Hoe ik tussendoor snacken voorkom

Ik heb jullie eerder verteld, dat mijn laatste jaar als dertiger geteld is. Maar: ik heb een plan. Op mijn veertigste wil ik fitter than ever zijn. Zodat ik 20 ben, zodra ik 40 word. Snap je em? Ik ben dus ook weer veel met gezond eten en bewegen bezig. Vandaag laat ik jullie mijn eetpatroon zien. Dit is voor mij dé manier om tussendoor snacken te laten.

Zó lukt het mij om niet te snacken

De afgelopen paar jaar zorgde ik minder goed voor mezelf. Er speelde van alles in mijn leven, waardoor ik gewoon minder bewoog en ongezonder at. Ik ben een aantal maanden geleden echt weer op mijn gezondheid gaan letten. En ik houd me opnieuw vast aan mijn oude eetpatroon. Eentje waar ik al jaren bij zweer & welke me altijd slank heeft gehouden. Het voornaamste is, dat ik gewoon goed moet eten. Te kleine maaltijden zorgt bij mij voor honger tussentijds.  Lijnen zou voor mij dan ook een kriem zijn. Daarom doe ik het zó en snack ik (zeker doordeweeks) niet.

Mijn dagelijkse eetpatroon:

 • In de ochtend neem ik een stevig ontbijt ~ Dit houdt in: een grote schaal magere yoghurt met 6 scheppen muesli, óf zo’n zelfde schaal yoghurt met een peer. Daarbij drink ik een glas multivitaminen, en tussendoor neem ik twee kopjes koffie. Tot aan de lunch ervaar ik dan geen hongergevoel
 • Ik eet een voldoende grote lunch van 2 boterhammen en niet één, maar twee glazen melk voor een extra gevuld gevoel. Altijd kies ik voor volkorenproducten
 • In de avond eet ik ook voldoende. Ik schep veel salade of andere groenten op & neem er een stuk vlees bij. Ik neem niet teveel aardappelen, rijst of pasta. Vaak kook ik dit zelfs niet
 • Rond half acht neem ik een kopje koffie
 • En als ik s’avonds een hongergevoel krijg, neem ik een paar glazen Crystal Clear. Daar ben ik zo onderhand aan verslaafd. Het is heerlijk, bevat weinig calorieën en vult goed. Ik lust zó geen water, dus dit is voor mij een goed alternatief

Geen dieet

Zo heb ik nooit een dieet nodig gehad. En dit patroon heb ik jaren volgehouden. Zo ook nu!

Een leuke bijkomstigheid is, dat ik mijn oude maatje 38 weer pas. Hoe leuk, nu ik veel Tante Betsy jurken zal gaan dragen! 

🎀 Liefs Cynthia. 🎀


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

20 Comments

 • Ingrid

  21 juni 2017

  Als dit voor jou werkt én je jezelf er goed bij voelt. Twee duimen omhoog!
  ‘Tante Betsy’ gaat gewoon terug naar 38 in plaats van óp naar de 40:)
  Zelf krijg ik muesli niet weg maar eet wel meestal yoghurt of kwark met vers fruit in de ochtend. Daar kan ik dan zeker tot de lunch mee door.

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Met vers fruit ontbijten is ook heerlijk en vullend. Tot aan de lunch voldaan zijn, is een heel goed teken. Ontbijt is zoo belangrijk! En ja hoor: Tante Betsy makes me feel 20!

   Reply
 • Christa Schrijft

  21 juni 2017

  Oh ik denk dat ik dit ook maar eens ga proberen! Wie weet werkt het!

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Leuk dat ik je heb kunnen inspireren! Het is een heel gewone eetwijze en ( ik denk) gemakkelijk vol te houden.

   Reply
 • Mooier Leven

  21 juni 2017

  Klinkt als een goede strategie! Ik krijg alleen niet 3 grote maaltijden naar binnen dus verdeel het over 6 kleinere maaltijden. Dit houdt in dat ik tussendoor “snack” met een appel, tomaatjes, komkommer of reepjes paprika 🙂

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Gezond! Ieder zijn of haar ding. X

   Reply
 • Nancy

  21 juni 2017

  Ik eet ook vaker en kleine beetjes! Met dit weer gelukkig veel fruit en radijs en paprika! Maar ook veel ijs!

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Gezond hoor Nancy.

   Reply
 • rachel

  21 juni 2017

  hier is snacken groenten tussendoor eten waar zo min mogelijk koolhydraten in zitten 🙂

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Dat klinkt ook als heel gezond!

   Reply
 • Sandra

  21 juni 2017

  Super dat dit zo goed voor jou werkt. Lekker aan vasthouden dus! Ieder lichaam is anders, dus je moet vooral doen wat voor jou werkt toch! Ziet er in ieder geval goed en gezond uit. 🙂 Ik hoef eigenlijk niet op mijn lijn te letten. Door intoleranties kan ik onder andere geen vette dingen eten als koekjes, chocolade en snoep enzo, dus dat valf voor mij sowieso al af om te snacken. Ik moet juist opletten dat ik genoeg eet, want ik val snel af…

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   De intoleranties zijn niet fijn natuurlijk. Maar je leert ermee omgaan. En als je zelf vinger aan de pols houdt, wat betreft voldoende eten, komt het vast goed. 🙂

   Reply
 • Firmamama.nl

  21 juni 2017

  Normaal eten en genieten is het beste af en toe uit de ban schieten nou en;) en lekker bewegen. Zo doe ik het

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Even losgaan is minstens zo belangrijk! Dan kun je ook lekker genieten.

   Reply
 • Esperañsa

  21 juni 2017

  Hoe ik tussendoor snacken voorkom?… Nou, niet :). Maar net zoals jou, probeer ook ik de draad weer op te pakken en ongezonde snacks te vervangen door gezonds.

  Reply
  • Cynthia

   21 juni 2017

   Dat heb je maanden gekund. Dan lukt het nu ook weer. Met je moedertje als leidraad!

   Reply
 • Joanne

  22 juni 2017

  Ik kan zelf echt niet zonder tussendoortjes! De laatste tijd probeer ik wel steeds vaker voor een gezondere snack te gaan. Dan is het helemaal niet erg 🙂

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Wat je zegt: dan is het helemaal niet erg. En ook nog super lekker!

   Reply
 • Marieke

  22 juni 2017

  Wat goed! En fijn dat het voor je werkt!

  Reply
  • Cynthia

   22 juni 2017

   Zeker Marieke! Dank je.

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg