Je werk loslaten als je vrij bent? 

loslaten

Geniet jij als je vrij bent? Ik bedoel écht echt? Zonder te piekeren over het werk? Ik hoop in geval van wel. Ik geniet nu meer van mijn vrije momenten. Daar had ik vroeger meer moeite mee. Ik kon mijn werk namelijk niet loslaten. Nu bezie ik alles anders. Het leven werd zwaarder en op andere vlakken luchtiger.

loslaten

Doen wat Ik wil

Vandaag ben ik vrij. Dat deed mij besluiten een blog te wijden aan dit soort dagen. Mijn daagjes vrij zijn mij dierbaar. Elke minuut wordt het liefst gevuld met de dingetjes die ik wil. Zie het als een prachtige kast, gevuld met alle spulletjes die ik het mooist vind. Met vaasjes en witte bloesems. Met elfen, en met pracht. Gevuld met en door liefde. Ik vul mijn dagen met dat waar ik blij van word. Het is namelijk belangrijk naar mijn gevoel te luisteren, vind ik. Juist op dagen dat ik niets hoef. Natuurlijk kom ik echt weleens niet onder bepaalde dingen uit. Maar ik ben wél grotendeels vormgever van mijn dag!

loslaten

Genieten van elk sprankje

Op typische Cynthia~dagen drink ik cappuccinootjes, verzorg ik ons huis, was ik de wasjes en schrijf ik mijn blog. Ik kook mijn liefste kookjes, (ik weet het: geen correct nederlands, maar het klinkt zo lief) of wandel met een vriendin. Drink ik koffie met mijn mama en praten wij honderduit. Ik sport, neem een douche-je en draag mijn zoetste geur. Ik probeer te genieten van elk sprankje.
Je beste zelf worden

Mijn werk laat ik zoveel mogelijk los. Ik heb thuis vaak al genoeg aan mijn hoofd. Bovendien zijn daar immers vrije daagjes voor. Loslaten houdt het ook gezond en in balans.  Om, áls je weer gaat werken, je beste zelf te zijn. Je opgeladen zelf. Tuurlijk denk ik eraan. En pieker ik soms ook. Maar op een gezonde manier. Om vervolgens weer snel terug te keren naar het nu. Want: morgen nog een dag. EN vandaag zou je laatste weleens kunnen zijn. Nietwaar? Kun jij je werk loslaten? Liefs Cynthia.

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Aneta

  11 januari 2017

  Gelukkig kan ik mijn werk heel goed loslaten. Alleen mijn andere werk ‘bloggen’ ja dat noem ik zo Hihi. Je zou het bijna ren full time baan maken. Die kan ik moeilijk loslaten. Maar dat is meer omdat het mijn kindje is, mijn ding die ik helemaal in m’n uppie heb opgezet. Wel ben ik me er steeds meer bewust van dat loslaten daarin een belangrijk aspect is om jezelf weer op te laden om weer met volle energie te knallen

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Ik zie bloggen echt als hobby! En kan het ook moeilijk loslaten, haha!

   Reply
 • Bonsje

  11 januari 2017

  Ik werk niet meer en ik vind het heel moeilijk om dat los te laten…. Wat kan ik jaloers zijn op Michel als hij naar zijn werk gaat deel uitmaken van de samenleving en dan kunnen genieten van een vrije dag… Heerlijk! Enjoy your day mop!

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Dat begrijp ik! Soms moet je in dit geval ook loslaten. Ik wens jou een mooie dag toe & Thank you.

   Reply
 • Nancy Baten

  11 januari 2017

  Ik werk ook niet meer en heb daar wel een paar jaar over gedaan om dat te accepteren. Mijn werk betekende heel veel voor mij en ik kon het absoluut niet loslaten. Toen vond ik dat niet vergeten, achteraf , nu, denk ik wel: er zijn veel belangrijkere dingen! Geniet maar lekker van je dag lieve meid

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Als het niet meer gaat en je hebt er geen vat op, kan ik dat begrijpen. Je kunt je wel lekker op je blog richten, dat is wel fijn! X

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  11 januari 2017

  Mijn werk is in mijn kantoortje achter onze keuken. Dus in die zin is loslaten wel lastig. Anderzijds is mijn werk bloggen en dat vind ik zo leuk, dat het niet erg is als ik het niet kan losaten : )

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Dat geloof ik, dat het dan lastig loslaten is! Maar inderdaad, op leuke wijze dan.

   Reply
 • MamaIssues

  11 januari 2017

  Eerlijk gezegd vind ik het soms best lastig werk los te laten maar probeer het wel!
  Vooral als ik lekker weg ben met de kids vind ik het belangrijk al mijn aandacht aan hun te geven 🙂

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Ik begrijp je. Het is een leerproces. Eens leer je het!

   Reply
 • Dewi

  11 januari 2017

  Ik werk niet meer, maar begrijp wel wat je bedoeld. Dat “zo hehe” gevoel, wat ik vaak hoor als mensen van hun werk komen mis ik weleens hoor, ik ken dat gevoel wel, lekker loslaten en dan genieten van je vrije tijd. Soms denk ik..ja ik denk dat je dan de gewone, dagelijkse dingen meer waardeerd, zoals koken, huishoudelijke dingen ..je begrijpt mij wel toch

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Ik begrijp jou zeker. In jouw geval voelt het misschien meer vanzelfsprekend. Toen ik anderhalf jaar niet werkte, nadat de kleine werd geboren, kon ik alleen over het huishouden praten en over mijn kindje. Groter was mijn wereld niet. En toch heb ik er onwijs van genoten!!

   Reply
 • Denise

  11 januari 2017

  Toen ik nog voor een baas werkte lukte dat mij gewoon niet. Als ik na een avond shift eindelijk in slaap viel in bed en de volgende morgen wakker werd moest ik alweer bijna werken. Daardoor kreeg ik een burn-out en stopte ik met werken (terwijl ik niet wist dat dit een burn-out was). Nu werk ik parttime en ben ik eigen baas. Dit geeft mij veel meer vrijheid én ben ik niet meer bezig met het werk in mijn vrije uren. Ik vind het heel knap dat jij je niet zo bezig houdt met werk in je vrije uren.

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Dat heb ik echt moeten leren Denise en dit heeft jaren geduurd! Wat fijn dat jij nu eigen baas bent. Heb je echt een eigen bedrijfje? Of bedoel je dat je zelf je uren in kunt delen?

   Reply
 • Victor

  11 januari 2017

  Knap dat je dat kunt hoor, je werk zo loslaten. Goed zo.

  Reply
  • Cynthia

   11 januari 2017

   Geleerd Vic! Levenslessen. Dank je wel.

   Reply
 • Ilse van Kreanimo

  12 januari 2017

  Ik heb er soms echt moeite mee…

  Maar het lukt me wel beter en beter… oefenen hè.

  Reply
  • Cynthia

   12 januari 2017

   Echt oefenen ja! Soms is er een eye-opener voor nodig!

   Reply
 • Marieke

  13 januari 2017

  Superknap! Ik heb dat ook moeten leren en moet zeggen dat het laatst in mijn week vakantie best aardig lukte. Ondanks de drukte en een nieuwe collega. Merk dat ik thuis meer dan genoeg heb aan mijn eigen gezin.

  Reply
  • Cynthia

   13 januari 2017

   Precies Marieke! Thuis is al druk genoeg. Knap dat het jou ook steeds meer lukt! Dikke

   Reply
 • Sarah

  20 januari 2017

  Ik heb daar echt moeite mee, met dat loslaten van mijn werk. Echt vervelend. Knap dat jij dat wel kunt! Ik blijf hier maar oefenen om dingen toch los te kunnen laten 😉

  Reply
  • Cynthia

   20 januari 2017

   Het is een heel lange weg geweest Sarah! Dank je wel voor je reactie. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in