Van kip zonder kop naar Rekening Goerroe

 

Logischerwijs vond ik de zakelijke kant van het leven vroeger maar saai. Bovendien regelde mijn Hubbie altijd onze betalingen. De laatste jaren doe ík dat wat meer & met wat discipline en overzicht, valt het me nog best mee. Ik deel jullie dan ook mijn tips om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. En om de maand rond te komen door een stevige basis.

Eerst die rekening betalen, pas dan de leuke dingen

Het geeft rust om aan je verplichtingen te hebben voldaan. Het is echt fijn om een duidelijk overzicht in je geldzaken te hebben. En te weten wat je nu precies nog te besteden hebt de rest van de maand.  Ik geef jullie graag mijn tips. Want al zeg ik het zelf: ik kan verstandig met ons geld omgaan.

Theelepels tips

 • Zodra je je salaris hebt, zorg dan dat je de rekeningen meteen betaald, en laat ze niet op de stapel liggen
 • Ik gebruik als stelregel: eerst die ene rekening betalen, pas dan iets leuks kopen
 • Maak onderscheid in de urgentie van rekeningen. Wat kan wachten tot een volgende maand, laat ik bijvoorbeeld liggen
 • Wijzig automatische e-mails met aanmaningen die je (tussen alle spam) over het hoofd ziet, naar de papieren post versie. Dát is pas tricky

 

Overzicht

Een duidelijk overzicht geeft rust in een gezin. Zo kun je fijn van start met de maand die komen gaat. En hoef je niet te tobben over rekeningen, die je eigenlijk niet meer kunt betalen omdat je geld al op is. Ik vind deze manier van ‘opereren’ in ons leven fijn. Bovendien leer ik nu nóg geordender te zijn, want met een eigen zaak moet ik wel! 🙃

Hoe ‘ben’ jij met rekeningen? 

🎀 Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

29 Comments

 • Nicole

  14 juli 2017

  Hier precies hetzelfde! Eerst de rekeningen en het boodschappen geld. Zo weten we precies dat we dat gewoon hebben elke week! En als we niet in de sanering zouden zitten zou de rest naar de spaarrekeningen gaan.. ik fantaseer gewoon elke maand dat dat gebeurd;)

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Dat lijkt me heel rot. Maar bedenk maar, dat er betere tijden komen. Jullie kozen hier niet voor! Daarom vind ik het erg knap dat jullie er netjes mee omgaan zo! 😉

   Reply
 • Victor

  14 juli 2017

  Zo is dat. Eerst de rekeningen en dan de fun stuff.

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Precies viccie!

   Reply
 • Christa

  14 juli 2017

  Hier ook altijd de rekeningen hoor. Ook nu nog met ww uitkering. Helaas kunnen we niets opzijzetten. Maar we blijven duimen.

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Heel goed. Oh dat wist ik niet. Vervelend dat je niet kunt sparen momenteel. Maar geef inderdaad niet op!

   Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Lieve Christa, ik had een heel andere Christa (een blogster) voor ogen. Nu valt het kwartje. Sorry, ik wist het natuurlijk wel van de uitkering. Nog steeds geen zicht op werk dus? Dat is wel heel naar! Ik ga duimen dat er gauw beterschap komt! Veel liefs, dank voor jouw reactie. X

   Reply
 • Marieke

  14 juli 2017

  Ik doe het ook zo! Eerst de rekeningen en daarna pas leuke dingen doen/kopen.

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Heel Verstandig. 😉

   Reply
 • Christa Schrijft

  14 juli 2017

  Ik doe hier ook de financiën en ook al hebben we het niet breed ik probeer inderdaad eerst weg te krijgen wat weg moet voordat ik aan iets nieuws begin.

  Reply
 • Cynthia

  14 juli 2017

  Dat is heel slim, én rustgevend!!

  Reply
 • Joanne

  14 juli 2017

  Een goed en duidelijk overzicht is altijd handig 🙂

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2017

   En rustgevend. 🙂

   Reply
 • Ingrid

  14 juli 2017

  Wij doen hypotheek, ziektekosten en gas/licht en mobiele telefoons en sparen automatisch. De “papieren” rekeningen maakt mijn mannetje eigenlijk direct bij binnenkomen over.
  De rest is voor de boodschappen en leuke uitspattingen:) Zo deden we het eigenlijk altijd en nu met een stuk minder budget zijn we dit blijven doen. En dat lukt gelukkig nog steeds.

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2017

   Gelukkig kun je je aanpassen op minder budget. Wat bezuinigen hier & daar. Automatisch rekeningen af laten schrijven is super fijn.

   Reply
 • jonnaburgertrutjes

  15 juli 2017

  Overzicht is zo belangrijk! Gelukkig ben ik goed in de financien en kan ik goed sparen.

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2017

   Dat is zoo belangrijk als je dat kunt.

   Reply
 • Fijn artikel! Ik betaal mijn rekeningen ook meteen en soms inderdaad te snel. Wat kan blijven liggen tot de volgende maand…moet ik misschien eens naar kijken. Kan ik meer spreiden inderdaad <3

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2017

   Ik vind dat persoonlijk erg fijn. Dan houd ik nog eens iets over. 😉

   Reply
 • rachel

  15 juli 2017

  ik doe hier alle rekeningen en geld zaken en het is hier ook een must, eerst rekeningen en de rest is voor fun en boodschappen 🙂

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2017

   You run the business. Go girl. Helemaal gelijk! Eerst dat wat moet, dan de fun stuff.

   Reply
 • Mooier Leven

  15 juli 2017

  Wij doen ook eerst rekeningen, dan betalen we onszelf naar de spaarrekening en dan de leuke extra dingen. Al hebben we de laatste tijd ook wel veel leuke dingen van het spaargeld gedaan (vakantie en dergelijke) en dan worden we toch een beetje zenuwachtig… hahah!

  Reply
  • Cynthia

   15 juli 2017

   Van die grote uitgaven wordt je zenuwachtig. Logisch en herkenbaar. Maar het is een goed teken. Zo blijkt Dat je je bewust bent van de financiën!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg