Mijn avontuur naar de Kamer van Koophandel. Hoe was dat? 


Zoals jullie hebben kunnen lezen, heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daar aankomen alleen al, was me een hele tour! Ik vertel jullie vandaag mijn avontuur. Wat ik ervan verwachtte, maar ook hoe alles daadwerkelijk verliep. 

 Facetime avontuur

Geef mij een navigatie en ik ga links waar ik rechtsaf moet slaan. Zo ook op station Blaak in Rotterdam. Mijn navigatie gaf dan wel links aan, maar na een paar honderd meter zag ik dat er iets niet klopte. Mensen: als je dáár uit de metro stapt. Ga dan rechts! Ik belde Esperans omdat ik het niet wist en omdat het al 10.10 was. Ik moest daar 10.10 zijn. Met FaceTime heeft zij me erheen geleid. Dit leidde tot maffe taferelen. Iets met regen, rennen, nodig moeten plassen en gekke bekken trekken voor de camera. Maar ik kwam aan. Om 10.20. Verzopen als een kat. En dankbaar dat ik nog naar binnen mocht.

Een formele bedoeling?

Eenmaal binnen stevende ik af op hoe kan het ook anders het koffie apparaat en wasemde ik uit in één van de stoelen. Na vijf minuten mocht ik al meekomen. Dacht ik van tevoren, in een officieel en individueel kantoortje binnen te stappen. En ontvangen te worden door een  strenge man in pak (want zo was het in mijn hoofd). Stapte ik in een heuse zaal. Met andere mensen die zich ook kwamen inschrijven. Er stonden bureautjes die enkel waren afgescheiden door schotjes. Hoe informeel! Ik was hierdoor én door de eenvoudige man die mij kwam halen, uiterst op mijn gemakje. Na wat vragen ter bevestiging (want je vult alles van te voren online in) mocht ik krabbelen en werd ik officieel theelepel. Er was echt niets engs aan. Wat ik zo leuk vond, was dat het de man opviel, dat ik zo gedetailleerd weet wat ik wil.

Dit mapje kreeg ik mee. Hierin zit praktische informatie over de belastingaangifte, en bevat mijn btw & KvK nummer.

Na afloop trakteerde ik mezelf op een nieuwe jeans & een Latte.

Met uitzicht op de markthal.

Zó was het eigenlijk. Apetrots liep ik vervolgens door Rotterdam. Groter dan groot, en met het vertrouwen dat ik er wel kom! Nu ik dit zo schrijf, beleef ik die euforie weer opnieuw. Geweldig, in één woord.

 

🎀Liefs Cynthia.🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

22 Comments

 • Sandra

  11 juni 2017

  Wat leuk gefeliciteerd!! Binnenkort mag ik ook!!

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Dank je wel!! Spannend Sandra, succes!

   Reply
 • Victor

  11 juni 2017

  Spannend hoor. Van harte!

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Dank je wel Vic!

   Reply
 • alovelyadventurenl

  11 juni 2017

  Echt heel leuk! En inderdaad zo informeel.. in een zaaltje en allerlei andere mensen. Had ik niet verwacht. Ik dacht ook in een muf kantoortje haha

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Precies, dat is een bepaalde beeldvorming die je zelf creëert. Daarom deel ik dit. Zodat anderen (die Het ook van plan zijn) weten dat het echt meevalt!

   Reply
 • MamaPlaneet

  11 juni 2017

  Gaaf! Van harte gefeliciteerd lieve Cynthia!

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Ach lief, hartelijk dank! X

   Reply
 • Mooier Leven

  11 juni 2017

  Super leuk, gefeliciteerd:) ik vond het de eerste keer ook super spannend, had er ook zulke verwachtingen van maar het is inderdaad veel informeler en heel laagdrempelig. Go KvK!

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Fijn hoor, het informele. Heb jij je al eerder ingeschreven dan? Wat leuk, dat wist ik niet. En, dank je wel hé? Xxx

   Reply
   • Mooier Leven

    11 juni 2017

    Ja een paar jaar geleden toen ik bijles gaf 🙂 maar ben ook weer uitgeschreven. Misschien in de toekomst weer!!

    Reply
    • Cynthia

     11 juni 2017

     Ok! Dat is best jammer, maar vast ergens goed voor. En wie weet wat de toekomst brengt. 😉

     Reply
 • Wat leuk, had ook mijn verhaal kunnen zijn! Ik was in Utrecht ook de weg kwijt, klopte helemaal niets van de Google Maps en net zo informeel. En dat mapje dat ligt hier thuis ook, Haha.

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Wat leuk hé? Fijn dat het ook daar in Utrecht zo informeel is. Ik denk een algeheel cultuurtje. En waarom ook niet?!

   Reply
 • Evelyne

  11 juni 2017

  Gefeliciteerd! Ik weet alleen niet precies wat dit nu betekent.. Heeft dit nu met je blog te maken?

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   De inschrijving bij de KvK heeft alles met mijn Blog te maken inderdaad. Donderdag volgt de onthulling, wat er exact gaat gebeuren. Dank je wel! X

   Reply
 • Esperañsa

  11 juni 2017

  Whaha wat een mafheid was dat. Maar je hebt het voor elkaar, onderneemster 😉

  Reply
  • Cynthia

   11 juni 2017

   Het was erg lief van jou, om alles via Google Maps uit te zoeken & me erheen te leiden. Ik heb het gered met jouw hulp. Dikke zoen!

   Reply
 • Ingrid

  12 juni 2017

  Gefeliciteerd met je KvK. Leuk hoe je dochter je toch nog redelijk binnen de tijd er naar toe heeft kunnen leiden.

  Reply
  • Cynthia

   12 juni 2017

   Nou, ik was blij toe. Op de site stond, dat als je 10 minuten te laat zou zijn, de afspraak kwam te vervallen. Thank god. Ik kwam er nog in, pfiew.. Dank je wel hoor Ingrid!!

   Reply
 • Gera

  12 juni 2017

  Hahaha! Ik kwam ook 2 meter lang weer naar buiten! Wat voel je je dan stoer hè?

  Reply
  • Cynthia

   12 juni 2017

   Heel!! Het is een aardige verantwoordelijkheid, dus het gevoel is geheel terecht!

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg