Afgebeten nagels lakken? 

Ik ben een doorgewinterde nagel – bijtster. Dat was ik althans. Ik doe het al jaren niet meer structureel, maar het gebeurd me nog weleens. Dan heb ik van die korte, afgekloven vingertjes.

Ik mag nu dan afgebeten nagels hebben, ik laat het er niet bij zitten

Zo gebeurde het me afgelopen week weer eens. Zittend voor de tv, beet ik mijn nagels af zonder het bewust te beseffen. Noem het een stoornis, noem het stress. Ik zit nu mooi met korte & afgebeten nageltjes . Maar ik laat het er niet bij zitten!

Maar kun je die afkluivertjes dan lakken?

Nou, ik vind op zich van wel. Nagels zijn nagels. Lang of kort. Al zijn de lange varianten mooier natuurlijk. In de praktijk haal ik mijn nagellak eraf, zodra mijn nagels foetsie zijn. Maar toch, met een kleurtje erop stralen ze tenminste nog een beetje. Ik had deze nagellak er al op zitten. Maar eigenlijk vind ik ze in deze staat beter met een neutraal likje roze. Dat dan weer wel. Deze donkere, opvallende kleur staat me niet bijster charmant, vind ik. Vanavond ga ik dus een poging wagen. Dus bye bye afgevreten nagels. Hello sweet pink knakworsten- of wat er nog van over is. En dan maar hopen dat ze snel weer lang zijn… Ahum.

Lak jij jouw nagels als ze kort zijn?


🎀 Liefs Cynthia. 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

30 Comments

 • ChristaSchrijft

  7 juni 2017

  Drama, ik heb hetzelfde probleem. Over het algemeen gaat het goed wanneer ik mijn nagels gelakt heb, maar soms in een vlaag van verstandsverbijstering bijt ik toch, haal ik m’n nagellak eraf, vergeet dit weer erop te doen & de knakworsten zijn weer geboren… zo jammer!

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Lelijk hé? Je doet zoiets inderdaad gedachteloos. Gelukkig gaat het al jaren goed. Maar zo af en toe….

   Reply
 • Nagels groeien gelukkig sneller dan haar. Wanneer ik te korte nagels heb, ben ik meestal minder uit mijn doen als mijn haar te kort is geknipt.

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Ik vind korte nagels ook uiterst onprettig. Het is ook gewoon niet praktisch hé? Met dingen pakken enzo.. Je zat dus toch in mijn spam, hé meid? Al jouw betichten.. Ik heb het de laatste tijd ook met andere blogs waarop ik reageer. Hartstikke lief dat je helemaal de moeite nam, om mij erover te informeren. Ze staan nu allemaal beantwoord op mijn blog. Kus!

   Reply
 • nicoleveevy

  7 juni 2017

  Ik ben altijd fanatiek nagelbijtster geweest.. en lakte ze toen nooit omdat ik ze dan juist vond opvallen.. tot begin dit jaar ik er gewoon ineens mee gestopt ben.. Ik moet ze nu ineens vijlen om een beetje normale lengte te houden.. heel nieuw voor me! ik hou ze wel bewust gelakt.. anders ga ik weer bijten denk ik!

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Wat goed van je!! Het schijnt een stoornis te zijn, hoorde ik op tv. Ik ben voor nu ook weer klaar. Ik voel het…. Hihi

   Reply
 • Nicole Orriens

  7 juni 2017

  Nee, want ik vind het niet prettig om gekleurde nagels te hebben. Net alsof ze niet meer van mij zijn…

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Nicole, juist dat had ik ook altijd. Jarenlang droeg ik enkel een glansje. Als ik al iets gebruikte. Kleurtjes zijn van de laatste jaren. En toch vind ik naturel ook nog steeds erg mooi.

   Reply
 • Ingrid

  7 juni 2017

  Ik mag in mijn werk geen lange en gelakte nagels. Die van mij worden dus met een acceptabel randje redelijk kort gehouden. Maar als ik vrij ben vind ik het heerlijk om mijn nagels te lakken in bijpassende kleurtjes bij m’n kleding.

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Heerlijk toch? Een net en verzorgd randje is ook precies goed. Beter dan kloofjes, Haha!

   Reply
 • rachel

  7 juni 2017

  brr nagelbijten hihi. heb ik nooit gedaan en de rest van het gezin ook niet, vind het altijd eng haha. anyway ik lak mijn nagels ook als ze kort zijn 😀 why not, ze vrolijken er alleen maar van op vind ik

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Daar kunnen jullie blij mee zijn dan. Bij ons in de familie is het alom aanwezig. Echt een familie trekje, zou je haast zeggen..

   Reply
 • Marieke

  7 juni 2017

  Ik deed het ook, maar van het ene op het andere moment niet meer gedaan. Maar deed het nooit met nagellak erop. Heel soms pulk ik nog wel, maar dan zit er een haper aan of zo.

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Dat is echt knap ook van jou. Eigenlijk zou je gewoon altijd een nagelvijl in de tas moeten hebben. Dan kun je de haper meteen oplossen…

   Reply
 • bonsje

  7 juni 2017

  ik bijt ook regelmatig…of ik pulk aan zo’n haakje….weg nagels 😉 Ik lak mijn vingernagels niet zo vaak maar ik hou wel enorm van gelakte nagels. Mijn teennagels zijn altijd netjes en regelmatig een ander kleurtje…op dit moment zilverkleur

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Dat pulken. Daar ben ik ook een ster in. Erg vervelend. Mooi om altijd verzorgde voetjes te hebben. Zilver is prachtig!

   Reply
 • Ja, dat doe ik eigenlijk wel…
  Meestal zijn we wel lang, maar als er dan één scheurt moeten ze allemaal kort – dat is bij mij een dingetje!

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Oh jaaa! Dat klinkt super herkenbaar!

   Reply
 • Michelle

  7 juni 2017

  Ik bijt mijn nagels bewust af en zijn eigenlijk nooit lang. Mijn nagels zijn vreselijk slap, je hebt er echt niets aan. Daarnaast word ik kriegelig als mijn nagels wat langer zijn er ergens langs gaan (brrrr) of blijven hangen of dubbelklappen. Dus ze zijn vrijwel altijd kort met heeeeeel soms een lakje. Ik neem er de tijd nooit echt voor 😉

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Ik vind het gevoel van lange nagels juist heerlijk. Maar als ze zo slap zijn is het natuurlijk een ander verhaal.

   Reply
 • Mooier Leven

  7 juni 2017

  Ik heb regelmatig korte nagels en lak nauwelijks. Niet omdat ik het niet mooi vind, maar ik kan gewoon niet lakken en als het een keer is gelukt is het binnen no time lelijk. Ik blijf het wel proberen en ik hoop dat het me ooit lukt!

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Blijven oefenen. Ik oefen ook al een leven lang met eyeliner & nog gaat het geregeld fout. Xx

   Reply
   • Mooier Leven

    7 juni 2017

    Dat kan ik dan weer wel en voor die ene keer dat t fout gaat (want haast) zijn er gelukkig wattenstaafjes!! Liefs

    Reply
    • Cynthia

     7 juni 2017

     Die moet ik al tijden aanschaffen en vergeet ze altijd te kopen, Haha!

     Reply
     • Mooier Leven

      7 juni 2017

      Oh ik kan echt niet zonder! Gebruik ze ook om mijn oren schoon te maken. Ik weet t, helemaal niet goed maar is echt een verslaving! Net als nagel bijten 😉

     • Cynthia

      7 juni 2017

      Ja, dat is lekker! Oren cleanen. Haha, verslaving. X

 • alovelyadventurenl

  7 juni 2017

  Ik lak alleen mn teennagels in gezellige kleurtjes. Vroeger had ik op mn vingers altijd aqryl nagels en leut ik het lakken. Nu niet meer niet erg handig. ps ik bijt alleen als mn nagel is afgebroken en ik geen knipper of vijl in de buurt heb..Ook zo’n vervelende tik haha

  Reply
  • Cynthia

   7 juni 2017

   Dat is bij mij ook het euvel! Een vijltje is wel zo handig om altijd bij de hand te hebben! Gekleurde teennagels is ook heel gezellig. Ik ga niet zonder in mijn slippers!

   Reply
 • Florentine

  9 juni 2017

  Ik vind ook wel wel! Onzin dat je je nagels alleen zou kunnen lakken als ze lang zijn, toch?!

  Reply
  • Cynthia

   9 juni 2017

   Precies!! Maar de mijne beginnen alweer iets te groeien, gelukkig…

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg