Mijn ‘vrije’ dag

Hey, goedemorgen. Leuk dat jullie weer even komen neuzen op Een Theelepel Geluk. Dé site waar je elke dag wel een artikel kunt vinden. Omdat er gewoonweg een grote passie achter schuilt gaat. Welkom eveneens in mijn ‘vrije’ dag. 

Alles op de grond van haar ontplofte kamer

Wij werkende vrouwen kennen het allemaal wel. Dagen welke vrij behoren te zijn, zijn dat feitelijk niet. Gisteravond was ik er al gefrustreerd over, dat ik deze enorme berg was vandaag weer weg mocht draaien. Ik baal ervan dat ik op maandag álles weg heb gewassen ( dat is eveneens mijn vrije dag) en de wasmand op maandagavond weer tot de nok toe vol zat. ‘Wat is dit?’, was de eerste gedachte die in mij opkwam. En als je dan rondvraagt wie er zo belachelijk veel ineens in de mand heeft gekwakt, bestaat er plotseling zoiets als kabouters! Het vervelendste is; hier doet men aan opsparen. Vooral de jongste. Zij is momenteel een vreselijk slordige tiener. En ik moet het bezuren.. Wanneer ik iets in de was gooi, doe ik dat meteen. Zij echter, mikt alles op de grond van haar ontplofte kamer.

Nood aan medewerking

Echt, het valt niet mee. Vooral wanneer je moe en het zat bent. Maar, dat is het laatste waar een kind van 14 zich mee bezig houdt natuurlijk. Dat begrijp ik ook wel. Maar soms hé.. Soms heb ik gewoon nood aan medewerking. Enfin, deze hele fase heb ik ook doorlopen met de oudste. En nu kwam ik vanmorgen beneden, en trof ik dit lieve briefje van haar aan.

Verdere plannen

Natuurlijk laat ik geen was liggen. Dat ben ik niet. Alles moet weg, en wel zo gauw mogelijk. Om vanavond natuurlijk weer met één oog die wasmand in te gluren, want ik durf dan bijna niet.. Of ik verder nog plannen heb? Hmm, vanmiddag moeten we voor diezelfde tiener naar school. Ze heeft gelukkig niets op haar kerfstok, het betreft puur een kennismaking met haar mentor. En verder doe ik boodschappen, kook ik, ruim ik op, en werk ik aan mijn webshop & deze blog. Dat vind ik dan wel weer heerlijk en voldoening gevend. Zo slecht is het dus allemaal niet.

Ik wens jullie een fijne dag. Of deze nu werkend of thuis (werkend/wassend/whatever) is. 

🎀 Liefs Cynthia 🎀

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

28 Comments

 • darinanykl

  28 september 2017

  Ja dat van de was is wel herkenbaar! Fijne vrije dag verder 🙂

  Reply
  • Cynthia

   28 september 2017

   Dank je wel. Ik hoop dat jij een fijne dag hebt gehad!!

   Reply
 • Naomi

  28 september 2017

  Yep, heulll herkenbaar! Alles is nu schoongemaakt, huisje is aan kant, maar straks komt mijn tornadootje weer thuis en is t binnen no time weer een bende en zo gaan we iedere dag maar weer door, hahaha! Ik was ieder weekend mijn wasjes weg, is nu nog aardig te doen gelukkig! Verder ga ik ook zometeen alvast de groenten snijden zodat ik het straks alleen maar hoef te koken nog! Een hele fijne dag sis en tot gauw weer! Dikke kus!!

  Reply
  • Cynthia

   28 september 2017

   Ja, het gaat maar door hé? Soms een beetje gek makend. Fijn wel, dat jij alles in het weekend weg kunt wassen. Dat hoef ik niet te proberen.. Veel succes straks met de tornado. Kusss!!

   Reply
 • Mooier Leven

  28 september 2017

  Heel herkenbaar, een “vrije dag” is vaak nog drukker dan een werkdag, maar wel heel voldoenend!

  Reply
  • Cynthia

   28 september 2017

   Omdat we alles in deze dagen moeten proppen, denk ik..

   Reply
 • Sandra

  28 september 2017

  Oh ja, die was… vreselijk he? Ik doe het nu om de dag.. maar hier heb ik ook zo’n dochter (en man) die ook vreselijk alles laat slingeren.. bijna 10, dus bijna een tiener.. pffft. Fijne dag weer!!

  Reply
  • Cynthia

   28 september 2017

   Nou, berg je maar hoor. Met je dochter.. Ik was altijd op vrije dagen en na mijn werk vaak ook. Maar er komt maar geen eind aan…

   Reply
 • Melissa

  28 september 2017

  Hi Cynthia,

  Wat een geweldig heerlijk nuchter artikel heb je geschreven! Heel herkenbaar ook, gezien bij mij thuis exact hetzelfde plaatsvindt in en rondom de wasmand 😉 Wel ontzettend lief dat ze nog even zo’n briefje voor je heeft achtergelaten 🙂

  Groetjes Melissa – Emigreren Gran Canaria

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   Hey Melissa,
   Dank je wel voor het compliment! Tja, het is wat hé, met al die bergen was? Dergelijke artikelen schrijven helpt mij altijd in de zin van, van me af schrijven. En wanneer ik deze reactie lees, zie ik dat het een herkenbaar iets is. Dat helpt ook weer! Ik kom gauw eens bij jou op bezoek. Liefs.

   Reply
 • Ingrid

  29 september 2017

  Grote wasjes, kleine wásjes…….
  Gelukkig hebben we de was machine:)
  Wel een schattige en lieve roze memo van het vuile was meisje!

  Reply
  • Cynthia

   29 september 2017

   Nou he… Je zou het maar met de hand moeten doen. Oh, de memo was niet van het vuile was meisje. Maar van de oudste!! Zij helpt de laatste paar jaar mee. 🙂

   Reply
 • Rachel

  29 september 2017

  oh boy dito hier, elke dag wassen 2 a 3 en ik maak smorgens altijd mijn huis schoon en daar kan ik van genieten tot 1530 haha dan komt puber 1, daarna eentje met haar voetbalschoenen en daarna de bouwvakker….daaaaaaggg schoon huis, dan gaat alles douchen en hoppa was weer vol….ik ga echt mijn glazen muiltjes uit de kast halen aka assepoester modus, maar wel lief van je dochter toch 😀 hier helpen ze mij wel eens….met de nadruk wel eens, met de droger leeg halen maar ja hun vouwen het natuurlijk niet op zoals mama hahah dus ik weer in de stress dan maar wel lief dat ze het doen dus laat ik het altijd zo maar 😉

  Reply
  • Cynthia

   29 september 2017

   Ja Rache, dat heb je wel met een gezin.. Schoonmaken tot je een ons weegt. We lijken inderdaad Assepoester wel. My oh my. Zeker lief van de oudste.. Ze is het gaan leren!! Dat doen die van jou ook vast eens!

   Reply
   • racheltjuh

    29 september 2017

    jaa doen ze ook maar deze meid laat niet zo haar dingen over nemen 😉 beetje ocd gedrag moahahah, de wasmachine is een no go voor ze moahahah en heel lulllig maar de was ophangen ook niet 😉 moet allemaal strak en recht hangen anders flip ma hem haha ohhh lees dit terug en denk tering ben jij erg rach 😛 he schatje fijn weekend en we moeten gaan plannennnnnnnnn <3

    Reply
    • Cynthia

     29 september 2017

     De jongste wil ik ook echt niet aan de wasmachine hebben. Ik ben toch bang dat hij stuk gaat. En dat slordige gedoe met ophangen vind ik ook vreselijk. We moeten zéker plannen. Maar dan moet de auto hier eerst zijn gemaakt. Die is nog steeds stuk..

     Reply
     • racheltjuh

      29 september 2017

      precies of ze slopen het of je was hangt als een vatedoek op het rek haha en oooh meen je niet nog steeds kapot meis 🙁 rot geintjes altijd als die toet dingen kapot gaan maar komt goed meis 😉 fijn weekend mop ga nog even werken xxx

     • Cynthia

      29 september 2017

      Echt balen ja. Komt goed!! Werkse. Xxx

 • My happy kitchen & lifestyle

  30 september 2017

  Gelukkig is hier in huis mijn man verantwoordelijk voor de was. Ik heb al in geen jaren iets gewassen of gestreken, alles ligt keurig schoon en strak in de kast! Daarentegen ben ik weer van de boodschappen en het koken, maar dat vind ik leuk!

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   Dan hebben jullie de taken prima verdeeld. Bijzonder dat jouw man de was doet. De meeste vrouwen geven dit niet graag uit handen. Blijkbaar is hij er goed in!

   Reply
 • Florentine

  30 september 2017

  Haha zó herkenbaar! Leuk artikeltje heb je geschreven <3

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   Dank je wel! 🙂

   Reply
 • Mijn ‘vrije’ dagen zijn woensdag en vrijdag. Als ik dinsdag of donderdag van kantoor vertrek, krijg ik steevast als groet: geniet van je dagje! Genieten?!?! Woensdag is racen voor alle weekboodschappen en andere zaken die ik in tig winkels moet doen. Naar huis racen, alles opruimen (boodschappen doen vind ik prima, maar dat wegzetten naderhand… pfff), tijd checken, nee, stofzuigen lukt niet meer, hup naar school jongens halen, mag xxx komen spelen? Ja hoor, maar we moeten wel op tijd eten, Sam moet naar atletiek, koken, eten, is manlief op tijd? Nee, zelf kind naar sporten brengen… En zo gaat dat elke woensdag. Vrijdag is meestal iets minder hectisch en lukt het dan soms zelfs om iets voor mezelf te doen. Soms ;-).

  Reply
  • Cynthia

   30 september 2017

   Echt hoor. Het is rennen en vliegen. Tuurlijk wens je elkaar een fijne vrije dag. Maar iedereen weet hoe het werkt. Jammer dat leven zo druk is, dat je alles in die vrije dagen moet proppen.. Best heel jammer eigenlijk.

   Reply
   • Ach, weet je, het klinkt erger dan het is ;-). Het is een vrije dag van mijn betaalde baan, het is geen vrije dag van mijn andere, niet betaalde baan, en dat is moeder zijn. Trouwens wel de leukste baan die er is. En als ik echt eens een dag voor mezelf wil, dan neem ik wel een echte vrije dag van werk, lees verlof pakken. Het zijn ook meestal de fulltimers (zonder kinderen), die ook echt denken dat je twee van de vijf dagen gewoon een vrije dag hebt en lekker niks zit te doen. Ik probeer ook op die dagen zoveel mogelijk geregeld te krijgen zodat ik in het weekend tijd voor de kinderen heb en we dan leuke dingen kunnen doen.

    Reply
    • Cynthia

     30 september 2017

     Ja precies. Zij snappen dat nog niet. Dat komt ooit wel. Geniet inderdaad van het moederen, dat is ook het mooist dat er is!!

     Reply
 • ilona

  1 oktober 2017

  hahaha heerlijke blog om te lezen lieve cynthia ja de was blijft hier geen kids zelf heel veel was ongeveer 8 per week week met alles er bij dat doe ik snachts omdat ik dan goedkope stroom heb en dan is smorgens alles heerlijk schoon als ik uit bed kom heerlijk als je een dagje vrij hebt en met 4 personen heb je altijd was succes met jullie mooie lieve puberdochters dikke knuffels voor jullie lieverds

  Reply
  • Cynthia

   1 oktober 2017

   Veel was voor jou ook. Maar dat heeft een reden, die heb je mij weleens verteld. 🙂 Dank je Ilona. Xxx

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg