Leven als kaasplank 

 

Ik bevind mij veel om en rond het huis,  de afgelopen paar jaar. Elk plekje, ieder hoekje is mij tot in detail bekend. Ik werk, sport, haal de boodschappen én kom thuis. Met andere woorden. Ik leef als kaasplank.

Geen kaasplank te bekennen  

Het klinkt saai, i know. Soms is het dat ook best. Overigens ben ik hier meestal wel tevreden mee. Huiselijkheid heeft altijd wel in me gezeten. Daarnaast stap ik, áls ik het dan beu ben, regelmatig even uit dat kaasplank gebeuren. Zo spreek ik af met vriendinnen en bloggers, ga ik op visite of kruip ik op de roze wolk hier. Want als ik hier ben, is er eigenlijk ook geen kaasplank te bekennen.

Kenmerken van leven als kaasplank:

 • Je bent vaak thuis & vind dat best gezellig
 • Je moet zorgen dat je kaas van de plank ‘gepakt’ wordt, anders wordt deze overrijp. (Ik ga dan even weg. Naar mama of een vriendin)
 • Je houdt van kaas
 • EN een wijntje op zijn tijd
 • Huiselijkheid is je op het lijf geschreven
 • Je schikt je graag aan degene die zich , naast jou, ook thuis bevinden
 • Soms baal je ervan een kaasplank te zijn
 • Je verzorgd jezelf goed, neemt een dagelijkse douche én gebruikt een luchtje. Anders ga je stinken

Zo gek nog niet

Je begrijpt wel dat ik mijn regelmatige thuis zijn, met een sprankeltje sarcasme heb omschreven . Ik vind het soms zwaar of ronduit vervelend. De laatste paar weken zit ik er af en toe best doorheen (ook al laat ik het niet merken). Maar door het zo op te sommen, kun je er de humor van inzien. En meestal vind ik thuis zijn helemaal zo gek nog niet.

Leef jij als kaasplank? 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

44 Comments

 • Mooier Leven

  1 mei 2017

  Haha ja soms ben ik ook wel een kaasplankje:D

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Kaasplank zijn is af en toe best ok! 😉

   Reply
 • Marieke

  1 mei 2017

  Herkenbaar hoor! Al vind ik het enerzijds echt wel heel erg lekker. Ik hoef niet zo nodig weg. Anderszijds vind ik het ook heerlijk om even weg te zijn.

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Ergens is het lekker hoor! Je kunt er zelf wat van maken.

   Reply
 • Christa

  1 mei 2017

  Heel soms denk ik dat ik ook een kaasplank ben…
  Al wil deze plank heel graag dat de kaas zo gauw mogelijk gegeten wordt , wat niet gebeurd en daarna pas merk dat ik gorgonzola en blauwaderkaas op mijn plank heb liggen en dat ik dus aan het beschimmelen ben.

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   En daar moeten we voor waken hé Christa! 🙂

   Reply
   • Christa

    1 mei 2017

    Jep… al ben je snel dat moment voorbij!

    Reply
    • Cynthia

     1 mei 2017

     Ik ken het wel. In jouw geval komt er oppas aan te pas en dan wordt het al gauw lastiger. Uit in eigen huis dan maar? X

     Reply
 • Nancy

  1 mei 2017

  Ha ha, je maakt het wel grappig hoor! Maat van mij mag je best af en toe klagen hoor. Maar morgen niet! En overmorgen al helemaal niet!!

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Nee morgen zal ik niet klagen, want ik kijk er immers al máánden naar uit. En de dag erna huppel ik heul vrolijk rond!! En alleen jij weet waarom.

   Reply
   • Nancy

    1 mei 2017

    Ha ha, nou een nog wel een paar mensen hoor!

    Reply
    • Cynthia

     1 mei 2017

     Voor hier bedoel ik meer…. Ik houd dingen graag ‘spannend’ moehahaha!! X

     Reply
     • Nancy

      1 mei 2017

      Ha ha, ik snap je! Tot morgen

     • Cynthia

      1 mei 2017

      Leuk, ik kijk ernaar uit!!

     • Nancy

      2 mei 2017

      Het is opgelost! Ik had zelf iets fout gedaan. Excuses!

     • Cynthia

      2 mei 2017

      Ik heb inmiddels een reactie gegeven.

 • Ingrid

  1 mei 2017

  Erg leuk hoe je het kaas bestaan omschrijft.
  Ik heb momenteel ook zo’n bestaan. Best zwaar lichamelijk werk. Een man momenteel zonder werk. Toch hou ik ervan om thuis te zijn. Soms beetje teveel rekening houdend met ega. Maar ook zo nu en dan even wat leuks doen met vriendinnen als het ‘thuis zijn’ me wat benauwd.
  Zo te lezen zit er weer een leuke blog aan te komen NA morgen:)

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Dank je wel! Een man zonder werk is ook niet gemakkelijk. Dat begrijp ik heel goed. 😉 Dingen voor jezelf doen is belangrijk! Lekker blijven doen. Ik houd ook veel rekening met lief. Ach, aard van het beestje. Je begrijpt woensdag wel waarover ik het heb. Kus.

   Reply
 • bonsje

  1 mei 2017

  Ik ben een happy kaasplank

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Heerlijk!! Fijn te horen.

   Reply
 • jonna@burgertrutjes

  1 mei 2017

  Hier ook een kaasplank 🙂

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Ik ben zeker niet de enige hier.. 😉

   Reply
 • Ilse Verhoeven

  1 mei 2017

  Héérlijk af en toe eens kaasplank zijn! Genieteuhhhh

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Haha!! Soms wel hé?

   Reply
 • Sammie

  1 mei 2017

  Nooit geweten dat daar het woord kaasplank bij hoort 😀

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Soms… moet je aan bestaande woorden nieuwe betekenissen voegen. X

   Reply
 • alovelyadventurenl

  1 mei 2017

  Pfieuw gelukkig zijn er nog meer kaasplanken en ben ik niet de enige. Meestal vind ik het niet erg.. Lekker thuis kneuterig doen maar soms..soms ontsnap ik heel graag aan de kaas veel plezier met je spannende ding morgen!!

  Reply
  • Cynthia

   1 mei 2017

   Nee, jij bent zeker niet de enige.. Dank je wel!!! X

   Reply
 • roeloveintheair

  1 mei 2017

  Omdat ik veel van huis ben door mijn full time job, geniet ik na werktijd wel enorm van thuiszijn. ik ga dan ook nooit meer de deur uit in tegenstelling tot de jaren waarin ik nog geen kinderen had. Maar volledig thuis zijn, door thuis te werken of een thuisblijfmoeder te zijn? ik denk niet dat ik daar gelukkig van zou worden dus begrijp je wel. ik houd trouwens ook van kaas en WIJN (loads 🙂 )

  Reply
  • Cynthia

   2 mei 2017

   Dat kan ik begrijpen. Dat je dan extra geniet van thuis zijn. Lekker hé? Kaas & wijn?? Xx

   Reply
 • Haha hier ook een mede-kaasplank. maar een huis moet in geleefd worden, toch?

  Reply
  • Cynthia

   2 mei 2017

   En daar heb jij helemaal gelijk in! 😉

   Reply
 • rachel

  2 mei 2017

  hahah nou ik ben een en al kaasplank 😀 en heb niet eens een kaasplank in huis 😛 xxxx

  Reply
  • Cynthia

   2 mei 2017

   Haha, ik ben duidelijk niet de enige!

   Reply
 • Charel

  2 mei 2017

  Jup hier ook een kaasplank hahaha!

  Reply
  • Cynthia

   2 mei 2017

   Joepie! Nog eentje erbij. 🙂

   Reply
 • Mirte

  2 mei 2017

  Hahaha ik ben helaas geen kaasplank (al zou het me soms best fijn lijken) maar moest wel heel hard lachen om je post 🙂

  Reply
  • Cynthia

   2 mei 2017

   Zo helaas is het niet joh. 😉 Soms is het fijn, maar geen kaasplank zijn, is wellicht best spannend! Geniet van je kaasplankloze bestaan. Dank je wel. Fijn te horen dat je erom kunt lachen!

   Reply
 • Lisette

  2 mei 2017

  Leuk omschreven! Ja af en toe ben ook een kaasplank

  Reply
  • Cynthia

   2 mei 2017

   Dank je wel. X

   Reply
 • Firmamama.nl

  3 mei 2017

  Haha hoe kom je daar toch weer bij een kaasplank…hihi ik ben ook wel een huismus hoor. Heerlijk op zaterdagavond kneuterig doen, netflix, wijntje, chipie en chocolaatje ..kaasplank dus X

  Reply
  • Cynthia

   3 mei 2017

   Even een nieuw woord bedacht voor huismus. Dat soort dingen poppen op in mijn hoofd en húp: een blog! Gezellig wel ja. Kaasplank zijn.. x

   Reply
 • ilona

  5 mei 2017

  heel herkenbaar cynthia vind het heerlijk om thuis te zijn tot rust te komen hoofd leeg te maken en heerlijk op de naaikamer rommelen met een blerrende knuffel op de achter grond heb geen kaasplank in huis sterkte lieverds denk aan jullie dikke kuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   5 mei 2017

   Zo te horen, vind je het heerlijk. Geniet er lekker van en ontzettend bedankt voor jouw reactie. X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg