Jojoën – Van maandag tot zondag. 

jojoen

Ik eet van maandag tot & met vrijdag gezond en met mate. Met uitschieters hier en daar. Dan heb ik ineens dé vreetbui. In het weekend ga ik loss. 😜 Hoe dit dan voelt voor mijn lijf en vooral tussen mijn oren, is iets dat vast herkenbaar is. 

 

Jojoën. Mijn lijf doorloopt alle stadia. 

Het leven zou, wat mij betreft, saai zijn. Als je alleen maar op konijnenvoer knaagt. Ik ben niet zo’n eeuwige gezondheid goeroe. Lijnen is ook echt niet aan mij besteed. Al jaren weet ik zelf hoe het moet. Hoe doe ik dat dan? Nou gewoon. Door van maandag tot zaterdag 3 gezonde maaltijden per dag te eten. Ik drink dan Crystal clear als limo. In het weekend eet ik alles dat ik lekker vind. Ook fast food! Hoe ik er dan na het weekend en dagen erna (gevoelsmatig) uitzie, is zó:

 • Maandag: Ik ben een ballon
 • Dinsdag: Ik voel me ietsjes smaller
 • Woensdag: Hé: nóg wat smaller
 • Donderdag: Ik krijg alweer zin in weekend..
 • Vrijdag: Zoet, zout, & vreet behoefte ten top, maar mijn lichaam is in haar gewone formaat.
 • Zaterdag: De ballon is weer in zicht
 • Zondag: Ik klap uit elkaar

Jojooo! 

Ik ga dus van bol naar normaal en weer terug. 😂 Ik jojo wat af. Gelukkig niet écht. Dat zou heel ongezond zijn. Het voelt gewoon zo. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van de sportschool. Dát maakt een hoop goed. Tussen die oren.

Herkenbaar? 

Liefs Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Marloes

  27 februari 2017

  Oh heel herkenbaar! Ik heb het verschil zelfs sochtends en savonds, dan voel ik me in de avond opgeblazen en dan voel ik me sochtends weer beter.

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Precies! Zelfs zo hé Marloes! Ook weer herkenbaar voor mij. 😉

   Reply
 • Deborah

  27 februari 2017

  Vertel mij wat cynt

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Hihi Deb! Zo te lezen, herkennen alle vrouwen het, die hier hebben gereageerd. Het is weer maandag, dus de ballon kan weer krimpen! 🙂

   Reply
 • Nancy Baten

  27 februari 2017

  Whooooeeeeaaaahhhhhh! Ik dacht dat ik de enigste was!

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Neeeeee! Kennelijk niet. X

   Reply
 • Benthe

  27 februari 2017

  Heel herkenbaar! Ik heb het ook met bewegen: doordeweeks als ik moet werken, beweeg ik genoeg door stukken te lopen in plaats van te fietsen en doordat je toch gewoon de hele dag in de weer bent. Maar in het weekend heb ik dat veel minder. Af en toe ga ik hardlopen waardoor ik ook wel aan mijn stappen kom, maar andere dagen zit ik gewoon als een aardappel op de bank. En dat vind ik soms ook gewoon fijn, helemaal als het slecht weer is.

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Goed dat je zo bewust beweegt doordeweeks!! Chapeau. 😉 Het is ook vaak tussen de oren hoor. Even niet bewegen en extra eten en je voelt je opgeblazen. Haha, als een aardappelzak op de bank!! Heerlijk toch??

   Reply
 • Firmamama.nl

  27 februari 2017

  Ja heel herkenbaar. Ik probeer doordeweeks ook zo normaal mogelijk te eten en 2x te sporten. Lijnen en elke dag sporten is niks voor mij.

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Dan kunnen we elkaar een handje geven. 🙂 Lijnen is geen leven joh! Gewoon zo gezond mogelijk, uitzonderingen en in het weekend ook een beetje genieten. X

   Reply
 • saskia

  27 februari 2017

  ik jojo wat af hier hahahahahah op en af maar ik hou ook veel te veel van lekker eten. gelukkig loop ik nog steeds hard en doe ik krachttraining op de sportschool m dat helpt hihihi.

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Eten is goood! Ik hou er ook van. Sporten helpt ons op weg, hé Saskia!

   Reply
 • Marieke

  27 februari 2017

  Haha heerlijk herkenbare blog.

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2017

   Hihi! Leuk te horen Marieke! X

   Reply
 • Irene (@WijzermetIrene)

  28 februari 2017

  Hahaha ik laat mij ook gaan in het weekend. Maar ik heb geleerd mezelf daar niet meer druk over te maken. Zelfs al zou je iedere dag op konijnenvoer leven, dan schommelt alsnog je gewicht!

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Je hebt gelijk Irene! Weg met de weegschaal. Gewicht is altijd instabiel!

   Reply
 • Clairecodi

  28 februari 2017

  Hahaha zo herkenbaar! Precies DIT!

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Ja! Erg hé?

   Reply
 • Ilona

  28 februari 2017

  Haha mooi geschreven cynthia ik heb een heel strak schema 7 dagen in de week smorgens shake smiddags warm eten savonds shake tussen door soms ontbijtkoek soms rijstwafels met kaas of fruit fruitsmoothies ga zo door lieve cynthia met je super gezellige blogs dikke knuffels voor jullie

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Geweldig te horen, dat jij ze zo gezellig vind. Ik hoop ook een boel gezelschap te brengen in vele huiskamertjes of elders, in Nederland én verder. Dit soort positieve reacties. Daar doe ik het voor!! Wat een goed en strak eetschema heb jij trouwens. Maar doe je dat dan ook in het weekend?? Dikke knuf!

   Reply
 • Ilona

  28 februari 2017

  Hoi cynthia zeker 7 dagen in de week op deze manier hou ik de exceem goed onder controle dat is heel veel waard

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Dan is het helemaal fijn!! Goed van je.

   Reply
 • Ilona

  28 februari 2017

  Dank je cynthia zeker fijn knuffels lekker slapen lieverds

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Welterusten lieve Ilona!! 🙂 🙂

   Reply
 • Sheila

  28 februari 2017

  Hahaha…. ik ben er nu niet eens zo mee bezig. Maar dat komt door de zwangerschap. Ik let er wel op dat ik niet teveel eet. Anders moet ik alleen maar langer ‘werken’ achteraf om het allemaal weer weg te krijgen 🙂

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2017

   Dat deed ik bij mijn tweede ook meer en was mijn kilo’s zoo kwijt. 😉 Bij de eerste at ik álles. Echt! Goed van je. En volhouden hé? X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg