Maak jij meteen je bed op? 

Op onze vintage zolder slapen wij. Ons bloemetjes bed maak ik het liefst zo snel mogelijk op. Het staat gewoon zo netjes & strak. Nu hoorde ik een paar dagen geleden, dat het goed is om je bed meteen (zodra je wakker wordt) op te maken. Het zou goed zijn voor een positieve start van je dag.

Meteen je bed opmaken voor een optimistisch gevoel?

Je bed opmaken & het resultaat ervan geeft een positief gevoel. En zo zou je alle overige, op je af komende taken óók optimistischer bezien. Geen idee wat ervan klopt, want er zijn ook partijen die dit tegenspreken. Als ik even voor mezelf spreek, doe ik het wél het liefst. Althans op werkdagen. Want je bed opengooien en het laten luchten, is weer goed tegen huisstofmijt. Zegt men. Als ik vrij ben zet ik het raam dan ook open, evenals ik de dekens openvouw. Soms hangen die donzige toefjes ook gewoon uit het raam.

Het eerste gezicht

Los van het luchten en wapperen, houd ik van een opgemaakt bedje. Er is echt niets slordiger dan een onopgemaakte slaap-troon. Ik vind een strak bedje gewoon het eerste gezicht. Het oogt netjes & fris. En als er iets is waar Theelepel van houdt, is dát het wel. Ik maak ons domein dan ook elke dag zo vlug mogelijk aan kant! Maar of ik er per definitie positiever van word, de rest van de dag? Muaa, misschien indirect. Ik hou gewoon van opgeruimd. Daar word ik dan weer wel blij van. Dus wie weet?

Maak jij meteen je bed op? En zie jij dit ook als de basis van een opgeruimde slaapkamer?

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

26 Comments

 • Christa Schrijft

  13 juli 2017

  Nou misschien moet ik dat dan maar elke morgen doen! Mijn bed strak opmaken 😛
  Ik hang op mijn vrije dagen altijd standaard mijn beddengoed uit het raam (tenzij het regent natuurlijk)
  Anders leg ik het open om te ‘luchten’…
  Ik maak mijn bed dan ook vrijwel nooit op …
  Ik verschoon mijn bed wel elke week!

  Reply
  • Cynthia

   13 juli 2017

   Hihi, dat kan natuurlijk ook. Dan heb jij een eeuwig gelucht bed! 😉

   Reply
 • Happy and Mindful

  13 juli 2017

  Dit had ik al eens eerder gehoord! Vind het een goede hiermee je dag te beginnen, heb je ook gelijk een opgeruimd gevoel.

  Reply
  • Cynthia

   13 juli 2017

   Dat is wel zo. Het zou best wel eens zo kunnen zijn..

   Reply
 • Merel

  13 juli 2017

  Nee ik heb juist gehoord dat het beter is voor je bed en gezondheid om het zoveel mogelijk te laten luchten. Haha zoveel onderzoeken, zoveel uitkomsten. Maar hier dus niet opgemaakt.

  Reply
  • Cynthia

   13 juli 2017

   Voor je bed & gezondheid wel inderdaad. Maar inderdaad: er zijn altijd weer andere uitkomsten etc. Wat is waar?! Lekker doen wat jou gelukkig maakt, denk ik! Een lekker ‘luchtig’ bed heb jij in elk geval. 😉

   Reply
 • Ingrid

  13 juli 2017

  Ook ik ben van het “luchten” en schone lakens.
  Vaak sla ik op het moment van weer naar bed gaan mijn dekbedje terug. Dus geen opgeruimd eerste daggevoel hier:) wel een fris gevoel. Dat dan weer wel hahaha.

  Reply
  • Cynthia

   13 juli 2017

   Voor beide is wat te zeggen hoor! Maar soms denk ik wel, dat huisstofmijt (en alle andere vieze dingen) echt niet verdwijnen van openslaan of buiten hangen. Het geeft wel een fris gevoel. Dát wel! X

   Reply
 • Mooier Leven

  13 juli 2017

  Ik vind een opgemaakt bed prachtig maar ik neem er de tijd niet voor. Er ligt ook regelmatig een stapel was op of als ik het dan een keer heb opgemaakt duikt er een hyperactieve peuter in…

  Reply
  • Cynthia

   13 juli 2017

   Uhm ja. Dat van die peuters ken ik. Tieners hebben dat nog steeds, kan ik je vertellen. Dan zeg ik altijd: “leg je dat ook weer even netjes?” Ze hebben het amper door joh.. Dan heb jij een ‘soort van’ opgemaakt bed, Haha.

   Reply
 • alovelyadventurenl

  14 juli 2017

  Nee, nouja ik sla de lakens netjes naar achter op het voeteneind zodat de hoeslakens kunnen luchten. Daarbij staat de gehele dag het raam open dus lekker fris

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Zeker fris!! Dat is daar in de warmte ook wel nodig, lijkt me! X

   Reply
 • rachel

  14 juli 2017

  ik sla hem eerst open, raam open en als ik thuis kom van boodschappen maak ik hem op 🙂 ik vind het lekker fris als het eerst even lekker gelucht heeft 😀

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Dat is absoluut het fijnst! Xx

   Reply
 • Oei, ik ben echt een sloddervos, maar ik probeer er wel iedere dag aan te denken, maar soms (zeker in het weekend) schiet het er wel bij in.

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Echt? Ik wist niet dat jij een sloddervos bent. Leuk, ben ik weer iets nieuws over je te weten gekomen. 😉

   Reply
 • Sheila

  14 juli 2017

  Strak is niet het juiste woord, maar ik maak het wel op. Ik doe ook een poging in de kamer van mijn zoontje. Vind het zo irritant als dat dekbek er slordig bij ligt. Maar het is compleet zinloos natuurlijk. Dan gooi hij het dekbed weer op de grond. Want het is natuurlijk veel fijner springen op het matras als er geen dekbed op ligt.

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Hihi ja, met kinderen heeft het weinig nut. Maar voor je gevoel is het toch wel fijn. Ik vind een onopgemaakt bed ook irritant hoor.

   Reply
 • Ilona

  14 juli 2017

  Ziet er gezellig uit maak hier nooit mijn bed op leg hem altijd open om te luchten en iedere maandag verschoon ik het bed met de hulp knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Dat hoor ik vaker hier!! Knuffels terug. X

   Reply
 • Michelle

  14 juli 2017

  Ik ben meer van het luchten. Ons dekbed leg ik open. Daarnaast is ons raam dag én nacht open. Lekker fris, dat vind ik persoonlijk fijner dan dat het er netjes uitziet. Daarnaast kom ik nauwelijks in de slaapkamer, dus zie het toch niet 😉

  Reply
  • Cynthia

   14 juli 2017

   Ik begrijp het. En als je er praktisch niet komt.. Lekker open laten liggen dan!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg