Nieuw voornemen met betrekking tot de Was

was

Ik heb mezelf sinds eergisteren een nieuw voornemen gesteld met betrekking tot mijn & onze steeds groter groeiende was. Ik ben hier vaak zo gefrustreerd over dat ik wel tot deze actie moet overgaan.

Het hele weekend spenderen aan de was, wanneer ík dacht klaar te zijn

Het is iets waar ik als moeder niet over uitgepraat raak. Ik hou ervan en ik haat het. De was. Houden van als in de heerlijke geur die het afgeeft en mijn keurige, dagelijkse afwerk routine. Haat als in het gevoel hebben alles helemaal voor niets te doen. Ik vind het echt niet erg om aan dagelijks wassen te doen. Echt niet. Sterker nog: Ik vind het juist fijn om het bij te houden. Het geeft rust en structuur en op deze manier vind ik het nog leuk ook. Het idee dat ik in het weekend rust heb vind ik dan ook zo fijn. Maar dan moet ik in het weekend niet een enorme baal erbovenop krijgen. Net wanneer ik juist dacht bij te zijn. Zo is mijn dagelijkse wassen inderdaad voor niets geweest en had ik net zo lief alles op kunnen laten stapelen. Zaterdag en zondag staan Esperansa & ik dus hele dagen te wassen!

Loslaten van het idee

Ik heb nu dan ook een nieuwe voornemen. Bijna in maart nog wel. De wasmand moet dus van mezelf altijd leeg zijn. Het geeft me rust en zo en ik heb andere redenen, zoals ik hierboven beschreef. Maar ik vraag me af waarom dat eigenlijk moet. Is een volle(re) mand nu echt zo’n ramp?! Van dat idee wil ik dus afstappen. De mand is immers dicht. De wasjes blijven gewoon gedraaid, maar ik ga proberen dat ‘lege wasmand gevoel’ los te laten. Het heeft toch geen zin..

Zal dit mij gaan lukken?

🎀 Liefs Cynthia 🎀

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

13 Comments

 • Rachel

  26 februari 2018

  waar een wil is is een weg 😀 dus ja gaat lukken meis. hier word elke dag gewassen en ook tussendoor tegenwoordig want wil gewoon geen was hebben wat vies is

  Reply
  • Cynthia

   26 februari 2018

   Nee dat wil ik ook niet, maar het is keihard werken.

   Reply
 • Darina

  26 februari 2018

  Ja ik was ook veel en kan niet zo tegen een te volle wasmand 🙂

  Reply
  • Cynthia

   26 februari 2018

   Sja, het blijft een dingetje..

   Reply
 • Ingrid

  27 februari 2018

  Met twee mensen én twee wasmanden ( 1 bont en 1 wit) moet de was soms wel eens in de, overigens dichte, wasmanden blijven liggen tót er een machine mee gevuld kan worden. Maar ik was ook het liefst meteen.

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2018

   Dat is toch wel het fijnst!

   Reply
 • charelvannoort

  27 februari 2018

  Wassen, niet mijn favoriete hobby! Inderdaad hetzelfde als Ingrid zegt, alleen hier een vriendlief die alles na een halve dag dragen in de was gooit. grrr..

  Reply
  • Cynthia

   27 februari 2018

   Oh zo storend hé?

   Reply
 • Marja Jager

  28 februari 2018

  Het en ik zijn nog maar samen maar toch draait hier de wasmachine ook elke dag.Heb ook 2 aparte wasmanden voor de bonte en witte was.Kan me nof herinneren hoe het was toen de meiden nog thuiswoonden,kwam geen eind aan de was,heel frustrerend vond ik dat…..Heb ik nu geen last meer van.

  Reply
  • Cynthia

   28 februari 2018

   Die dag breekt voor mij ook aan ooit, Haha!!

   Reply
 • Daenelia

  1 maart 2018

  Gelukkig hoef ik maar voor 2 te wassen, dus dat scheelt. Ik draai ‘maar’ 3 wasjes, hooguit 4, in de hele week. En dat kan makkelijk in het weekend, maar dan moet ik eigenlijk al strijken. Dus het liefst draai ik de wasjes voor het weekend. En de trommels gaan vól, niet halfleeg. Dus als ik net een lichte was heb gedaan en meneer gooit nog even een lichtgroen hemd in de mand, dan blijft die dus gewoon liggen tot volgende week. En ik was ook alleen zaken die echt vies zijn en stinken. Weet je hoe lang bepaalde zaken schoon blijven (ondergoed natuurlijk uitgezonderd…)? Soms is het ehct voldoende om iets even lekker te laten luchten. Daardoor blijven je kleren ook langer mooi. Elke wasbeurt verkort toch weer de levensduur van je spulletjes. En elke dag wassen zou de energierekening ook lekker opduwen, dus daar pas ik ook voor. 🙂
  Het lukt je wel. Je moet de juiste motivatie vinden.

  Reply
 • roeloveintheair

  1 maart 2018

  Ik moest meteen doorklikken toen ik je post op IG zag… wauw, ik hoop dat het je lukt met die wasmand. Tis hier een utopie om te denken dat ik t los kan laten dat die mand ALTIJD vol zit. Succes!

  Reply
  • Cynthia

   1 maart 2018

   Het lukt me nog altijd NIET.. Tot nu toe heb ik toch steeds de mand leeg gewassen.. Haha..

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg