Lachen. Het reinigen van de ziel? 

Ik heb weleens van die nachten. Dat ik in een half slapende toestand verkeer. Ik kan de slaap dan niet echt vatten. Woelend en draaiend lig ik dan in bed. Totdat er na uren iets vreemds met me gebeurd. Een apart fenomeen, vind ikzelf. Ik hoor hele zinnen in mijn hoofd die worden opgezegd. Door mannen, vrouwen óf door een familielid. Als het gebeurt weet ik hoe laat het is. Ik sta op het punt om in slaap te vallen. Het zal wel een soort van dromen zijn. Laatst kwam er een wel heel duidelijke zin door, die me echt even aan het denken zette.

Na een lachbui voel ik me opgeruimd, los, opgelucht.

Ik hoorde een stem zeggen: ”lachen is het reinigen van de ziel.” Meteen schrok ik wakker van deze wel heel bijzondere zin. Ik twijfelde dan ook geen seconde om er blog aan te wijden. Húp Cyn, pak die pen en papier en maak een blog-titel, zei ik tegen mezelf. Ik vind het namelijk ook echt een kloppende zin. Want hoe heerlijk kan het zijn om uitbundig en volledig oprecht te lachen. Ik krijg er altijd ongekend veel positieve energie van. Het voelt gewoon zo goed. En je hebt weleens van die dagen, dat je je gewoon niet happy voelt. Maar hoe een moment in die dag kan veranderen door een lachbui, is wonderbaarlijk. Het voelt werkelijk als een zomers buitje. Erna voel ik me opgeruimd, los, opgelucht. Alsof mijn ziel inderdaad gereinigd is. En houden we er niet allemaal gewoon van? Lachen en gelukkig zijn?

comfortabel

Ik word er een zoveel gelukkiger mens van.

Lachen. Ik word er een zoveel gelukkiger mens van. Van een lege gereinigde ziel. Ik ben ervan overtuigd dat huilen al net zo reinigend werkt. Dit is ook vast een goed schoonmaakmiddel voor je brein. Maar lachen is gewoon zo plezierig. En: een lachend mens is ook meteen een mooier mens.

lachen

Tips om je lachspieren op te rekken: Tot slot natuurlijk nog even een paar tips om je lachspieren eens lekker op te rekken.

 • Kijk een lachfilm. Pak die lekkere film eens, die jou toen zo liet lachen. Ik hou bijvoorbeeld van (de oudere) films met Jim Carrey. Ik vind hem zó geweldig en lachwekkend! Als ik de lachzak in mezelf wil oproepen, pak ik zo’n film.
 • Zoek die mensen op bij wie je jezelf kunt zijn en heerlijk ongegeneerd kunt lachen. Je weet wel, die mensen die je écht écht energie geven, in plaats van deze bij je af te tanken.
 • Zie de humor in van alledaagse saaie dingen en probeer een poging te doen om erom te lachen. Het leven is al strak genoeg, nietwaar?
 • Neem een wijntje! Há, nou weet ik natuurlijk niet hoe jij hierop reageert. Maar ik word er altijd zo losjes en giechelig door. Love it.
 • Laat je meevoeren door het gelach van een ander. Als ik een grap zie worden uitgehaald, lach ik nog het hardst om diegenen die er hard om moeten lachen.

Ik heb een tijd lang alleen maar kunnen huilen. Nu ben ik dankbaar weer te kunnen lachen! En? Heeft jou ziel vandaag al een sopje gekregen? En geloof jij ook dat lachen je ziel reinigt? Ik wens jullie in ieder geval veel lach-uren resterend toe! Liefs Cynthia .

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Comments

 • Bonsje

  23 augustus 2016

  Heerlijk! Ik kan nog het hardst om mezelf lachen ik weet het…zooo fout 😉 Als je tussen slapen en dromen in zit heet trouwens lucid dreaming, je kan dit trainen en de meest spectaculaire dingen dromen

  Reply
  • Cynthia

   23 augustus 2016

   Jaa Bonsje, ik heb dat ook.. Haha! Oh goed dat je dat zegt, nog even oefenen op meer leuke zinnen.. X

   Reply
 • Wendy

  23 augustus 2016

  Die wijntjes gaan we erin houden hè

  Reply
  • Cynthia

   23 augustus 2016

   Echt wel Wen! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg