      Jij ook alvast welterusten hoor!!

 • Mamma

  17 april 2017

  fijn dat het zo goed gaat hè cyn?? we hebben totaal geen problemen integendeel , we laten elkaar in zijn waarde , lopen zeker de deur niet plat , zijn er voor elkaar als dat nodig is, en we zijn zeker niet bemoeizuchtig , daarom gaat het prima !!! een voorbeeld voor velen !! lieve knuffels van ons , mamma

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Schattie!! Wat leuk dat u ook nog even op dit artikel reageert. Ja, het is heel fijn & kostbaar. En dat gaan we zo houden!! Love you. Enne: nu is het wél gelukt te reageren, hartstikke goed.

   Reply
 • Claire

  17 april 2017

  Ahh wat super leuk dat je naast je ouders woont. Ik vind het helemaal niet zo gek. Je hebt je eigen leven toch nog? Enne super gezellig lijkt het me juist!

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Zeker Claire! Een eigen leven naast dat van je ouders. En als er eens iets is, dan zijn wij er voor elkaar!

   Reply
 • Michelle

  17 april 2017

  Zo te lezen hebben jullie de juiste keus gemaakt! Als het werkt is het helemaal prima toch? Mijn ouders en wij lopen vijf minuutjes lopen van elkaar vandaan, vind ik prima zo 🙂

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Dát hebben we! Zo te lezen, woon jij ook dicht bij jouw ouders. Fijn toch?

   Reply
 • Nadine

  17 april 2017

  Wat fijn dat het jullie zo goed bevalt! Het klinkt in ieder geval heel mooi. Toch je eigen ding kunnen doen maar er wel voor elkaar zijn als dat nodig is. Ik zou het zelf niet willen. X

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   En dat begrijp ik ook! Als de situatie of je gevoel er niet naar is, dan werkt het ook niet! X

   Reply
 • Het lijkt me heerlijk om zo dichtbij mijn ouders te wonen. Ook voor mijn zoontje. Helaas wonen ze op een uur rijden. We bellen wel iedere dag!

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Dat lijkt mij inderdaad minder! Maar als het contact maar goed is. Dan maakt afstand feitelijk niet uit!

   Reply
 • Ilse Verhoeven

  17 april 2017

  Ik heb een tijdje een straat verder dan mijn ouders gewoond en dat ging prima.
  Ze waren erg goed in het bewaren van de privacy. Maar dat hangt uiteraard ook van de ouders zelf af.
  Bij mijn schoonouders zou dat ook perfect lukken!

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Het hangt zeker van de ouders en de andere partij ( om het zo maar even te noemen) af. Dank je voor jouw reactie! X

   Reply
 • Nancy

  17 april 2017

  Wij hebben wel in dezelfde straat gewoond als mijn schoonouders. Ik vind het werk gezellig! T is mooi als t werkt toch?

  Reply
  • Cynthia

   17 april 2017

   Het is echt mooi als het kan Nancy! Ik vind het grappig dat er hier toch best wat reacties komen van herkenning. Jij dus ook met jouw schoonouders!

   Reply
 • Ingrid

  18 april 2017

  Leuk toch dat het op jullie pad kwam en goed werkt. Ook voor jullie meisjes. Wat ontzettend leuk dat je ouders hierop reageren. En je man. Iets van schoonouders en zo:).
  Elkaar vrijlaten is in deze situatie volgens mij belangrijk.

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2017

   Ik vind het ook mooi dat dit zo liep! En dat alle ‘betrokkenen’ reageren. Vrijlaten is in deze inderdaad het sleutelwoord. Fijne dag! 🙂

   Reply
 • rachel

  18 april 2017

  als mijn mams nog had geleeft had ik ja gezegd!! maar om nou roons ouders naast me te hebben..no f… way hahahah

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2017

   Oh, dat zegt genoeg Rachel.. 😉

   Reply
   • rachel

    18 april 2017

    haha juist ja, maar goed leven beide niet meer 😉

    Reply
    • Cynthia

     18 april 2017

     Oh oké Rachel. Ik snap het. X

     Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  18 april 2017

  Leuk dat je moeder ook online meeleest! 🙂 Fijn dat het bij jullie hartstikke goed gaat!

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2017

   Ja grappig hé? Ze leest vaak mijn blogs.

   Reply
 • Roelina

  18 april 2017

  Hmm, of ik dat zou kunnen betwijfel ik :). Vind mijn ouders super lief hoor maar ernaast wonen? Had wel graag gewild dat ze wat dichter bij woonden, maar het is wat het is. Ik koos om bij mijn vriend te gaan wonen en kan moeilijk van ze vragen mee te verhuizen, haha.

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2017

   Dat kun je ze moeilijk vragen. Ik kan wel begrijpen dat anderen, zoals jij, het lastiger vinden. Het ligt ook aan hoe je ouders zijn.

   Reply
 • benthebemelman

  18 april 2017

  Heerlijk zeg, klinkt hartstikke gezellig! Na mijn middelbare schooltijd kon ik niet wachten om weg te gaan uit het dorp waar ik opgroeide, maar inmiddels verlang ik er wel naar terug. Zo fijn om alleen al op fietsafstand van familie te wonen. Nu is het dik 3 kwartier rijden. Pal naast heb ik nog niet zo over na gedacht .

  Reply
  • Cynthia

   18 april 2017

   Ik geloof dat je ernaar terug verlangt. Drie kwartier is best een eind weg.. Maar wie weet. In de toekomst. 😉

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in