Oceanen vol liefde.

 

liefde

Als kind zat ik er al vol mee. LIEFDE. Liefde voor mijn ouders. Dáár begon het mee. En in mijn kleine vredige wereld, vol kleuren en onschuld, was dat genoeg. In de loop der jaren zijn er heel veel liefdes bijgekomen. Ik heb ze opgebouwd, uitgekozen, toegelaten, verzameld. Hoe je het ook noemen wilt. Ik heb ze mogen hebben. En omdat ik er zo van hou, besloot ik er vandaag over te schrijven.

liefde

De liefde die compleet anders was, dan hoe ik haar ooit kende. Die voor mijn dochters.

De liefde tussen mijn zielenmaatje Victor en mij, welke altijd goed heeft gezeten en nog altijd zit. De liefde die compleet anders was, dan hoe ik haar ooit kende. Namelijk de liefde voor mijn dochters. En weer opnieuw, de liefde voor mijn ouders. Maar dan in een ander perspectief . Nóg dieper. Kostbaarder. Met nog meer begrip. De liefde voor een bijzondere vrouw: mijn schoonmoeder. Naast de grote liefde die ik koester voor mijn eigen moeder, betekent zij ongekend veel voor me. Fascinerend te noemen. Want hoe vaak hoor je niet anders? Maar ook de liefde voor mijn broer, zussen en alle overige familieleden. Ik ben echt zo’n loving familiemens. Liefde voor alle zeer gekoesterde mensen om mij heen. En natuurlijk moet ik de vooral de belangrijkste liefde niet vergeten die ik bezit. De liefde voor mezelf. Tja en zo kan ik nog wel even door-ratelen. Ik hou van zovelen en van mijn ik.

liefde

De mooiste dingen in het leven zijn gratis en onbetaalbaar. Maar naast ‘mensenliefde’ heb ik nog zoveel oceanen van liefde over voor andere kostbaarheden in het leven. Liefde voor eten, natuurschoon, geuren, kleuren. En intens dat ik ze beleven kan. Ik heb zoveel moois mogen aanschouwen, proeven, beleven en ik ben er ongekend dankbaar voor. De mooiste dingen in het leven zijn gratis en onbetaalbaar. De liefde voor ge~liefden, voor smaken en voor dat wat mijn ogen mochten zien. Dit inzicht is mijn grootste levensles ooit geweest, mijn AWAKENING. Er bestaat simpelweg geen liefdesverhouding tot tastbare spullen. Dus waarvan wordt je nu écht rijk?

Leven is mooier met liefde. Alles wat mij lief is: ik hoop het nog lang te mogen genieten. En ik hoop van meerwaarde te zijn voor een ieder die naast mij leeft. Vanuit een liefdevolle basis. Want het leven is veel mooier met liefde, toch? Besef jij vaak genoeg hoe groot jou oceanen der liefde zijn ? Sta er eens bij stil en vind er je rijkdom in! X Cynthia.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

12 Comments

 • ilona

  22 augustus 2016

  wat mooi en lief geschreven en zo fijn en bijzonder dat jullie een fijne goeie band met jullie ouders mogen hebben dat mag je zeker koesteren en vasthouden dat is zo waardevol ook omdat ik dat niet ken ik had gelukkig mijn lieve opa en oma die me met heel veel geduld en liefde hebben groot gebracht in de weekenden en de vakanties die herineringen zijn goud waard nu ze er niet meer zijn helaas maar neem iedere dag hun liefde mee en de mooie liefdevolle herinneringen aan hun dikke knuffels voor jullie en geniet van elkaar

  Reply
  • Cynthia

   22 augustus 2016

   Ach Ilona, wat erg dat je dat niet hebt mogen kennen: ouder liefde. Maar wat dapper dat je na het overlijden van je grootouders, je leven zo hebt opgepakt. Je verhaal raakt me! Hou vast aan de liefdevolle herinneringen, deze zal niemand je ooit kunnen afnemen! X

   Reply
 • Bonsje

  22 augustus 2016

  Je bent een bijzonder en mooi mens

  Reply
  • Cynthia

   22 augustus 2016

   Wat lief Bonsje. Dat doet wat met me..

   Reply
 • Naomi vd Berg

  22 augustus 2016

  Hey lieve zus! Ik kan me helemaal vinden in jouw blog, zo herkenbaar! Ik heb mezelf aangeleerd om deze dingen met beide handen vast te grijpen en te waarderen en gek genoeg is dat pas gekomen toen ik niet langer depressief was. Pas toen keek ik echt goed om me heen en zag ik dingen die ik nooit eerder zag, alsof ik ineens een andere bril opzette. Sindsdien heb ik dat ook niet meer los gelaten en waardeer ik alle mooie dingen om me heen. En inderdaad, mijn liefde voor papa en mama is ook intenser geworden en dat voelt een beetje dubbel want des te meer besef ik me hoe verloren ik ben zonder hun, ik zou echt niet zonder ze kunnen, maar daar probeer ik niet teveel bij stil te staan 🙂 1 Ding is zeker: wij komen uit een heel bijzonder, liefdevol gezin en dit geven wij ook weer door aan onze gezinnetjes, iets mooiers bestaat er niet toch? 😉 Ik ben heel erg dankbaar voor alle mooie dingen die mij gegeven zijn, iedere dag weer. Ik ben net als jij een tevreden mens en als je die sleutel hebt gevonden voel je je echt gelukkig!! Dikke kus aan jullie allemaal, toppers!! 🙂 En wat is Esperanza toch een lieverd! Allebei de meiden hoor trouwens! 😉 Devin had het zo naar zijn zin met haar dat hij niet meer mee naar huis wilde hahaha! Grt Naomi xxx

  Reply
  • Cynthia

   22 augustus 2016

   Wat een lieve woorden.. We moeten elkaar koesteren in dit leven als een kadootje. En elke dag dat we elkaar hebben, moeten we versieren met de mooiste slingers. Echt heel fijn dat jij alles ook zo bent gaan waarderen. Gek genoeg is daar soms een dieptepunt voor nodig. Dank je wel voor het compliment over de meiden. Devin is ook een lieverdje! Dikke knuffel voor jullie. X

   Reply
 • marleen@burgertrutjes

  23 augustus 2016

  Wat een prachtige blog Cynthia! Ben het helemaal met je eens. Geld, spullen, en eigenlijk alles op de wereld..ze doen er niet toe zonder liefde!

  Reply
  • Cynthia

   23 augustus 2016

   Wat lief dat je dat zegt Marleen. Hartelijk bedankt! Zonder liefde is het leven eigenlijk niet waardevol. X

   Reply
 • Vlijtig Liesje

  23 augustus 2016

  De liefde is inderdaad heel belangrijk. Ze maakt het leven mooi.

  Reply
  • Cynthia

   23 augustus 2016

   Dát is het inderdaad!

   Reply
 • Rachel Kromdijk

  23 augustus 2016

  Liefde maakt het leven mooi of juist heel verdrietig maar iedereen heeft het nodig, mooi geschreven

  Reply
  • Cynthia

   23 augustus 2016

   Dank je wel Rachel! X

   Reply

Geef een reactie


Volg

Volg