Mindfull boodschappen doen is zo GEK nog niet! 

IMG_0095

Heb jij dat ook weleens? Dat je aan het eind van de maand je geld heel bewust moet besteden? Omdat je in afwachting bent van je salaris óf omdat je simpelweg een stuk maand tekort komt? Nou, laatst had ík dat dus wel! Eten en drinken is hier met twee tieners niet aan te slepen, dus boodschappen doen is een serieuze aangelegenheid. En dús ging ik een paar dagen geleden met mijn laatste geld én rekenmachine de supermarkt in. Wat bleek? Ik vond het leuk! 

brain-954815_960_720
Zo door de winkel lopend, uitgerust met een lijstje, boodschappentas en telefoon in rekenmachine- stand, was ik in mijn hoofd prioriteiten aan het stellen. Ik zou eerst de hoognodige producten kopen en als er nog wat overbleef, de niet zo heel belangrijke dingetjes. Natuurlijk hóópte ik erop, dat ik alles op mijn ‘wishlist’ aan zou kunnen schaffen. Dus kocht ik van alles de goedkoopste vorm. Uiteindelijk kwam ik dusdanig goed met mijn geld uit, dat ik alles kon halen. YES!

cropped-IMG_0245.jpg
Wat een sport is het eigenlijk, om zó bewust en doordacht je inkopen te doen. Ik realiseer me, dat als je wilt besparen, je dit standaard zou kunnen invoeren. En dat je een gewoonte kunt maken van ‘mindfull’ shoppen. Vaak voert gemak in een hectisch bestaan de boventoon. Zo van; hup even gauw boodschappen halen, in die kar mikken en de winkel ‘uithollen.’ Maar, goed bekeken ben je dan eigenlijk jezelf aan het bestelen. Deze manier van winkelen is véél spannender en ik was zo trots. Dat het én gelukt was alles te kopen én dat ik me weer eens extra bewust ben van besparen, ha! Dus, als je in het vervolg een blonde vrouw ziet shoppen mét rekenmachine, dan is de kans groot dat IK dat ben!

Hoe Mindfull doe jij je boodschappen? X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie


Volg

Volg