Koud! Hebben jullie de kachel al aan?

 

Echt, het is hier thuis ijskoud. Nu ben ik wel een koukleum, dat weet ik ook wel. Maar het is hier binnen gewoon ijzig. En de kachel aanzetten, is iets dat ik nu toch overweeg.

Warm huisje of torenhoge rekening?

Als het aan mij lag, stond de kachel hier nu al op 24. Maar ik heb een zuinige man, die erop hamert dat we ons dik aankleden. En ik moet zeggen, dat helpt wel degelijk. Maar een warm huisje vind ik ook gewoon gezellig. Binnen nu en enkele dagen, wil ik de thermostaat dan ook echt een flinke slinger omhoog geven. Maar anderzijds heb ik ook weer geen zin in een torenhoge energierekening aan het eind van het jaar. Hmmm, stupid dilemma’s. Ik zit nu overigens met mijn huispak aan én mijn voetjes in mijn uggs op de bank, en ik heb het zowaar warm.

Hoe zit dat bij jullie? Staat de kachel bij jullie thuis al aan?

Lees ook: dit artikel van vandaag.

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • ilona

  10 oktober 2017

  hahhahaha heerlijk genieten heb hem hier al een paar weken aan werd vochtig in huis woon in een jaren 30 woning een gezellig huisje maar snel vochtig en koud door alle regen en mist van de afgelopen en ik ga ik niet in de kou zitten bbbbrrrrr ook door mijn astma enz moet het warmer zijn in huis dan 16 graden knuffelige warme avond lieverds straks lekker slapen

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Oh lekker Ilona. Stoken maar! Lekker met knuffel op de bank samen. Je hebt gelijk hoor, dat je met astma geen risico’s neemt. Knuffels terug en een fijne avond.

   Reply
   • ilona

    10 oktober 2017

    zeker stoken lieve cynthia lekker warm huisje en met de professor onder de dekens knuffels voor julle

    Reply
    • Cynthia

     10 oktober 2017

     Geniet er maar van! X

     Reply
 • Evelyne

  10 oktober 2017

  Ik ben normaal geen koukleum, maar sinds enkele weken krijg ik het koud bij thuiskomst. Thuis denken ze omdat ik gewend ben van in een warme omgeving te werken in korte mouwen (wij mogen geen lange mouwen dragen) en wanneer ik thuiskom en dus stilval in de zetel ik kou begin te krijgen. Ik zit hier dus nu elke avond met een extra dikke pull in de zetel. Voor de kachel vinden we het nog te vroeg, maar met mijn trui aan lukt het wel 🙂

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Ik moet zeggen dat ik het nu, in mijn Eskimo outfit ook wel te doen vind!! Het scheelt wel echt.

   Reply
 • Darina

  10 oktober 2017

  Ja hoor, de kachel staat aan, op 22 om mee te beginnen 🙂

  Reply
  • Cynthia

   10 oktober 2017

   Dat is een prima start!!

   Reply
 • Marja Jager

  10 oktober 2017

  Ik ben lekker in Malaga met mijn zus,25 graden en nu in de avond nog 21 graden….hier dus geen kachel aan.
  Dit weekend wordt het gewoon weer rond de 20 graden in Nederland…..maar als het weer kouder wordt,gaat bij mij thuis de verwarming wel aan hoor.

  Reply
  • Cynthia

   11 oktober 2017

   Wat heerlijk dat je op vakantie bent Marja. Ik wil mee!!! Geniet er maar fijn van. En ook van het kacheltje strakjes, als het weer nodig is! Xxx

   Reply
 • Ingrid

  11 oktober 2017

  Toevallig zei ik zondag ook dat het nu wel frisjes in huis gaat worden maar met vest en dekentje hou ik mezelf nog warm. Eigenlijk wel erg zuinig want het is “maar” 19°
  Het teken voor ons is meestal inderdaad als er vocht gaat ontstaan in de keuken na koken.

  Reply
  • Cynthia

   11 oktober 2017

   Ook zuinig inderdaad. Het zal vast nog kouder worden, dus kan dat kacheltje vanzelf aan.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg