Mediterraan eten

Zondag raakte ik (opnieuw) geïnspireerd om mijn mediterraan dieet weer op te pakken. Hetgeen ik eigenlijk het liefst naar binnen werk. Een aantal jaren terug at ik niet anders.  Maar soms kunnen gebeurtenissen een leven totaal veranderen. Inmiddels leef ik weer een paar dagen mediterraan en ik kan jullie zeggen dat het uitstekend bevalt. 

Van mediterraan eten mag je veel naar binnen werken

De oudste vind dit soort eten ook heerlijk. Ik heb met haar afgesproken dat ik het voor ons dus vaak zal gaan bereiden. Het fijne van mediterraan eten is, dat je er veel van naar binnen kunt en mag werken. Daar houd ik dus van hé.. Het is gezond en laag in calorieën en je zit er zo vol van, dat je geen behoefte hebt om in de avond nog te snacken. Zo werkt dit voor mij althans. Hoe kan het dan toch zijn dat ik dit stomweg vergeten ben? Een beetje raar hoe andere gewoonten erin kunnen sluipen. We eten zeker gezond met groenten et cetera, maar leven volgens de mediterrane keuken, spreekt mij net een tikkeltje meer aan. Ik vind het ook zo heerlijk! Gisteravond maakte ik bijvoorbeeld een schotel met zoete aardappel, ui, knoflook, tomaatjes, wortel en rozemarijn. Ik gebruik dan een ruime hoeveelheid olijfolie en laat alles in de oven garen. Stukje vlees erbij & klaar. Ik ga mijn heerlijkste schotels zeer zeker weer vaak op ons menu gooien.

Gezonde lunch bij mijn vriendin

Ik raakte dus geïnspireerd door het Belgische programma “Mijn pure keuken” en kreeg er zo’n gezonde honger naar, dat ik die avond meteen de keuken in ben gedoken. Het gevoel was er weer. Vandaag ben ik gezellig bij mijn vriendin in Zuidland gaan lunchen. Een boeren dorpje waar zij, vers van de pers, is gaan wonen. Buiten het feit dat ik weer heerlijk heb genoten van haar gezelschap, maakte zij me een Indische salade. Dit past uiteraard perfect in mijn ‘dieet’ en ik vertelde haar als geintje hoe goed ze mij heeft aangevoeld. Nou, dit is toch nog een vol artikel geworden. En ik was nog zo van plan vandaag eens niet te schrijven. Hopelijk vonden jullie het gezellig!

Liefs Cynthia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 Comments

 • Nancy

  9 januari 2018

  Ik krijg er in ieder geval honger van!

  Reply
  • Cynthia

   9 januari 2018

   Haha, goed over gebracht dus. Wellicht ook iets voor jou dan!! Xx

   Reply
 • Ingrid

  9 januari 2018

  Heel gezellig én inspirerend én ja…..nu ook zin in zo’n lekkere salade:)

  Reply
  • Cynthia

   10 januari 2018

   Misschien een idee voor vanavond!

   Reply
 • Darina

  10 januari 2018

  Ik hou ook van mediterraans eten. Het is zo veelzijdig.

  Reply
  • Cynthia

   10 januari 2018

   Dat vind ik ook Darina. En zo lekker!

   Reply
 • Rachel

  10 januari 2018

  ik krijg de rillingen als mensen het woord dieet zeggen he brrr lijnen en dieeten is zinloos klaar 😉 je levenstijl aanpassen zoals jij dat nu doet klinkt beter en is ook beter vol te houden. het klinkt allemaal lekker iig!!

  Reply
  • Cynthia

   10 januari 2018

   Dat snap ik zeker. Ik zou ook nooit kunnen lijnen, dat is hels voor mij. Dit is inderdaad veel beter!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Schrijf je gezellig in